kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۶۵
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۵
استاندار در شورای شهر اعلام کرد

خروج 100 هزار خودروی فرسوده که آلودگی ایجاد می کنند

استاندار تهران در جلسه شورای شهر از خروج 100 هزار خودروی فرسوده خبر داد. سید حسین هاشمی دیروز در پنجمین جلسه علنی شورای شهر بحث آلودگی هوای تهران، رفع و ساماندهی صنایع تهران و حومه، اجرای طرح تفصیلی و جمع‌آوری معتادان خیابانی را از جمله مسائل مورد بحث این استان عنوان کرد.


استاندار تهران افزود: رفع آلودگی هوا وظیفه یک دستگاه نیست و شهرداری، شورای شهر، وزارت کشور و استانداری نمی‌توانند به تنهایی آن را رفع کنند.
هاشمی با اشاره به جلسات کمیته اضطراری آلودگی هوا یادآور شد: در سال گذشته قصد تعطیلی تهران به دلیل آلودگی هوا را داشتیم که رئيس جمهوری مخالف بودند و تاکید داشتند تهران نباید تعطیل شود.
وی با ابراز نگرانی از آلودگی هوای تهران  تصریح کرد:  براساس آمار 8 هزار و 600 تاکسی فرسوده و 22 هزار تاکسی فرسوده سمند و پراید و همچنین 60 هزار خودروی شخصی که در آژانس‌ها کار می‌کنند به صورت 24 ساعت در تهران آلودگی ایجاد می‌کنند.
استاندار تهران تاکید کرد: در اولین گام باید صد هزار خودروی فرسوده که در شهر تهران 24  ساعته می‌چرخند و آلودگی ایجاد می‌کنند از رده خارج شوند و خودروی جدیدی با بنزین یورو 4 جایگزین شود.
وی تاکید کرد: با صحبت‌هایی که با وزرای صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزیر نفت شده است وعده‌هایی از سوی آنها داده شده که قرار است اقدامات خوبی در شهر تهران در خصوص توزیع بنزین یورو 4 و همچنین خودروها صورت گیرد به طوری که نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است تا آخر خرداد تمامی تولیدات ایران خودرو و سایپا با بنزین یورو 4 خواهد بود.
وضعیت نگران‌کننده صنوف تهران
هاشمی در ادامه با اشاره به استقرار صنعت در قالب اصناف در شهر تهران توضیح داد: وضعیت صنوف تهران بسیار نگران‌کننده است. در حال حاضر 147 هزار و 123 واحد صنفی با پروانه در تهران مشغول فعالیت هستند 45 هزار و 906 نفر در غالب صنف‌ کار می‌کنند اما واحد تولیدی هستند. یکی از کارهای اساسی که ماباید به آن بپردازیم انتقال این واحدها به خارج از تهران است.
هاشمی با بیان اینکه ساماندهی صنعت و صنف در تهران یکی از اولویت‌های استانداری است گفت: استانداری دکتر ترکی و شهرداری دکتر صلاحی را مامور کرده است که اولویت‌ها را مشخص کنند و ساماندهی اصناف را پیش ببرند.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از معضلات شهر تهران حریم آن است که از نخستین بحث‌های بنده در استانداری بوده؛ چرا که حریم تهران بی‌در و پیکر است و حساب و کتاب ندارد و این سؤال مطرح می‌شود که کدام استان را سراغ دارید که شهرهای آن هویت نداشته باشد؟!
هاشمی تصریح کرد: بحث حریم تهران به شورای شهرسازی رفته است و حتی وزیر راه و شهرسازی با آن موافقت کرده است و تنها ایراداتی به برخی از بندها گرفته شده است که امیدواریم هر چه زودتر این موضوع نیز حل و فصل شود.
وی افزود: بحث اجرای طرح تفصیلی شهر تهران یکی از موضوعاتی است که در سالهای گذشته اجرا شده اما اجرای آن نامناسب بوده به طوری که در حال حاضر شاهد ساخت ساختمان‌های 5 طبقه در کوچه‌های 6 متری در جنوب تهران و ساختن برج‌های بلند مرتبه در شمال تهران هستیم.
هاشمی همچنین از تشکیل کمیته مبارزه با ساخت و سازهای غیرقانونی با کمک قوه قضائيه و نیروی انتظامی خبر داد و گفت: در این کمیته توجه ویژه‌ای به ساخت و سازهای بستر رودخانه‌ها می‌شود چرا که ما در این زمینه موافق نیستیم و در این زمینه تحقیق خواهیم کرد. متأسفانه پروانه‌هایی داده می‌شود که در آن به طرح تفصیلی توجه نشده، بنابراین تلاش داریم این طرح به درستی اجرا شود چرا که صددرصد با آن موافق هستیم.
