بالاخره مشکلات مهمتر از لغو کنسرت هم دیده شد
ساماندهی کارتنخوابهای آرامستان نصیرآباد
فرماندار شهریار با انتقاد از برخی بزرگنماییها در انعکاس خبر کارتنخوابهای آرامستان نصیرآباد، گفت: ساماندهی این آرامستان با جدیت در دستور کار قرار دارد و این موضوع با حساسیت بسیار پیگیری میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در دو روز گذشته، موضوع سکونت و حضور تعدادی از معتادان متجاهر و کارتنخوابها در قبور آرامستان نصیر آباد (باغستان)، موج عظیم رسانهای را در سطح شبکههای اجتماعی، فضای مجازی و سایتها و پایگاههای خبری و اطلاعرسانی ایجاد کرد.
در همین زمینه فرماندار شهریار، با اشاره به لزوم پرداختن به آسیبها، معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی و تلاش و هماندیشی برای رفع، مدیریت، مهار و پیشگیری از چنین نارساییهایی، گفت: قطعا اشاره به چنین مواردی در برونرفت از چالشهای اینچنینی بدون تاثیر نخواهد بود اما در خصوص این رخداد، پردازش رسانهای موضوع آنچنان که باید منصفانه و اصولی به نظر نمیرسد.
سعید ناجی با بیان اینکه برخی مطالب عنوان شده در خصوص برخورد تند و قهری فرماندار با موضوع حضور کارتنخوابها در قبور آرامستان نصیریه، فاقد صحت است، افزود: طرح این موضوع که 40 تا 50 نفر در آرامستان سکونت گزیده بودند یا 4 تا 5 نفر در یک قبر حضور پیدا کرده اند، منطقی و مستند نمیباشد و این موضوع قابل بررسی و پیگیری است.
ناجی ادامه داد: ساماندهی آرامستان مذکور، ضرورتی است که با جدیت در دستور کار قرار دارد و این موضوع با حساسیت بسیار پیگیری میشود، اما برخی از بزرگنماییها در انعکاس خبر نیز چندان صحیح و اخلاقی به نظر نمیرسد.
ناجی گفت: استاندار تهران و مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری با جدیت و دقت نظر تمام، موضوع را رصد میکنند و برای مدیریت و رفع مشکل مذکور، تاکیدات موکد و ویژهای شده است.
وی در خصوص برنامه فرمانداری برای احداث گرمخانه عنوان کرد: در حال حاضر تاسیسات یا فضایی تحت عنوان گرمخانه در شهرستان شهریار وجود ندارد اما مراکز و اماکنی برای ارائه خدمات به معتادان و کارتنخوابها فعال است که سرویسدهی لازم به اقشار آسیبپذیر اشاره شده را عملیاتی میکنند و این امکانات از مدتها پیش در شهرستان شهریار فراهم و راهاندازی شده است. با این وجود، مخالف احداث گرمخانه نیستیم و در صورت فراهم شدن فضا و امکانات لازم از اجرای چنین پروژههایی استقبال میکنیم.
استاندار تهران: خیلی از معتادین
علاقهمند به حضور در کمپها نیستند
استاندار تهران هم در حاشیه جلسه شورای اشتغال استان تهران در جمع خبرنگاران درباره حضور معتادین متجاهر در قبرستانی در شهریار گفت: افرادی که در آن قبرستان حضور داشتند معتادان متجاهری بودند که به خاطر سرما به آنجا پناه برده بودند ولی این موضوع به خوبی جلوه داده نشده است.
به گزارش فارس، سید حسین هاشمی با بیان اینکه بر اساس سیاستهای دولت یازدهم نسبت به جمعآوری، نگهداری، سمزدایی و درمان معتادین در سراسر کشور اقدام شده است، افزود: در ابتدای دولت تنها برای 400 نفر معتاد متجاهر سقف نگهداری بود که آن نیز به دلیل نبود استانداردهای لازم تعطیل شد ولی اکنون ظرفیت نگهداری حدود 11 هزار نفر از معتادین را داریم و در حال حاضر 6هزار نفر از معتادین متجاهر در استان تهران تحت درمان هستند، البته اکثر معتادین تهرانی از سایر شهرستانها وارد استان شدهاند.
هاشمی یادآور شد: در موضوع اخیر که حضور معتادین متجاهر در قبرستان بوده است نیز این افراد هماکنون جمعآوری و به کمپهای نگهداری منتقل شدهاند.
وی افزود: به شهرستانهای مختلف استان تهران سهمیههایی برای نگهداری معتادین داده شده است که با همکاری نیروی انتظامی، شهرداری تهران و بهزیستی و همینطور ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به جمعآوری آنها اقدام میشود.
هاشمی با بیان اینکه در فصل زمستان نباید معتادین بیرون بمانند و دستگاههای مختلف باید نسبت به جمعآوری این افراد اهتمام بیشتری داشته باشند، درباره اینکه معتادین متجاهر در قبرستان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، گفت: خیلی از معتادین علاقهمند به حضور در کمپها نیستند البته بنده کتک زدن را تائید نمیکنم ولی نسبت به جمعآوری آنها باید اقدام شود.
گفتنی است، اقامت تعدادی از افراد معتاد یا کارتنخواب در گورستان خبری تلخ به حساب میآید اما نباید فراموش شود که چه عواملی باعث این اتفاق شده است. ورود به دام اعتیاد ابتدای بسیاری از حوادث ناگوار است که ممکن است بیخانمانی و آوارگی یکی از آنها باشد. در این بین آنچه نباید مورد غفلت قرار گیرد سهم داشتن سازمانها و مجموعههای مختلف در قبال معضلات اجتماعی است، از مقابله با رواج اعتیاد تا درمان درست و اصولی و رایگان معتادان گرفته تا برنامهریزی صحیح برای اسکان افراد بیخانمان چه معتاد و چه غیر آن و در واقع نمیتوان یک مجموعه یا سازمان را به تنهایی مقصر دانست. نکته دیگر اینکه انعکاس معضلات اجتماعی هرچند کاری بدون ایراد و معمول است اما نباید به گونهای باشد که موجب سوء استفاده بدخواهان و دشمنان شود. نکته دیگر اینکه ای کاش مسئولان مربوطه در هر حوزه کاری که هستند از دولت تا سایر مسئولان به جای پرداختن به مسائل کمارزش و حاشیهای یا حاشیهساز و غفلت از انجام درست وظایف به اصلاح مشکلات اصلی بپردازند. از برخی مسئولان باید پرسید آیا جاروجنجال برای لغو یک کنسرت و چند روز پرداختن به آن مهمتر است یا رسیدگی به بیخانمانی و غفلت از درمان معتادان؟ سوال دیگر از آنهایی که ریشه برخی کمکاریها را در نداشتن بودجه و اعتبار میدانند اینکه با یک حقوق نجومی برخی مسئولان بیدرد چند گرمخانه برای نیازمندان میتوان ساخت؟