در بیانیهای با امضای 258 نماینده
مجلس قطعنامه پارلمان اروپا را محکوم کرد
258نماینده مجلس در بیانیهای قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا درباره حقوق بشر در ایران را محکوم و اعلام کردند افتتاح دفتر نمایندگی پارلمان اروپا در تهران منوط به تغییر رفتار این پارلمان خواهد بود.
نخستین دستور جلسه روز گذشته پارلمان، گزارش معاون راهبردی و نظارت رئیسجمهور در مورد اقتصاد مقاومتی بود اما به دلیل عدم حضور محمدباقر نوبخت، دومین دستور مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت. بنابراین گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد بررسی میزان تحقق اهداف سیاستهای کلی و نحوه اجرای قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قرائت شد.
در ادامه مهدی کوچکزاده نماینده مردم تهران در مجلس طی اخطاری با استناد به اصل ۱۵۳ قانون اساسی اظهار داشت: آدمکشان جیشالقتل اعلام کردند که به خاطر تبعیت از علمای اسلامی گروگانها را آزاد کردهاند اما ما میگوییم که علمای اسلامی دستور گروگانگیری اصلاً نمیدهند که بعداً بخواهند دستور آزادی بدهند و یا علمای اسلام اصلاً فرمان قتل یکی از پنج نفر را نمیدهند که بعداً دستور آزادی مابقی را بدهند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به سخنان کوچکزاده گفت: بهنظر من یک تلاش بسیار خوبی در کشور و از سوی بخشهای امنیتی برای آزادی مرزبانان انجام شده و ما هم از وزارت اطلاعات و هم دستگاههای امنیتی دیگر که در این زمینه تلاش کردند، تشکر میکنیم و معتقدیم موضوع باید کاملاً بررسی شود که چرا این اشکال به وجود آمد و دولت پاکستان حتماً باید پاسخگو باشد و در مورد نفر پنجم هم هرچه زودتر باید زمینههای آزادی وی را آماده کند.
نوبخت: مردم برای کمک به خود
از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند
در ادامه نشست علنی خانه ملت، محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور گزارشی از عملکرد اصلاح لایحه بودجه ۹۲ و قانون بودجه سال ۹3 به نمایندگان ارائه کرد.
وی در خصوص انصراف ثروتمندان از دریافت یارانه اظهار داشت: در مورد انصراف ثروتمندان از دریافت یارانه باید حد درآمدی را مشخص کنیم. برخی از نمایندگان گفتند که این حد درآمدی برای هر خانوار مشخص نشده و این میتواند منجر به نارضایتی شود و مانند گذشته باز ثروتمندان یارانه بگیرند که این خلاف قانون است و دولت هم به کمبود منابع دچار میشود.
وی ادامه داد: من دوباره این موضوع را به صراحت میگویم که منصرفین از ثبتنام و دریافت یارانه از نظر دولت فقط ثروتمندان نیستند البته باید ثروتمندان در این وجوهی که برای یاری رساندن داده میشود، سهم داشته باشند اما ما معتقدیم که حتی کسانی که ثروتمند نیستند و به نحوی میتوانند زندگی خود را بدون ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان ادامه دهند، به دولت کمک کنند اما به دولت برای برنامههای عمومی مانند ارزان کردن دارو و به حرکت درآوردن چرخهای اقتصاد کشور و افزایش اشتغال کمک کنند.
