افتتاح خانههای میان راهی مردان و زنان معتاد
مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی از افتتاح خانههای میانراهی مخصوص مردان و زنان معتاد در حال ترک خبر داد.
محسن روشنپژوه با اشاره به اینکه قصد داریم در کنار خانه میانراهی مردان یک خانه میان راهی برای زنان نیز راهاندازی کنیم عنوان کرد: این خانههای میانراهی برای بیمارانی است که مراحل اولیه بهبود را گذرانده و از وضعیت مطلوب نسبی برخوردارند.
وی با بیان اینکه این مراکز نقش حد واسط بین جامعه و مراکز درمانی را بر عهده دارند، اظهار کرد: معتادان بهبود یافته در دو دوره سه ماهه میتوانند در این خانههای میانراهی اقامت داشته تا اینکه شغل و محل سکونت مناسبی پیدا کرده و بتوانند در آن اقامت دائم گزینند.
روشنپژوه افزود: مهمترین خدمت ارائه شده به معتادان بهبود یافته در خانههای میان راهی، خدمات مددکاری و مشاورهای است در حالی که آنها میتوانند در این مراکز اقامت داشته باشند.
به گفته وی دو خانه میانراهی مردان و زنان با ظرفیت 20 نفری در استان تهران با آغاز سال نو راهاندازی شد و علاوه بر مکان یابی برای احداث این خانهها توافقات لازم با NGOها انجام شده است.
روشنپژوه با بیان اینکه سازمان بهزیستی حدود 670 کمپ مجاز (اقامتی) دارد گفت: سازمان بهزیستی 30 شلتر (سرپناه شبانه)، DIC110 (مراکز کاهش آسیب)، 1300 مرکز سرپایی و 20 مرکزT.C (مرکز درمان اجتماع مدار) دارد که در مراکز DIC الگوی کاهش آسیب مد نظر قرار گرفته و به مصرف مواد توجهی نمیشود، بلکه به طور خاص خطر مصرف مواد در دستور کار قرار دارد.
مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین نسبت به افزایش اعتیاد در میان افراد کمتر از 18 سال هشدار داد و گفت: براساس شیوعشناسی سال 92، تماسهای برقرار شده با خط ملی اعتیاد و گزارشات مراجع ذیصلاح، در میان گروه سنی زیر 18 سال اعتیاد رو به افزایش است.
روشنپژوه با بیان اینکه 11 مرکز زنان ویژه تحت پوشش سازمان بهزیستی در کشور فعال هستند اظهار کرد: ظرفیت هر یک از مراکز به طور متوسط 70 تا 80 نفر است که میتوان از تحت حمایت قرار گرفتن حدود هزار زن ویژه در این مراکز خبر داد.