kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۲۷۴
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۲
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور:

خدمات دولتی تشدیدکننده بی‌عدالتی در حوزه سلامت است

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: خدمات دولتی که وزارتخانه‌های بهداشت به جامعه ارائه می‌دهند، به طور معمول افزایش‌دهنده بی‌عدالتی در حوزه سلامت است.




به گزارش فارس، سید علیرضا مرندی دیروز در کنگره بین‌المللی مطالعات اجتماعی سلامت در شیراز گفت: خدمات وزارتخانه‌های بهداشت در کشور به‌جای ایجاد عدالت، بی‌عدالتی را افزایش داده است.
مرندی با اشاره به اهمیت آموزش درست به مردم در حوزه سلامت، افزود: عوامل اجتماعی سلامت به سایر مسائل سیاسی و اجتماعی وابسته بوده و مفهوم عدالت در سلامت، برخورداری مردم از حد مطلوب سلامت است و ربطی به دسترسی به خدمات سلامت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده که پوشش‌های ایجاد شده از سوی مدیران درمانی کشور، به‌جای آنکه موجب عدالت در حوزه سلامت شود، بی‌عدالتی را ایجاد کرده است. ایجاد پوشش‌های درمانی سرانجام به نفع کسانی شده که دارای پول و پارتی بوده‌اند و این قشر بهره‌مندی بیشتری از خدمات سلامت برده‌اند و این نهایت بی‌عدالتی است.
وزیر اسبق بهداشت اظهار داشت: پرداخت‌ها و یارانه‌های بخش درمان بیشتر برای اقشار فقیر و کم‌درآمد است، در حالی که نتوانسته‌ایم این پرداخت‌ها را به دست نیازمندان واقعی آن برسانیم.
مرندی افزود: در بحث آموزش به مردم نیز راه اشتباهی رفته‌ایم و هر کس را که ظاهر شیک و متمولی داشت تحویل گرفته و آموزش می‌دهیم و افراد فقیر که شاید ظاهری ژنده‌پوش داشته، رها کرده‌ایم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور ادامه داد: در پیش‌دبستانی که مهم‌ترین پایه برای آموزش بچه‌ها است نیز، کار خاصی در حوزه سلامت اجتماعی صورت نگرفته و باید آموزش‌ها در این پایه بیشتر باشد، جالب اینکه بچه‌های افراد فقیر دیگر توان مالی برای رفتن به پیش‌دبستانی را نیز ندارند و همین حداقل آموزش‌ها نیز به بچه‌های افراد پولدار داده می‌شود و این نیز نوع دیگری از بی‌عدالتی در کشور است.
وی گفت: در آموزش دادن به مردم بدترین مکان‌ها را انتخاب می‌کنیم و این در حالی است که آموزش‌ها را باید به نقاط محروم برد نه در مریض‌خانه‌ها که شرایط مناسبی برای این کار ندارند.
به گفته وزیر اسبق بهداشت بی‌عدالتی در حوزه سلامت در کشور بسیار است و برای از بین بردن این وضعیت باید سازوکارها را تغییر داده و به سمت آگاه ساختن مردم در حوزه مطالعات اجتماعی برویم، کار کردن در حوزه مطالعات اجتماعی سلامت در نهایت منجر به عدالت شده چراکه مردم از تمام مسائل آگاه و خودشان به مطالبه‌گری می‌پردازند.
وی اظهار داشت: به ‌جای اینکه به دنبال افزایش تخت‌های بیمارستانی باشیم، باید در حوزه پیشگیری سرمایه‌گذاری کنیم که این مسئله نیز درگرو توسعه مطالعات اجتماعی سلامت است.
مرندی افزود: بیشتر دانشجویان به سمت رشته‌های لوکس و پردرآمد می‌روند در حالی که نیاز امروز جامعه ما حوزه اجتماعی سلامت است و نظام آموزشی ما نیاز به تغییر دیدگاه دارد.