نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
میوه برجام؛ کارخانه 84 ساله در دولت تدبیر و امید تبدیل به موزه شد
سرویس سیاسی-
روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله دیروز با عنوان «دلواپسان ایرباس و تشییع آیت الله» نوشت: «ایرباس برای فقرای کشور نان و آب نمیشود اما همین هواپیماهای نو میتواند اولا حافظ جان هموطنانمان باشد و ثانیا غیرمستقیم بر اقتصاد کشور تاثیر مثبت بگذارد. دم دستی ترین استدلال یادآوری این نکته است که آیا یک گردشگر و توریست حاضر است جان خود را به خطر بیندازد و با هواپیماهای مستهلک به کشور ما بیاید و طی طریق نماید؟امنیت جانی برای مسافران خارجی در اولویت نخست قرار دارد و نمیتوان منکر این موضوع بدیهی شد. فلذا آن چیزی که مایه حقارت و تحقیر مردم ایران زمین میشود نه موفقیت اخیر دولت بلکه خلافگویی آشکار عدهای از مدعیان دلواپس است.... اکنون خرید ایرباس یکی از میوههای برجام است و از آنجا که عدهای با اصل گفتگو و تعامل مخالفند با برجام و میوههای آن نیز مشکل دارند».
یکی از مهمترین نکاتی که منتقدان خرید ایرباس مطرح کردند این بود که هیچکس با نوسازی ناوگان هوایی مخالف نیست، اما نکته اینجاست که آیا این مسئله اولویت اول است؟! بر طبق آمارهای منتشر شده، 90 درصد جابجایی بار و مسافر در کشور از طریق جاده ها صورت میگیرد و طبق برآورد دولت، سالانه حدود 10 هزار میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه مورد نیاز است. همچنین حدود 5 درصد جابجایی مسافران از طریق حمل و نقل هوایی صورت میگیرد، اما دولت 52 میلیارد دلار یعنی حدود 18 برابر اعتبار مورد نیاز برای حوزه راهداری کشور را صرف خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس کرده است.
نکته قابل تامل اینجاست که تاکنون و با گذشت یکسال از آغاز اجرای تعهدات 1+5، برجام برای مردم نان و آب نشده است.
منتقدین برجام از معیشت مردم سخن نگفتند!
روزنامه شرق در مقاله ای با عنوان «برجام خاطرات و خطرات» نوشت: «هرچه هجمه به مفاهیمی مثل «جامعه مدنی»، «جنبش دانشجویی»، «روشنگری»، «انتقاد سازنده» و... در دوران اصلاحات رواج داشت، در سه سالی که از دولت یازدهم میگذرد، به «مذاکرات هستهای» و «تیم مذاکرهکننده»، «توافق ژنو» و نهایتا «توافق وین» یا همان «برجام» حمله شد...آنهایی که روزی به طرح مفهوم «جامعه مدنی» در کشور میتاختند و آن را مبحثی تزیینی میدانستند و از درد نان مردم مینالیدند، اینبار از درد نان و فشار تحریم بر زندگی مردم سخن نمیگفتند بلکه از آنچه ازدستدادن عزت ملی میخواندند، گلایه داشتند».
ادعای مضحک این روزنامه زنجیرهای مبنی بر اینکه منتقدین هسته ای توجهی به معیشت ندارند در حالی است که یکی از مهم ترین انتقادات وارد به برجام از سوی منتقدین، عدم ثمر بخش بودن آن برای معیشت مردم بوده است.
برخی دولتمردان و رسانه های به ظاهر حامی دولت که در طول مذاکرات همه چیز حتی آب خوردن مردم را هم به برجام گره زده بودند، پس از آنکه تشت رسوایی برجام از بام افتاد، تاکید کردند که به برجام نگاه اقتصادی نداشته باشید!
روزنامه زنجیرهای: ببندید دهان ها را و بشکنید قلم منتقدان را!
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «راه علاج رسانههای دولت وتیم رسانهای آن» نوشت: «اگر آن زمان كه رسانههاي مخالف دولت سياستها، عملكرد و دستاوردهاي دولت را زير سوال ميبردند با قدرت با آنها مقابله ميشد، اكنون ديگر اين رسانهها به خود جرأت و جسارت نميدادند كه هر عمل دولت را درست يا نادرست به زير تيغ تند انتقاد بكشانند».
