kayhan.ir

کد خبر: ۹۵۱۳۹
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۹

اخبار ویژه



چرا حداقل 500 نجومی‌بگیر را از مجازات فراری دادید؟!
حداکثر حقوق مدیران دولتی 12/5میلیون تومان تعیین شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم با بیان اینکه حداکثر حقوق جدید دو برابر حداکثر حقوق قانون مدیریت خدمات کشوری است، گفت: حداکثر حقوق 12/5 میلیون تومان تعیین شده است.
محمد خدابخشی در گفت‌وگو با تسنیم گفت: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد بندهای ارجاعی لایحه برنامه، به کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه، حداکثر حقوق مدیران 2 برابر حداکثر حقوق می‌باشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به مصوبه مجلس در این خصوص گفت: مجموع ناخالص دریافتی ماهانه مقامات و مدیران و کارکنان دستگاه‌های موضوع ماده 5 و 35 قانون مدیریت خدمات کشوری، حداکثر 2 برابر حداکثر حقوق و مزایای مستمر قابل پرداخت به کارکنان موضوع تبصره ماده 76 قانون مدیریت خدمات کشوری می‌باشد.
به گفته خدابخشی بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری حداکثر حقوق 6 میلیون و 300 هزار تومان است، با احتساب این ماده در برنامه ششم حداکثر حقوقی که به مدیران تعلق خواهد گرفت 12 میلیون و 600 هزار تومان خواهد بود.
وی افزود، بر این مبنا حقوق مدیران نباید بیشتر از دو برابر حداکثر مبلغ حقوق و مزایای مستمر قابل پرداخت قانون مدیریت خدمات کشوری باشد.
خدابخشی در عین حال گفت: بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس تبصره 2 ماده 35 لایحه برنامه ششم توسعه حذف شد.
طبق این تبصره، پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی به کارکنان بانک‌های دولتی و غیردولتی و موسسات مالی اعتباری به جز تسهیلات مسکن، ضروری و تعمیر مسکن برای یک بار در دوران خدمت ممنوع بوده است.
در حالی که سقف حقوق 12/5 میلیون تومانی مدیران برای سال آینده است، معلوم نیست دیوان محاسبات مجلس در بررسی متخلفان حقوق‌های نجومی، سقف حقوق مشروع مدیران را 20 میلیون تومان قرار داد و تعداد متخلفان را 397 نفر اعلام کرد؛ این در حالی است که تعداد واقعی مدیران متخلف نجومی‌بگیر هزار تا 3 هزار نفر برآورد شده است. در واقع دیوان محاسبات با تعیین رقم مجعول 20 میلیون تومانی 2500- یا دست‌کم 500- مدیر دریافت‌کننده حقوق‌‌های نامشروع در سال‌های اخیر را از محاکمه و مواخذه و مجازات (و مطالبه پول بیت‌المال) فراری داد.
رئیس جدید دیوان محاسبات، رئیس مرکز آمار (دولتی) بود که چند ماه پیش با رای اکثریت نمایندگان به عنوان رئیس دیوان انتخاب شد.

