کد خبر: ۹۵۵۹۳
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۵
روز هوای پاکی که آلوده بود

بیماری خون و ریه ارمغان هوای آلوده برای کودکان

متخصص کودکان گفت: آلودگی هوا در دراز‌مدت می‌تواند سبب سرطان خون و ریه در کودکان شود.

 

معصومی اصل در ارتباط با تأثیر آلودگی هوا بر روی کودکان، به فارس گفت: تقریباً همه مشکلاتی که آلودگی هوا برای بزرگسالان ایجاد می‌کند برای کودکان نیز خطرآفرین است.
وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا در کودکان دچار بیماری‌های قلبی و عروقی، حساسیت‌های ریوی و آسم بیشتر حائز اهمیت است، افزود: به خانواده‌ها توصیه می‌شود زمانی که هوا آلوده است از رفتن فرزندانشان به بیرون از منزل و قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا خودداری کنند.
به گفته این متخصص کودکان، آلودگی هوا می‌تواند در دراز‌مدت سبب بروز سرطان خون و ریه در کودکان و بروز آلرژی، خشکی ‌پوست، سوزش بینی و... در کوتاه‌مدت شود.
وی خاطرنشان کرد: افزایش مصرف لبنیات به ویژه شیر برای کاهش اثرات سمی مواد آلاینده می‌تواند موثر واقع شود و والدین نباید از این مسئله غافل بمانند.
با «ماسک فیلتردار» نفس بکشید
متخصص گوش،‌ حلق و بینی نیز در پاسخ به اینکه آیا زدن ماسک‌های فیلتردار در روزهای آلوده می‌تواند موثر باشد یا خیر، گفت: استفاده از ماسک توصیه می‌شود زیرا بسیاری از ذرات نمی‌توانند از ماسک عبور کنند اما این ماسک‌ها هم نمی‌توانند به صورت کامل از ورود مواد سمی به بدن جلوگیری کند.
صفا صمدزاده در خصوص عوارض تنفس طولانی‌مدت در هوای آلوده، گفت: آلودگی هوا مشکلاتی همچون گرفتگی گوش، سرگیجه، گلودردهای التهابی ایجاد می‌کند، همچنین نفس کشیدن در هوای آلوده می‌تواند در گرفتگی سینوس‌ها مؤثر باشد.
صمدزاده افزود: کسانی که آلرژی دارند با قرار گرفتن در آلودگی هوا بیماری آنها تشدید می‌شود و افراد سالم نیز دچار مشکل خواهند شد.
آلودگی هوا سبب خشکی چشم و کاهش دید می‌شود
یک متخصص چشم نیز، قرمزی، سوزش و ریزش اشک را از نشانه‌های تاثیر آلودگی هوا بر روی چشم برشمرد و گفت: کاهش کیفیت دید و خشکی چشم از عوارض آلودگی هوا بر روی چشم است.
ذاکر محمدی در ارتباط با آلودگی هوا و بیماری‌های چشمی اظهار داشت: هر نوع آلودگی در هوا می‌تواند روی محیط چشم اثر گذارد و قرنیه، شبکیه و... را درگیر سازد.
وی افزود: چشم هرچند کمتر از قلب و ریه تحت تاثیر آلودگی است ولی باید توجه داشت که اعضای بدن انسان از هم جدا نیست و در زمان آلودگی هوا کاهش اکسیژن‌رسانی به رگ‌های خونی را خواهیم داشت که این مسئله بر سرخرگ‌هایی که بر چشم اثر می‌گذارد بی‌تاثیر نیست.
این متخصص چشم توصیه کرد: افراد و گروه‌های حساس در روزهای آلوده کمتر در فضای باز قرار گیرند و افراد دارای مشکل چشمی در آلودگی هوا شست‌وشوی لبه پلک با شامپوی بچه و آب ولرم را انجام دهند.
گفتنی است، کیفیت هوای تهران دیروز که به عنوان روز هوای پاک نام گرفته بود برای سومین روز مستمر در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.