موادمخدر روزانه 9 نفررا درکشور به کام مرگ میکشد
مشاور مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: روزانه 9 نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست میدهند.
حمیدرضا صرامی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: برای کنترل هرچه بیشتر معتادان و درمان افراد مبتلا به اعتیاد، باید از مراکز درمانی و سرپناه استفاده شود.
وی گفت: مرگ و میر بر اثر مصرف اعتیاد افزایش یافته، و دلیل این افزایش مرگ و میر، افزایش ناخالصی در مواد مخدر است.
وی با اشاره به اینکه در 6 ماه نخست امسال مرگ و میر بر اثر مصرف اعتیاد در کشور افزایش یافته افزود: سازمان بهزیستی و بهداشت اقدامات خوبی را با توجه به حجم بالای تعداد معتادان در کشور برای زیر پوشش قرار دادن این قشر برای درمان انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه یکصد هزار نفر در مراکز ترک اعتیاد کشور وجود دارد گفت: طبق برنامه پنجم و ششم توسعه باید سالانه پنج درصد از تعداد افراد معتاد در کشور کاهش یابد.
مشاور مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهارکرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، در سال 86 میزان رواج مواد مخدر بین زنان کشور در حدود 5/6 درصد، و در سال 90 نیز این رقم به 9/3 درصد رشد یافت و در سال 94 نیز تحقیقاتی در این زمینه انجام گرفته که هنوز آمار آن تهیه نشده است.
وی افزود:وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مسئولیت را بر عهده گرفته که افراد معتاد فقیر را که توانایی مالی برای درمان خود ندارند زیر پوشش درمان قرار دهد.
مشاور مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: طبق بررسی انجام شده در سطح کشور 22 درصد کارگران در محیطهای صنعتی دچار اعتیاد هستند.صرامی افزود: از دیگر مقولههای موضوع مواد مخدر که امروزه بسیار مطرح است تغییر الگوی مصرف است که مصرف مواد مخدر در کشور از تریاک به کراک، از کراک به هروئین و از هروئین به شیشه و در نهایت به مواد مخدر چند مادهای تغییر مصرف داده است.
وی با بیان اینکه مصرف شیشه در کشور در حال کاهش است و جایگزین آن مصرف ماری جوانا و گل شده گفت: افزایش مصرف مواد میتواند سندرم بیانگیزشی و شرایط ناامیدی را برای نوجوانان رقم بزند.
وی با بیان اهمیت تحقیقات در حوزه مواد مخدر اظهار کرد: به پایان نامههایی که با موضوع مواد مخدر باشد مبلغ 20 میلیون تا 40 میلیون ریال کمک مالی میشود.
وی با بیان اینکه متأسفانه بیشترین آمار افراد مبتلا به اعتیاد در قشر جوان است اظهارکرد: در حدود 14 درصد افراد بین سن 15 تا 19 سال به اعتیاد مبتلا هستند.
وی با اشاره به اینکه هفت میلیون نفر از جمعیت ایران مصرفکننده مواد مخدر و یا تمایل به مصرف مواد مخدر دارند ادامه داد: مصرف قرص روانگردان بین دانشجویان کاهش یافته و بیشتر از قرصهای شب بیداری استفاده میکنند.