گوجهفرنگی گچساران خوراک گوسفندان شد
دسترنج پنج ماه تلاش کشاورزان زحمتکش گچسارانی در جنوب کهگیلویه و بویراحمد خوراک گوسفندان شد.
کشاورزان منطقه لیشتر در شهرستان گچساران به علت پایین بودن قیمت محصول گوجهفرنگی مجبور به رهاسازی این محصول خود شدند.یکی از کشاورزان بخش لیشتر در شهرستان گچساران گفت: برای زیرکشت بردن هر هکتار گوجهفرنگی در این منطقه 200 میلیون ریال هزینه کرده است.وی اظهار داشت: هماکنون کارخانههای تولید رب گوجهفرنگی محصول آنها را به قیمت یکهزار و 700 ریال خریدار است. وی بیان کرد: نبود زیرساختهایی مانند بازار ترهبار و سردخانه از عوامل بازار سرد گوجهفرنگی در گچساران است و راهاندازی میدان میوه و ترهبار در این شهرستان ضروری است.
وی اظهار داشت: در صورت احداث چنین مرکزی تولیدات کشاورزی برای مصرف بازار استانهای دیگر ساماندهی میشود. وی با یادآوری هزینههای زندگی و درآمد پایین کشاورزان خواستار مساعدت دولت در این زمینه شد.فرماندار گچساران گفت: کشت سنتی و بیتوجهی به کشش بازار مصرف عامل مهم نابسامانی بازار گوجهفرنگی است.عبدالرحیم رحیمی اظهار داشت: در صورت کمبود صنایع تبدیلی باید با تولید محصول به اندازه بازار تقاضا تعادل بین محصول ایجاد کرد، که آموزشهای جهاد کشاورزی در این زمینه تاکنون بیثمر بوده است.
فرماندار گچساران نبودن صنایع تبدیلی را عامل مهم این مشکل دانست.
وی تصریح کرد: اجرای طرحهای صنایع تبدیلی از سوی سرمایهگذاران بخش خصوصی باید انجام شود و دولت تنها میتواند با پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت سرمایهگذاران را حمایت کند.