معاون سازمان غذا و دارو خبر داد
استفاده از خمیر مرغ در برخی کبابهای کوبیده
معاون کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، سازمان غذا و دارو گفت: گاهی خمیرمرغ در تولید کالباس و سوسیس، همبرگر و حتی کباب کوبیده استفاده می شود درحالیکه استفاده از خمیرمرغ در این فرآوردهها ممنوع است.
سمیره صباح به ایرنا، گفت: خمیرمرغ از خمیرکردن استخوانهای چرخ شده مرغ به دست میآید که به رنگ گوشت است اما طبق ضوابط، استفاده از خمیر در محصولات نامبرده ممنوع است و با وجود اظهارنظرهایی که از اطراف و اکناف شنیده میشود، سازمان غذا و دارو در اینباره هیچ تصمیم یا اظهارنظر تازهای نداشته است.
صباح تصریح کرد: خمیرمرغ فقط برای خوراک دام نه غذای انسان استفاده میشود و خمیرمرغ به هیچوجه مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست.
وی افزود: بخشنامه مربوطه در این زمینه همچنان به قوت خود باقی است و برای شرکتها و کارخانههای تولیدکننده اینگونه فرآوردهها لازمالاجرا است.
معاون کل نظارت بر فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو یادآور شد: تا زمانی که ابهامات سلامت کامل این فرآوردهها برای ما برطرف نشود ضوابط همان ضوابط قبلی خواهد بود.
به گفته صباح، برخی کارخانهها به صورت محدود از خمیرمرغ در تولید محصولات همچنان از این فرآورده استفاده می کنند درحالیکه ممنوع است.
به گزارش ایرنا، اختلاف نظردرمورد استفاده از خمیرمرغ در فرآوردههای غذایی بین سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی باعث شد مسئولان سازمان غذا و دارو در ماههای ابتدایی سال گذشته اعلام کنند که خمیرمرغ اجازه ورود به محصولات غذایی را ندارد اما همواره تخلفاتی در این زمینه وجود داشته و سازمان غذا و دارو خواستار اصلاحاتی در این فرآورده غذایی شده است. این در حالی است که مسئولان دامپزشکی در آن زمان معتقد بودند که اقدامات قانونی، علمی و بهداشتی درباره تولید خمیرمرغ اعمال میشود و حتی استانداردهای آن فراتر از استانداردهای اتحادیه اروپا است.