با حمایت بسیج سازندگی
تولیدکننده هرمزگانی موفق به صادرات میگو به ۷ کشور دنیا شد
یک تولیدکننده هرمزگانی با تلاش خود و کمک بسیج سازندگی موفق شده به 7 کشور جهان میگو صادر کند.
احمد درویشی که سه سال و نیم است کار پرورش میگو را در روستای نخل ابراهیم از توابع شهرستان میناب استان هرمزگان شروع کرده است در مزرعهاش سالانه بین30 تا 50 تن میگو پرورش میدهد و هر کیلو را به خریداران عمده بین 10 تا 14هزار تومان میفروشد.
وی در چند نوبت و مجموعاً با حمایت بسیج سازندگی 120 میلیون تومان وام گرفته، اما هر چه تلاش کرده موفق نشده از وزارت جهاد و یا دیگر ارگان های دولتی وامی بگیرد. توجیه وزارت جهاد کشاورزی این بوده که مزرعه درویشی مساحت کافی را ندارد که وام به او تعلق گیرد. اما وی میگوید: اداره شیلات چندین مرتبه سرکشی کرد و بررسیهای دقیق انجام داد و تایید کرد که مزرعه من برای پرورش میگو توجیه اقتصادی دارد.
درویشی درباره فرآیند تولید و پرورش میگو میگوید: ابتدا استخرهای پرورش میگو که یک هکتاری یا یک و نیم هکتاری هستند را در ماه فروردین یا اسفند شخم میزنیم تا لجن و گل و لای آن گاز تولید نکند و باعث مرگ میگوها نشود. مرحله بعد آهکپاشی و مرحله آخر آبگیری استخرهاست. سپس ورود لارو که همان بچه میگو است به استخرها صورت میگیرد. لارو را از سالنهای تکثیر که در شهرستان میناب است خریداری میکنیم و با رعایت اصول حمل و نقل به مزرعه انتقال میدهیم و بعد از هم دما کردن آب لارو با آب استخرها مرحله رهاسازی را انجام میدهیم.
وی میافزاید: مرحله بعد غذادهی استخرهاست. غذای میگوها را با پودر ماهی، آرد، سویا و پودر گوشت بهوسیله دستگاه پلتزن درست میکنیم و به آنها میدهیم. این مراحل را به مدت 6 ماه ادامه میدهیم و با توجه به رشد میگوها غذای آنان را نیز اضافه میکنیم که در یک استخر یک هکتاری به 120 کیلو در روز میرسد و در طی روند تولید نکاتی شامل تنظیم آب استخر، شوری آب، دمای آب و ... را چک میکنیم. در استخرهای پرورشی دستگاههای هواده نیز جهت تولید اکسیژن برای رشد بیشتر نصب میکنیم و میگو را به 24 گرم که 40 تا50 دانهاش یک کیلو میشود میرسانیم. از هر هکتار دو و نیم تا سه تن میگو برداشت میکنیم.
احمد درویشی علاوه بر سود 80 میلیونی که سالانه کسب میکند، شش نفر دیگر را هم در مزرعه خود شاغل کرده است.
وی درباره علت انتخاب پرورش میگو میگوید: یکی از مزیتهای پرورش میگو در استان هرمزگان این است که کل چرخه تولید و پرورش میگو در این استان موجود است و هزینه را به حداقل کاهش میدهد. مثلا برای تامین غذای میگو احتیاج نیست به دیگر استانها مراجعه کنیم و همچنین هزینه تولید و نگهداری نیز حداقل ممکن است.
90 درصد محصول تولیدی مزرعه احمد درویشی صادر میشود. بیشتر صادارات هم به کشورهای امارات، چین، تایلند، کره، فرانسه، ژاپن و روسیه است.
وی همچنین به خاطر تولید انبوه ارزش افزوده با سرمایه اندک در استان خود، شاخص شده و بارها مورد تقدیر قرار گرفته است.
این فعال اقتصادی درصدد است که واحد بستهبندی میگو را هم به مزرعه خود اضافه کند، اما هنوز این اتفاق رخ نداده و بستهبندی میگوهایش در سردخانهای نزدیک مزرعه، صورت میگیرد.
درویشی در پایان به جوانهای همسن و سال خود هم گفت که ظرفیت شغلهای اداری در کشور پر شده و حتی در شهر و استان او جوانهای زیادی را میشناسد که با فوق لیسانس دنبال کار میگردند و حتی برای کارگری التماس میکنند. او میگوید که هر جوانی در شهر و استان خود کمی جستوجو کند، کارهای تولیدی زیادی را میتواند پیدا کند که حتما بازار بکر و سود سرشاری دارند.