نوبخت اظهار داشت: در گام دوم بر اساس قانون شما به دولت اجازه دادهاید که تشخیص بدهد که درآمد این فرد در سطحی است که بتواند زندگی خود را بگذراند، نیازمند است یا نیست. بنابراین پالایشی که ما بعد از این موضوع خواهیم کرد که چقدر ثبتنام کردهاند و چقدر نکردهاند میتواند بر اساس یک سطح درآمدی که شما قانونگذاران به دولت اجازه دادهاید که تشخیص بدهد، آن زمان دولت عددی را تعیین میکند که آیا بالای این عدد را هم به کسانی که درآمد دارند یارانه بپردازد یا نپردازد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور افزود: اقدامی که ما انجام میدهیم، بسیار اقدام واقعبینانهای است اولا انتخاب را برعهده مردم میگذاریم یعنی این احترام به انتخاب مردم از سوی دولت صورت میگیرد و مردم میتوانند بر اساس تشخیص خودشان اعلام کنند. ممکن است فردی با درآمد بالا تشخیص بدهد که شایسته گرفتن یارانه است که این اشکال نیست اما باید درآمدهایش درست اعمال شود. آنچه تحت عنوان جریمه توسط نمایندگان و دولت لحاظ شده، برای کسانی است که ممکن است اطلاعات خود را به درستی ندهند اما اینکه ما در همین فرم سطح درآمدی مورد نظرمان را اعلام کنیم، ضروری نیست. ما به راحتی بعد از ۱۰ روز، کاملا با نگاه واقعبینانه میدانیم که چند خانوار متقاضی دریافت یارانه هستند اما قانونگذار این تشخیص را به دولت داد که دولت تعیین کند.
نوبخت گفت: دولت بر اساس جمیع جهات سطح درآمدی افراد را مشخص میکند.
پس از ارائه گزارش نوبخت، حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گزارشی پیرامون اقتصاد مقاومتی، ظرفیتها، امکانات و موانع با تأکید بر اینکه دولت باید برای اقتصاد مقاومتی شاخص تعیین کند، گفت: ما باید شاخص داشته باشیم و برای این شاخص هدفگذاری کنیم که در برنامه ششم و یا برنامه ششم و هفتم قصد داریم در اقتصاد مقاومتی به چه نقاطی دست پیدا کنیم و تا شاخص تعریف نکنیم امکان کنترل کردن در آینده وجود ندارند.
وی با تأکید بر اصلاح مصرف سوخت خودروها اظهار داشت: ما باید موتورهای خودروها را اصلاح کنیم تا مصرف سوخت آنها به ۴ تا 4/5 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر برسد و این موضوع اصلا محال نیست و بنده از کارشناسان سوال کردم که گفتند رساندن سوخت خودروها به ۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر نیاز به برنامهریزی ۴ ساله دارد و اگر این اقدام را انجام دهیم و هزینهای از بودجه عمومی کشور برای کاهش مصرف سوخت خودروها اختصاص دهیم مقدار مصرف بنزین بسیار کاهش پیدا میکند و این اقدام از کارهای اساسی است و بنده تقاضا میکنم کمیسیون انرژی و کمیسیون صنایع نیز دنبال این موضوع باشند.
پس از پایان سخنان مصباحی مقدم، احمد توکلی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در تذکری گفت: آقای مصباحی مقدم رئیس ما است اما در این زمینه نظر شخصی خود را اعلام کرد و ما شوک قیمتی را قبول نداریم.
قاسمی: فرمهای ثبتنام دریافت یارانه
بخش مهمی از انرژی دولت و مردم را میگیرد
در ادامه محمد قاسمی معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی درخصوص اولویت در تخصیص منابع اظهار داشت: باید گفت که اصلاح فناوری تولید و کاهش سهم بیماران از هزینههای درمان مورد تاکید صاحبنظران اقتصادی بوده است. از سوی دیگر تا چند روز آینده فرمهایی برای دریافت یارانه بین مردم پخش میشود. به نظر میرسد اجرای این پروژه به نوعی اجرای خوشهبندی در دولت گذشته است.
قاسمی تصریح کرد: این روش بخش مهمی از انرژی دولت و مردم را به خود اختصاص میدهد و فکر آنها را درگیر این موضوع میکند که آیا یارانه به آنها تعلق میگیرد یا خیر؟ بدین ترتیب هزینه اجرای چنین رویکردی و ایجاد زحمت مجدد برای گروه کثیری از مردم احتمالاً آنها را تشویق میکند که بخش مهمی از درآمدهای خود را پنهان کنند. از اینرو از دولت جدید تقاضا داریم بهبود مدیریت تولید، انتقال و توزیع و مصرف انرژی در سایه توزیع منابع حاصله را مد نظر قرار دهد.