کارنامه پر از خالی دولت و دستاورد تقریبا هیچ برجام موجب شده است که روزنامه های زنجیرهای، ترفند «بهترین دفاع، حمله است» را تجویز کنند.
معین: روحانی، جانشین هاشمی است
«مصطفی معین» از مدعیان اصلاحات در مصاحبه با روزنامه دولتی ایران در پاسخ به سوالی درباره جانشین هاشمی در فضای سیاسی کشور گفت:«از جمله شخصیتهایی که نامشان برده میشود، آقای روحانی به نظرم برجستهتر هستند. خاستگاه ایشان اصولگرایی است که نگاهی اصلاحطلبانه دارند و سوابق کاری گوناگونی داشتهاند. حضور ایشان باعث همگرایی و همبستگی است. هر چند ایشان همه ابعاد آقای هاشمی را کمتر دارند، اما نگاه و مشی سیاسی آنها یکسان است.»
روزنامه ایران همچنین در سرمقاله دیروز با عنوان «تاثیر درگذشت هاشمی بر تندروهای اصولگرا» در تحلیلی عجیب مدعی شد:« اصولگرایان میانه رو نسبت به رفتارشان با هاشمی دچار نوعی سرخوردگی و احساس گناه خواهند شد و برای جبران این احساس گناه در برابر تندروها مواضع قاطع تری خواهند گرفت. به طور کلی به نظر میرسد که فقدان هاشمی شکاف میان اصولگرایان را بیشتر خواهد کرد و حتی به مرز تقابل خواهد رساند. انعکاس این شکاف در انتخابات ریاست جمهوری بارز خواهد شد».
مجمع باز هم مصلحت را تشخیص خواهد داد ؟!
بعد از وفات آیت الله هاشمی رفسنجانی در روزهای گذشته روزنامه های زنجیره ای به مبهم نشان دادن جایگاه مجمع تشخیص مصلحت در آینده پرداخته اند ، در این راستا روزنامه زنجیرهای قانون در گزارشی با عنوان «مجمع باز هم مصلحت نظام را تشخیص خواهد داد ؟» نوشت : باید دید که آیا میزان نقش آفرینی این نهاد مهم با توجه به تغییر ناگزیر مدیر فقید آن در حد فعلی خواهد ماند یا بسته به مدیر جدید،دامنه کارکردي نوینی در حوزه وظایف قانونی برای مجمع تشخیص تعریف خواهد شد؟ آیا وظیفه خطیر بازنگری قانون اساسی با توجه به اقتضائات و شرایط روز در حیطه ماموریت های رئیس جدید مجمع تشخیص قرار خواهد گرفت؟آیا مانند دوره ریاست آیت ا... هاشمی، ریل گذاری بلند مدت نظام در اختیار این نهاد خواهد ماند یا اینکه متناسب با ریاست جدید،این تاثیرگذاری دستخوش تغییر و تحول می شود؟و اینکه آیا پیش بینی استراتژی های دوران هر چند تلخ ولی ناگزیر جابهجايي رهبری، در دوران ریاست جدید مجمع انجام خواهد شد؟ به هر روی ،قبای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را قانون بر هر قد و قامتی ندوخته است.ریاست بعدی مجمع تشخیص، میراثدار بزرگمردی است که تاریخ معاصر ایران به مانند او را کمتر تجربه کرده است.این میراثداری، مسئولیت بسیار عظيمي است و «بزرگی» سرد و گرم چشیده و با تدبیر را انتظار میکشد.
بزک برجام، این قسمت: ورود ایرباس
روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «حقیر کیست؟» ضمن توهین به منتقدان دولت نوشت«به نظر ميرسد كه نيروهاي تندرو توان درسگيري از رويدادها را ندارند. چنان دچار حب و بغض ميشوند كه از ديدن بديهيترين مسائل عاجز ميشوند. پس از نشستن نخستين ايرباس خريداري شده از فرانسه در فرودگاه مهرآباد و مراسمي كه به همين مناسبت و با حضور برخي از شخصيتهاي سياسي و اقتصادي كشور از جمله وزير راه و شهرسازي برگزار شد، توپخانه تندروها بيهدف به كار افتاد و پياپي شليك كردند و حتي با كلمات تمسخرآميزي از اين واقعه ياد نمودند و نشستن اين هواپيما را فرود تحقيرآميزي معرفي كردند».