رسمیت بخشیدن به نقض برجام دستاورد نشست کمیسیون مشترک!
معاون وزیر خارجه با عوض کردن صورت مسئله که نقض برجام  است، گفت: پرونده برجام  گشوده نخواهد شد.
مجید تخت‌روانچی درباره نشست کمیته مشترک 5+1 و ایران گفت، این جلسه بنا به خواست ایران و برای رسیدگی به شکایت ایران از دولت آمریکا به خاطر بدعهدی‌هایی که در یک سال گذشته داشته است تشکیل شد و در بیانیه‌ای که در انتهای جلسه صادر شد هم به نامه‌ای که آقای ظریف درباره شکایت ایران نوشته اشاره شده و هم بر اجرای برجام به بهترین نحو ممکن تاکید شده است. در طول مذاکرات تمام اعضا تاکید داشتند که به هیچ‌وجه نباید اجازه سوءاستفاده از برجام داده شود. هیئت آمریکایی در این نشست تایید کرد، هیچ آثار اجرایی درباره تمدید تحریم‌ها علیه ایران نخواهد داشت.
وی با اشاره به سخنان اخیر گزینه پیشنهادی ترامپ برای تصدی وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر بازنگری در برجام گفت: ما بارها تاکید کرده‌ایم که پرونده برجام به هیچ وجه دوباره باز نخواهد شد و ما اجازه این کار را نخواهیم داد و این موضوع موضع تمامی اعضای 5+1 است.
این سخنان در حالی است که موضوع اصلی، نقض برجام است نه در دستور کار قرار دادن تغییر آن. اما متاسفانه تیم مشترک عراقچی و تخت‌روانچی به جای فشار برای مجبور کردن آمریکا به لغو تحریم‌های تصویب شده جدید (ISA)، توجیه آنها را برای قبول مصوبه کنگره پذیرفته است!
عباس عراقچی در این زمینه گفت: هیئت آمریکایی با تاکید مجدد بر پایبندی کامل این کشور به برجام، ضمن اشاره به عدم امضای این مصوبه از سوی رئیس‌جمهور آمریکا، یک سلسله از اقدامات حقوقی و اجرایی را برشمرد که دولت این کشور برای ملغی‌الاثر کردن قانون آیسا انجام داده و با این اقدامات، هیچ تاثیر عملی بر قانون مزبور مترتب نبوده و لذا نفس تصویب این قانون در کنگره آمریکا مشکلی برای تعهدات برجامی ایجاد نمی‌نماید. در ادامه نشست، نمایندگان سایر دولت‌های عضو کمیسیون با جدی قلمداد کردن نگرانی ایران، خواستار اقدامات آمریکا در جهت بلااثر ماندن این قانون و شفاف‌سازی کامل در این زمینه شدند به گونه‌ای که هیچ ابهامی نسبت به اینکه این قانون اثری بر تجارت و همکاری با ایران ندارد باقی نماند.»
معنای دیگر این سخن آن است که تیم ایرانی، از ناقض برجام پذیرفت که مصوبه نقض‌کننده برجام را حفظ کند اما قول(!؟) بدهد آن را «اعمال» نکند! این در حالی است که عمر دولت اوباما نیز مقارن با جلسه کمیسیون ویژه تمام شد و دولت جدید، کاری به قول و وعده شفاهی تیم اوباما ندارد؛ این کار شبیه همان اقدامی است که آقای ظریف در‌به‌در گرفتن «نامه‌‌های آرامش‌بخش» برای سرمایه‌گذاران خارجی بود؛ حال آن که اگر آمریکا می‌خواست رفتاری آرامش‌بخش داشته باشد، همان برجام را اجرا می‌کرد و در پشت صحنه، شرکت‌ها و بانک‌ها را تهدید نمی‌کرد.

