سردار جعفری:
استفاده نکردن از روشهای اجارهای عامل موفقیت سپاه است
یکی از رموز موفقیت سپاه را استفاده نکردن از روشهای اجارهای و متعلق به دیگران دانست و گفت که امروز برخی هر اقدامی را اقتصاد مقاومتی مینامند.
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح دیروز طی سخنانی در جشنواره دانش و پژوهش امام علی(ع) با بیان اینکه تفکر و اندیشهورزی به شدت مورد نیاز سپاه و انقلاب در این مقطع حساس است، اظهار داشت: چند سالی است که به دنبال موضوع تحولخواهی مورد نظر حضرت آقا، معاونت دانش و پژوهش در سپاه ایجاد شده و پیشرفتهای خوبی هم داشته است و ما نیز باید دانشی که امروز مورد نیاز سپاه و انقلاب است را باید بخوبی بشناسیم.
جعفری با مروری بر انواع روشها و سبکهای نظامی در میدان نبرد، تصریح کرد: مبانی کلاسیک نظامی که قبل از انقلاب داشتیم فقط 3 ماه اول جنگ دوام آورد و بنی صدر که طرفدار آن بود دستهایش را بالا برد و خدمت امام رفت و گفت باید تسلیم شویم و دیگر کسی هم سراغ آن روشها نرفت و ادامه جنگ با تغییر اساسی در مبانی دانش نظامی صورت گرفت و بعد از جنگ نیز با ایجاد دانش جدید و با استفاده از تجربه دفاع مقدس راه را ادامه دادیم. وی ادامه داد: ملاک برخی افراد برای علمی بودن نظریات و حرفها، تطابق آن با متون کتب غربی و ماتریالیستی است.
فرمانده سپاه، عدم تطابق علوم انسانی اسلامی با مدیریت در عرصههای مختلف جامعه را یکی از مشکلات اساسی کشور دانست و گفت: بعد از انقلاب در مسیری که باید حرکت میکردیم حرکت نکردیم و مسیر انحرافی را رفتیم چون بعد از انقلاب فرهنگی تحول در علوم انسانی انجام نشد و دانشگاهها با همان علوم قبلی باز شد و به کار خود ادامه داد.
سرلشکر جعفری سپاه را یک نهاد انقلابی و بهروز ولی در معرض خطر بروکراسی عنوان کرد و اظهار داشت: مردمی بودن و انقلابی بودن دو ویژگی خاص سپاه است.
وی افزود: ممکن است همه ادعای مردمی یا انقلابی بودن داشته باشند اما اینها در سپاه یک ویژگی خاص است.
سرلشکر جعفری، درک و عمل انقلابی را مبنای تشکیل سپاه معرفی کرد و گفت: پاسداری محافظهکارانه از انقلاب نتیجهاش میشود در جا زدن. یعنی چیزی که در حوزههای دیگر نیز شاهدیم اما پاسداری غیر محافظهکارانه یعنی پیش برندگی انقلاب.
فرمانده سپاه اظهار داشت: بسیاری از فعالیتهای اقتصادی از قبل هم وجود داشته و انجام میشده اما برخی هر کاری که امروز انجام میدهند، یک اسم اقتصاد مقاومتی هم روی آن میگذارند چون شعار روز است و همه خوششان میآید اما اینها را که نمیشود اقتصاد مقاومتی دانست.
وی یکی از رموز موفقیت سپاه را استفاده نکردن از روشهای اجارهای و متعلق به دیگران دانست و گفت: در دفاع مقدس و نبرد امروز در خارج از کشور هم شاهد این موضوع بودیم.
سرلشکر جعفری اضافه کرد: درخصوص نقش سپاه در اقتصاد هم منظور این نیست که سپاه کار اقتصادی کند، بلکه باید الگوی عمل برای حل مشکلات اقتصادی ارایه دهد.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: مشکلی در دفاع از انقلاب و جبهه مقاومت و حفاظت و حراست از انقلاب و سیاست خارجی نداریم البته سیاست خارجی که مبنای آن در سخنان رهبری مطرح میشود و مردم در شعارهایشان تایید میکنند.
تولید موشک بالستیک
برای هدف قرار دادن
اهداف متحرک
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: در بحث تولید موشکهای بالستیک برای اهداف متحرک باید بگویم که ما جزو کشورهای انگشتشماری هستیم که به این علوم دسترسی پیدا کردهایم.
سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در تشریح جشنواره امام علی(ع) و در جمع خبرنگاران درباره ضرورت توجه سپاه به حوزه دانش و پژوهش گفت: دشمنان ما با یک پیچیدگی و تاکتیک و تکنیک خاص در مقابل ما هستند و ما برای مقابله با آنها نیازمند به ابتکار عمل هستیم و باید با ابتکار عمل از روشها و تکنیکها و تاکتیکهای خاص استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ابتکار عمل و نوآوری موجب پیروزی رزمندگان اسلام در دفاع مقدس شد، گفت: برای پاسداری از انقلاب باید از دستاوردهای حوزه دانش و پژوهش بهره بگیریم چرا که هیچ دشمنی دانش غلبه بر خودش را به دیگران نمیدهد و سپاه مجبور است برای انجام مأموریت خود به دانش غلبه بر دشمن مسلط باشد.
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه نمیتوان برای دفاع از انقلاب به شیوهها و روشهای نو و ابتکاری توجه نکرد، گفت: سطح و مساحت تفکر سپاه در حوزه اندیشه و پژوهش به ما میگوید که همانند انتگرالی که در ریاضی استفاده میشود باید تمام حوزههای مرتبط با سپاه مولد دانش و پژوهش باشند.
سردار سلامی با بیان اینکه حوزه تفکر و اندیشه در سپاه لزوما از بالا به پایین نیست، افزود: وجه تمایز سپاه این است که حوزه اندیشه و تفکر در سطح کلان خلاصه نمیشود و تمام گروهها و مجموعههای سپاه ملزم به تولید فکر و اندیشه هستند و بحث تولید اندیشه در سپاه هم از بالا به پایین و هم از پایین به بالا به صورتبرداری انجام میشود.
به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه به موفقیتهای سپاه در حوزههایی چون پهپادها، جنگ الکترونیک، نبردهای سایبری و موشکهای بالستیک گفت: مثلا در عرصه سازندگی روشهایی که در قرارگاه حضرت خاتم انجام میشود حاصل تولید اندیشه و تفکر توسط همکاران ما است.
جانشین فرمانده کل سپاه در ادامه گفت: البته دانش در حوزه سپاه به مسائل فنی محدود نمیشود و ما در حوزه علوم انسانی نیز پیشرفتهای خوبی داشتهایم که مخازن انباشت آن دانشگاه امام حسین(ع) است که واقعاً در حوزه تولید دانش و علم موفق عمل کرده است.
سردار سلامی در ادامه به حوزه بازدارندگی و دفاعی اشاره کرد و گفت: در بحث تولید موشکهای بالستیک برای اهداف متحرک باید بگویم که ما جزو کشورهای انگشتشماری هستیم که به این علوم دسترسی پیدا کردهایم.