استاد روانشناسی دانشگاه تهران:
سن بلوغ جنسی 3 تا 4 سال کاهش یافته است
استاد روانشناسی دانشگاه تهران نسبت به کاهش سن بلوغ در کودکان و نوجوانان هشدار داد.
به گزارش فارس، غلامعلی افروز در مراسم تجلیل از برگزیدگان فرهنگی پژوهش در آموزش و پرورش گفت: در المپیادها لزوماً پژوهشگر خلاق تربیت نمیکنند اما در پس بسیاری از المپیادهای جهانی روانشناسان خلاقی نشستهاند که در بین دانشآموزان مختلف جهان کسانی را انتخاب کنند که خلاق هستند نه کسانی که فرمولها را حفظ کردهاند.
افروز با انتقاد از شیوه آموزشی در کشور خاطرنشان کرد: «متوسطه» ما دیگر مطلوب نیست؛ برای صد سال پیش است که 215 نفر دیپلم داشتیم.
وی با بیان اینکه سند تحول از نظر متوسطه، معیوب است، گفت: باید یک پژوهش ملی و جهانی انجام دهیم، تا چه زمانی غول کنکوریها و تستزنیها نمیگذارند تحول به معنای واقعی انجام گیرد و تا چه زمانی باید این بازارها حاکم باشند؟
این استاد روانشناسی با بیان اینکه باید تغییر و اصلاح صورت گیرد، تأکید کرد: دیپلم متوسطه ما باید چهار صفت داشته باشد که شامل عمومی بودن، کاربردی بودن، مهارتمحور بودن و خلاقپرور بودن باشد.
وی افزود: باید کاری کنیم که معلمان ما از بهترینها باشند و وزیر آموزشو پرورش دو رسالت دارد که یکی از آن باغبانی وجود شکوفههای حیات یعنی نونهالان و نوجوانان 6 تا 18 ساله است و دومین رسالت پیشگیری از آسیبها بر عهده آموزشوپرورش است نه معاونت پیشگیری قوه قضاییه و باید بودجه را در این خصوص صرف کرد نه در زندانها و قوهقضاییه که 15 میلیون پرونده جمع میشود.
افروز با تأکید بر اینکه بلوغ جنسی نسبت به 40 سال قبل 3 تا 4 سال کاهش یافته است، گفت: درصدی از دانشآموزان کلاسهای چهارم و پنجم و بیشتر دانشآموزان کلاس ششمی بلوغ جنسی را تجربه میکنند و تعداد زیادی از دختران نیز در سوم دبستان بلوغ جنسی را تجربه میکنند.
این استاد دانشگاه افزود: در غالب دبستانها معلمان خانم تدریس میکنند البته معلمان خانم خیلی باهوش هستند اما باید در دبستانها و دبیرستانهای دخترانه درس دهند و در بعضی از دبیرستانهای دخترانه، معلمان مرد شیمی و فیزیک درس میدهند مانند استان خراسان رضوی.
افروز بیان داشت: معلمان آقا، خوشاخلاق هستند و میتوانند معلم دبستان باشند و دانشآموزان پسر باید با معلمان مرد احساس همدلی کنند و معلمان آنها مرد باشد نه خانمها و اینها معضلاتی است که داریم و تا کی باید صبر کنیم.
وی متذکر شد: وزیر سابق آموزشوپرورش میگفت: «بیش از 60 درصد معلمان خانم هستند» اما ما باید شروع کنیم، در بعضی مدارس غیردولتی دختران دانشجوی 17 و 18 ساله با وضعیت خاص سر کلاس میروند و حتی تا ششم دبستان نیز درس میدهند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اگر آموزش و پرورش را اصلاح کردیم و نظام اصلاح شد، کشور و جهان اصلاح میشود.