کلانتری: در دولت سازندگی قرار نبود نرخ تورم 45 درصد شود
وزیر کشاورزی دولت سازندگی می‌گوید سازمان برنامه و بودجه این دولت موجب تورم بالای 45 درصد و فشار اقتصادی به مردم شد.
عیسی کلانتری در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: قرار نبود قیمت دلار در برنامه اول تثبیت شود. در برنامه توسعه‌ای ایران به ویژه برنامه دوم درنظر گرفته شده بود که نرخ ارز قیمت واقعی خودش را پیدا کند اما ناگهان با محدودیت منابع ارزی کشور قیمت ارز تا حدود 700 تومان بالا رفت و مسائل خاصی هم به وجود آورد. آقای هاشمی اعتقاد داشت که ارز هم یک کالا است و عرضه و تقاضا باید نرخ ارز را تعیین تکلیف کند.
وی می‌افزاید آن زمان سازمان برنامه و بودجه به تعهداتش درباره سیاست‌های یکسان‌سازی نرخ ارز وفا نکرد. احتمال می‌دهم آنها بخش بیشتری از منابع بودجه‌ها را صرف توسعه کشور کردند؛ درحالی که نسبت به مسائل اجتماعی کشور بی‌تفاوت بودند. آنجا نقطه ضعفی در برنامه دوم توسعه دیده می‌شود که منجر به عقب‌نشینی دولت از مواضع خودش می‌شود.
کلانتری گفت: کار به جایی رسید که اختلاف مقام معظم رهبری و آقای هاشمی درباره نرخ ارز بالا گرفت؛ این هم به این دلیل بود که فشار اجتماعی بر مردم زیاد شد؛ قیمت کالاها افزایش چشمگیر داشت؛ نرخ تورم به بالای 45 درصد رسید و...؛ البته بعدتر با تغییراتی که در دولت اعمال شد، این وضع سامان گرفت.
سیاست‌ها، سیاست‌هایی بود که سازمان برنامه در اجرای آن کوتاهی کرد. در واقع من معتقدم سیاست‌ها مشکلی نداشت؛ بلکه مشکل در اجرای آن سیاست‌ها بود. برای اینکه بنا بود به موازات تعدیل نرخ ارز، بسته‌های حمایتی هم اجرائی شود که هرگز این اتفاق رخ نداد. برای نمونه کوپن مرغ حذف شد و قیمت آن به شدت بالا رفت. درحالی که قرار بود در موضوع گوشت و مرغ، اقشار نیازمند تحت فشار قرار نگیرند اما این اتفاق رخ نداد. آن مقطع سازمان برنامه حاضر نبود با سیاست‌های برنامه دوم توسعه همسو شود. در نتیجه دولت ناچار شد از سیاست‌های خودش عقب‌گرد کند، اینها در اجرا با مشکل مواجه شد.
یادآور می‌شود نرخ تورم در سال 74 به رقم 49/4 درصد رسید.

تحریم‌های دلاری علیه ایران لغو نمی‌شود
یک تحلیلگر اقتصادی بین‌المللی گفت، بعید است تحریم‌های دلاری ایران لغو شود.
مشاور خاورمیانه شرکت بین‌المللی خدمات مشاوره‌ای ست ادوایسری (Middle East Consultant at Set Advisory)  انگلیس می‌گوید، انتظار کاهش تحریم‌های ایران که سرمایه‌گذاران خارجی به خاطرش تلاش می‌کنند و به ویژه تحریم معاملات دلاری با ایران بعید به نظر می‌رسد.
سلیم الاحمدی که از بنیانگذاران پایگاه خبری تحلیلی گلوبال ریسک اینسایتس است در مجله آمریکایی OZY نوشت: ترامپ برجام را پاره نمی‌کند اما انتظار کاهش تحریم‌ها - چیزی که سرمایه‌گذاران خارجی به خاطرش تلاش می‌کنند به ویژه لغو تحریم معاملات دلاری با ایران- نیز بعید به نظر می‌رسد.