گفتنی است روزنامه زنجیره ای اعتماد در هفته های گذشته با اشاره به معضل بیکاری و افزایش آن در 4 سال دولت یازدهم در گزارشی نوشته بود: «صندوق بينالمللي پول با اشاره به صعودي بودن وضعيت بيكاري در ايران طي دو سال گذشته اعلام كرد اين كشور طي دو سال هشت پله در ردهبندي بيكارترين كشورهاي جهان بالا رفته است...در مقايسه با ساير كشورها نيز وضعيت اشتغال در ايران بدتر شده است و اين كشور طي دو سال ٨ پله در ردهبندي بيكارترين كشورهاي جهان بالا رفته است. در سال ٢٠١٤ ايران از نظر ردهبندي كشورهاي جهان بر اساس بيشترين نرخ بيكاري در رتبه ٣١ قرار داشته اما در سال ٢٠١٥ در جايگاه ٢٥ و طي سال ٢٠١٦ در جايگاه ٢٣ قرار گرفته است».
در شرایطی که بیکاری و تورم و رکود و تعطیلی واحدهای تولیدی وجود دارد، بزک کنندگان برجام چنان جشن و پایکوبی به راه انداختهاند که در این سر و صدا همگان تصور کنند که تمام آنچه ملت ایران میخواسته به ثمر رسیده است. به عبارتی در کار ورود یک فروند هواپیما هم همان راه و روش بزک برجام را پیگیری میکنند.
این جماعت عوام فریب همان کسانی هستند که در چند روز قبل سخنرانی اوباما را سانسور کردند و آن جمله او را که گفته بود بدون شلیک حتی یک گلوله برنامه هستهای ایران را متوقف کرده است، بازگو نکردند.
سرنوشت غمانگیز کارخانههای قدیمی ایرانی
روزنامه شهروند در گزارشی با عنوان «برند خاطرهساز به موزه رفت» نوشت: «ساختمان یکی از قدیمیترین برندهای نساجی ایران از چنگال لودر انبوهسازان نجات پیدا کرد و وزارت راهوشهرسازی دیروز آن را با قیمت ٢٠٧میلیارد تومان از بانک ملی خرید. ساختمانی که حالا دیگر قرار نیست چرخ صنعت در آن بچرخد و به سرنوشت موزهای بسنده کرده است. این موضوع درحالی رخ میدهد که حالا ترکیه به اندازه درآمد نفت ایران از صنعت نساجی پول به جیب میزند. این موضوعی است که فعالان صنعت نساجی درباره یکی از غولهای پوشاک جهان میگویند که اتفاقا درهمسایگی ماست و با سرمایهگذاری کوچکی توانسته است قدمهای بزرگ بردارد اما صنعت نساجی ایران که روزی در زمره بهترینهای جهان بود، حالا نفسهای آخر را میکشد و برندهای خاطرهساز ایرانی تبدیل به موزه میشود.حالا اصفهان دیگر ریسباف ندارد. سرنوشت نهاییِ کارخانهای که از سال ١٣١١ تا ١٣٦٥ قطب نساجی کشور به شمار میرفت و مدتها به این و آن پاس داده شد، حالا تغییر کاربری به موزه اشیای قدیمی است. بیستویکم دیماه سالجاری تصمیم نهایی برای قطب نساجی کشور گرفته شد و وزارت راهوشهرسازی مالکیت این کارخانه ٨٤ساله را از آن خود کرد؛ بانک ملی ریسباف را با ارزش تقریبی ٢٠٧میلیارد تومان واگذار کرد».
گفتنی است پیش از این نیز چند کارخانه و برند مشهور دیگر ایرانی - از جمله ارج - در دولت یازدهم تعطیل شده بودند.