وی ادامه داد: در خصوص ارائه زمین‌های با متراژ بالا اعلام کردیم که چنین زمین‌هایی واگذار نمی‌کنیم بلکه تنها اقدامات بزرگ را به منظور بهره‌برداری ارائه کرده و تعهد می‌کنیم که در بازه‌های زمانی این پروژه‌ها را واگذار کنیم و بر اساس آن در دستور دیگری اعلام کردیم که واگذاری‌های سه تا پنج هزار هکتاری را انجام نمی‌دهیم.استاندار تهران همچنین در خصوص پروانه‌هایی که به ساخت‌های در ارتفاع ارائه می‌شود، اشاره کرد و افزود: پروانه‌هایی که در ارتفاع به ساخت و سازها داده می‌شود بدون توجه به طرح تفصیلی است، بنابراین این طرح باید به صورت درست اجرایی شود و نباید اجازه داد آنچه خارج از طرح تفصیلی است در دستور کار قرار گیرد.
وی تصریح کرد: یکی از بزرگان نظام که نام آن را به آقای چمران اعلام کرده‌ام زمینی را خارج از طرح تفصیلی دریافت کرده بود که طبق مجوز قرار بود اجازه ساخت 30 درصد آن به وی داده شود، بنابراین به شهردار زنگ زدم و با انتقاد از وضعیت موجود خواستار توقف آن شدم که شهردار نیز تاکید کردند حتما جلوی این اتفاق را خواهند گرفت.وی افزود: یکی دیگر از موضوعات تهران معتادان کف خیابانی است که با توجه به اینکه ما در تهران جایی برای نگهداری آنها نداریم، مکان‌هایی را در خارج از شهر از جمله مرکز شفق و اخوان راه‌اندازی کرده‌ایم و انتظار داریم شورای شهر نیز بودجه‌ای را به این منظور تخصیص دهد به طوری که استاندار تهران همزمان با سال جدید 3 هزار معتاد را از کف خیابان‌ها جمع‌آوری کرد و در صورت تعامل شهرداری شورا و استانداری تعداد معتادان کاهش پیدا خواهد کرد.
استاندار تهران ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که مد نظر است بحث جداول جوی آب است که این جداول بتنی بوده و هرچند سال یکبار خراب شده و دوباره شهرداری آنها را می‌سازد که اگر این جداول با سنگ گرانیت ساخته شود هم زیباتر و هم با کیفیت‌تر خواهد بود.هاشمی اضافه کرد: بازیافت آشغال یکی دیگر از موضوعاتی است که باید در صنعت به آن توجه ویژه‌ای شود که امیدواریم این موضوع نیز مد نظر مسئولان شهری قرار گیرد.
وی بیان داشت: با توجه به استعدادهایی که در گردشگری تهران وجود دارد اما هنوز نتوانستیم آن را به جایگاه خود برسانیم و در این زمینه استانداری بنا دارد مرکز گردشگری را با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی راه‌اندازی کند.
هاشمی اضافه کرد: من وقتی از مجلس وارد استانداری تهران شدم فکر نمی‌کردم تهران این قدر مشکل داشته باشد. اولین کار وضعیت بودجه استان را بررسی کردم و متوجه شدم در همین سال 93 حدود 52/8 درصد مالیات کل استان‌های کشور را تهران تامین می‌کند. همچنین سپرده‌گذاری مردم در بانک‌ها در شهر تهران 50 درصد کل کشور است. این ارقام بسیار بالا است و ما تنها کاری که توانستیم انجام دهیم با هماهنگی با دکتر نوبخت این بود که فضای بودجه خودمان را برای سال 93 بهبود بخشیدیم و 4 رتبه بالا آمدیم. از رتبه یازدهم به رتبه هفتم رسیدیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: حق مردم تهران است که از خدمات بیشتری برخوردار باشند و ما هم از شورای اسلامی شهر تهران انتظار داریم در این زمینه‌ها همکاری کنند.گفتنی است در جلسه دیروز شورای شهر نام خیابان آفریقای جنوبی به ماندلا تغییر یافت. همچنین اعضای شورای شهر تهران با یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران با ساماندهی میدان امام خمینی موافقت شد.