رئیس اتحادیه بنکداران خبر داد
افزایش قیمت کالاهای ضروری مردم در بازار
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از افزایش قیمت یک تا 5 درصدی اقلام مختلف مواد غذایی خبر داد.
قاسمعلی حسنی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به این که افزایش قیمت در چند روز گذشته متاثر از بار روانی نشات گرفته از گران شدن حاملهای انرژی و آغاز فاز دوم هدفمندی یارانهها بوده است، اظهار کرد: در انبارهای مواد غذایی دولتی و خصوصی به میزان 2 تا 6 سال آینده نیاز کشور کالا ذخیره شده است.
وی خاطرنشان کرد: در چند روز گذشته بازار زودتر از دولت استارت گرانیها در برخی از کالاها به ویژه برنج، حبوبات، ادویه، صنایع بستهبندی و چای را با افزایش یک تا 5 درصدی زده است.
رئیس اتحادیه کشوری بنکداران مواد غذایی تاکید کرد: هیچ کمبودی در کشور وجود ندارد و افزایش قیمتها تنها تاثیر گرفته از بار روانی گران شدن حاملهای انرژی است.
حسنی افزود: در حال حاضر هر کیلو برنج ایرانی 4200 تا 7600 تومان در عمده فروشی عرضه میشود که قیمت مصرفکننده 10 تا 12 درصد بیشتر از قیمت عمده فروشی است.
افزایش 13 درصدی هزینه کارخانههای لبنی
با اجرای فاز دوم هدفمندی
دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها هزینه کارخانههای لبنی را 13 درصدی افزایش میدهد، گفت: دولت باید برنامهای برای مهار تورم داشته باشد.
رضا باکری در گفتوگو با فارس، با اعلام این خبر اظهار داشت: رشد 25 درصدی دستمزدها 2/5 تا 3 درصد هزینههای بستهبندی بعد از اجرای هدفمندی یارانهها 4 تا 5 درصد و نرخ ارز تعیین شده در قانون بودجه یک درصد در افزایش هزینهها موثر خواهد شد.
دبیر انجمن صنایع لبنی افزود: با احتساب سایر عوامل اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها نیز در مجموع 13 درصد در افزایش هزینهها نقش خواهد داشت.
وی در پاسخ به اینکه آیا با افزایش هزینهها، قیمت لبنیات نیز بالا میرود، گفت: اگر مولفههای تاثیرگذار در افزایش قیمت بالا برود، دولت باید فکری به قیمت محصولات لبنی بکند.
باکری در پاسخ به اینکه اگر دولت با بستههای سیاستی قیمت نهادهها و مولفههای تاثیرگذار در قیمت را ثابت نگه دارد، افزایش قیمت وجود خواهد داشت؟ گفت: دولت تنها قیمت شیر خام را میتواند ثابت نگه دارد و مولفههای دیگر با اجرای هدفمندی یارانهها متغیر میشود و قیمت را بالا میبرد.