کاهش تورم ناشی از رکود اقتصادی است
«با رکودی که دولت بر اقتصاد حاکم کرده، تورم تک رقمی جای تعجب ندارد».
روزنامه آفتاب یزد از قول محمود جامساز کارشناس اقتصادی نوشت: رکود اقتصادی، خود یکی از عوامل کاهنده تورم است. بنابراین جای تعجب نیست که اقتصاد رکودی ما با رشد نقدینگی 30 درصد از تورم یک رقمی برخوردار بوده باشد. زیرا اگر تورم 44 درصدی دوران احمدی‌نژاد از آثار شوک‌های وارده بر سطح عمومی قیمت‌ها ناشی از اجرای پروژه مسکن مهر، یارانه‌ها افزایش دلار 1000 تومانی به 3600 تومان حاصل شده بود، در زمان به قدرت رسیدن آقای روحانی بازار از آثار تورمی این شوک‌ها خالی شده بود و شوک قیمتی جدیدی نیز به اقتصاد وارد نشد که بر تورم اثرگذار باشد. اما نکته بسیار مهم آن است که تورم در سبد مصرفی و معیشتی آحاد جامعه که حداکثر از 40 قلم کالا تجاوز نمی‌کند به چه میزان است؟ صرف‌نظر از روش‌شناختی علمی در محاسبه نرخ تورم که مرتبط با متغیرهای کلان اقتصادی پیش‌گفته است، از منظر افکار عمومی کاهش شیب تورم و رسیدن به تورم تک‌رقمی آثار ملموسی بر اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم برجای نگذاشته است.
این کارشناس اقتصادی افزود: از آنجا که موج گرانی‌ها، اقلام سبد معیشتی آنان را به شدت محدود کرده و تامین مایحتاج روزمره آنان را با چالش روبه‌رو ساخته، لذا نسبت به آمارهای اعلامی بی‌تفاوتند و تنها جیب خود را می‌بینند که از ظرفیت پرداخت اجاره مسکن و هزینه ایاب و ذهاب، مخارج آموزش و پرورش فرزندان بهداشت و درمان خوراک و پوشاک که از اولویت‌های نیازهای آحاد جامعه‌اند تهی است. در این میان تنها مرفهان متعلق به دو هرم بالای درآمدی جامعه از وضع موجود سودهای هنگفت نصیب خود ساخته و طبیعتا مایل به تغییر وضع موجود نیستند. باید پذیرفت تحلیل آمارهای اعلامی که غالبا از سوی منابع مختلف رسمی ارائه شده و اغلب نیز متناقض‌اند، در سطح افکار عمومی جامعه که با واقعیات اقتصادی در چالش‌اند تاثیرگذار نیست و تنها آنان را نسبت به نتایج حاصله بی‌اعتناتر نسبت به بانیان نشر این ارقام بی‌اعتمادتر می‌سازد.

بزکچی‌ها سوگوار شدند /سانسور آخرین دشمنی اوباما
 روزنامه‌های غرب‌گرا و بزک‌کننده آمریکا، آخرین مصاحبه باراک اوباما را که حاوی موضع ضدایرانی بود، با عکس و تیترهای عاطفی و مثبت پوشش دادند.
این روزنامه‌ها در عین حال جمله مهم و ضدایرانی اوباما را سانسور کردند که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهایش گفته بود «بدون شلیک حتی یک گلوله توانستیم برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنیم.»
تیتر نشریات مذکور که غالبا با عکس گریه خداحافظی اوباما همراه شده، به این شرح است:
- آفتاب یزد؛ «نطق وداع اوباما همراه با اشک؛ اوباما نشان داد باید یک سیاهپوست باشی تا معنای دموکراسی و تبعیض را بفهمی».
- بهار؛ «آخرین اشک‌های پرزیدنت اوباما خطاب به مردم آمریکا: شما مرا رئیس‌جمهور بهتری کردید».
- مردم‌سالاری؛ «نگرانی در نطق آخر- اوباما از مردم آمریکا خداحافظی کرد».
- شهروند؛ «وداع عاطفی اوباما در آخرین سخنرانی: بله ما توانستیم!».
- اعتماد؛ «نطق خداحافظی اوباما - رئیس‌جمهور آمریکا به مردم کشورش گفت از دموکراسی دفاع کنند».
- تجارت؛ «چشمان اشکبار اوباما در شیکاگو- گزارش تجارت از آخرین دفاع اوباما از برجام»
- صنعت؛ «اوباما در نطق خداحافظی از عملکرد 8 ساله‌اش دفاع کرد؛ جایگاه خاص برجام».
- قانون؛ «برکت رفت؛ گزارشی از آخرین سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا».