رئیس سازمان دامپزشکی:
آنفلوآنزای طیور محدود شده است
رئیس سازمان دامپزشکی معتقد است بیماری آنفلوآنزای طیور با اقدامات بهداشتی صورت گرفته، کنترل و محدود شده است.
مهدی خلج در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات به دست آمده، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که طی ماههای گذشته از طریق پرندگان وحشی به ملارد و پس از آن شهریار منتقل شد، تاکنون در ۱۱ استان کشور گسترش پیدا کرده و همچنان تحت کنترل بهداشتی و قرنطینهای سازمان دامپزشکی قرار دارد.
وی با بیان اینکه علت شیوع و گسترش این بیماری با وجود اقدامات سازمان دامپزشکی ماهیت این بیماری است، افزود: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشورهای اروپایی مانند آلمان نیز به همین سرعت و سطح پراکندگی شیوع پیدا کرده به عنوان مثال در اول ژانویه امسال به محض شیوع در فرانسه، در ۱۷ کانون گسترش پیدا کرد و در مجارستان نیز در همان روزهای ابتدایی ۵۴ کانون را آلوده کرد اما روستاییان باید نکات بهداشتی و قرنطینهای را جدی بگیرند تا بتوانیم این بیماری را هر چه بهتر کنترل کنیم.
به گفته رئیس سازمان دامپزشکی، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ۱۱ استان و تنها در واحدهای پرورشی مرغ تخمگذار شیوع پیدا کرده و تاکنون گزارشی مبنی بر شیوع این بیماری در واحدهای پرورشی مرغ گوشتی نداشتهایم.
البته در آخرین اطلاعیه سازمان دامپزشکی، درباره بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آمده است که این بیماری تاکنون در استانهای تهران، البرز، قزوین، کرمانشاه، آذربایجانشرقی، گلستان، مازندران، گیلان، قم، مرکزی و لرستان در پرندگان وحشی، طیور روستایی و یا واحدهای صنعتی پرورش طیور مورد شناسایی و تأیید آزمایشگاهی قرار گرفته است و در برخی از استانها از جمله آذربایجان شرقی، البرز و گلستان موارد جدید بیماری طی ۱۰ روز گذشته شناسایی نشده است.
سازمان دامپزشکی از مردم به ویژه روستاییان درخواست کرد تا جداً از خرید هرگونه طیور بومی و پرندگان صید شده خودداری کنند. روستائیان به ویژه در استانهای شمالی نسبت به محصور نمودن طیور خود به منظور قطع ارتباط طیور اهلی با وحشی اقدام کنند و پرورشدهندگان طیور صنعتی همه موارد لازم را از جمله کنترل ورود و خروج افراد، خودروها، نهادههای مورد استفاده در مزرعه ، خودداری از انتقال کود مرغی و... با جدیت و دقت اجرا کنند.
سازمان مذکور در این اطلاعیه با اشاره به اینکه همه شهروندان در صورت مواجهه با هرگونه تلفات غیرعادی طیور، ضمن گزارش بیماری، دفن و یا امحاء بهداشتی لاشههای طیور تلف شده را با هماهنگی نزدیکترین شبکه دامپزشکی انجام دهند، اعلام کرد که این سازمان مانند گذشته و به صورت شبانهروزی حتی در ایام تعطیل نظارت خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخممرغ اعمال نموده و شهروندان میتوانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان خاطر داشته باشند.