سپس علی لاریجانی رئیس مجلس با اشاره به هدفمندکردن یارانهها، گفت: دولت باید اساس کار خود را بر اعتماد به گزارش مردم قرار دهد. گاهی بنده مطالبی را از رسانهها میشنوم که نباید مبنای کار اینگونه باشد. مردم هر زمان که خودشان احساس کردند در شرایط فعلی نیازی به یارانهها دارند باید همان را بنویسند و مورد توجه دولت قرار گیرد و اینکه نکاتی گاهی گفته میشود که حسابها را بررسی میکنیم. اینها کار درستی نیست و مجلس هم نگفته که دولت حسابهای مردم را رسیدگی کند که یک ناامنی روانی را در پی دارد. بنابراین آنچه مردم مینویسند بهصورت صادقانه مینویسند و دولت نیز باید بر همین اساس برنامهریزی کند.
وی تصریح کرد: درباره قیمت حاملهای انرژی نیز مجلس این اختیار را به دولت داده که دولت با بررسیهای کارشناسی قیمت حاملهای انرژی را در حد طاقت مردم تعیین کند، یعنی متناسب با طاقت مردم حاملهای انرژی باید مشخص شود چرا که در حال حاضر تورم زیادی در کشور داریم، پس باید هم طاقت مردم و هم خدماتی که دولت میتواند ارائه کند که بار فشار بر مردم کاهش پیدا کند مشخص شود.
تصویب فوریت طرح پذیرش دانشجو
در دورههای تحصیلات تکمیلی
پس از آن نمایندگان مجلس یک فوریت طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور را به تصویب رساندند.
این طرح که به امضای ۸۰ نفر از نمایندگان رسیده دارای یک مقدمه توجیهی و ۸ ماده است که در صورت تصویب نهایی آن در صحن علنی پارلمان به منظور برنامهریزی، تصویب مقررات و نظارت بر نحوه سنجش علمی و پذیرش دانشجو در دانشگاهها در مقاطع تحصیلات تکمیلی (شورای سنجش و پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی) تشکیل میشود.
شهریاری: در دولت قبل ۱۵ گروگان
ظرف ۴۸ ساعت آزاد شدند اما تبلیغاتی نشد
حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جلسه علنی روز سهشنبه پارلمان با استناد به اصل ۵۲ قانون اساسی با اشاره به آزادی مرزبانان ایرانی اظهار داشت: در دولت قبل استاندار وقت ۱۵ گروگان را ظرف ۴۸ ساعت آزاد کرد اما نه کسی تقدیری کرد و نه تبریکی گفته شد و حالا جای سوال است که این همه تبلیغات برای چیست؟
محکومیت قطعنامه پارلمان اروپا
پیش از پایان جلسه علنی روز گذشته پارلمان، شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیهای را قرائت کرد که به امضای ۲۵۸ نفر از نمایندگان مجلس رسیده است.
258 نماینده مجلس در بیانیهای قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا درباره حقوق بشر در ایران را محکوم و اعلام کردند افتتاح دفتر نمایندگی پارلمان اروپا در تهران منوط به تغییر رفتار این پارلمان خواهد بود.
نمایندگان مجلس در بیانیه خود تاکید کردند: اظهارات پارلمان اروپا در غیردموکراتیک خواندن آغاز ریاست جمهوری اخیر ایران تعجبآور است و نوعی مداخله آشکار در امور داخلی ایران قلمداد و محکوم میگردد و نگاه دوگانه غرب به نظامهای سیاسی و چشمپوشی از کشورهای دیکتاتور و فاقد دموکراسی بر هیچ سیاستمداری پوشیده نیست.
جلسه علنی سهشنبه مجلس با اعلام محمدرضا باهنر عضو هیئت رئیسه پارلمان خاتمه یافت و وی زمان نشست علنی بعدی را چهارشنبه ساعت ۸ صبح اعلام کرد.