kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۳۰۵
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۰
در 2 نشست منامه و پاریس صورت می‌گیرد

چاره‌اندیشی غرب و ارتجاع عرب برای نجات تکفیری‌ها

نمایندگان آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهای وابسته و مرتجع منطقه برای نجات تروریست‌ها از شکست کامل و همیشگی، در دو نشست جداگانه منامه و پاریس دور هم جمع شده‌اند.

 سرویس خارجی-

«اندیشکده مطالعات بین‌المللی استراتژیک» که یک نهاد انگلیسی است و اخیرا فاش شده که از رژیم آل خلیفه 25 میلیون پوند رشوه دریافت کرده تا چهره این رژیم سرکوبگر را در جهان «موجه» جلوه دهد، در اقدام جدید خود، تلاش‌هایش را برای نجات تروریست‌های تکفیری و غیرتکفیری از وضعیت اسف‌باری که در سوریه و عراق بدان دچار شده‌اند، آغاز کرده است.
این اندیشکده در پایتخت بحرین نشست برگزار کرد و موضوع این نشست را هم «ایران، روسیه و سوریه» قرار داد تا به همراه شرکت‌کنندگان در این نشست، بار دیگر، توجه‌ها را از پدیده خطرناک تروریسم منحرف کند و به مسائل دیگر بپردازد.
این موضوع را که «افول تروریسم» در منطقه شرکت‌کنندگان در نشست را نگران کرده، از اظهارات آنها، به وضوح قابل استنباط است؛ به عنوان مثال، «بوریس جانسون»‌ وزیر خارجه انگلیس در این نشست گفت: «اگر شهر حلب به دست نیروهای «بشار اسد» بیفتد، یقینا ارزشی نخواهد داشت!» این حرف‌های جانسون نه‌تنها احساسات درونی وی را نمایان می‌کند، بلکه احساسات مقامات آمریکایی، رژیم صهیونیستی و متحدان منطقه‌ای آنها را نیز منعکس می‌کند. آنها که طی پنج سال اخیر شدیدا از اشغالگران شهر حلب حمایت می‌کردند، طبیعی است که برخلاف مردم خوشحال سوریه و کشورهای اسلامی، نگران باشند.
«ترکی فیصل» رئیس اسبق سازمان امنیت عربستان هم در این نشست گفت: «ایران به جهان ثابت نکرده کشوری صلح‌‌جو است!» فیصل در حالی از صلح حرف می‌زند که تکفیری‌ها و وهابی‌های دست‌پرورده او، ده‌ها هزار غیرنظامی را در خیابان‌های پاکستان و مناطق مختلف سوریه و عراق به قتل رسانده و می‌رسانند.
«دیوید پترائوس» هم که به عنوان رئیس سابق سازمان «سیا»، متهم ردیف اول اوضاع و احوال جاری در منطقه غرب آسیاست، مثل بقیه، انگشت اتهام را به سمت نه تروریست‌ها و کشور متبوع خودش، بلکه به سمت رئیس‌جمهور قانونی سوریه گرفت و گفت: «بشار اسد نمی‌تواند در طولانی مدت بخشی از راه‌حل در سوریه باشد، اما تا زمانی که ما ندانیم چه کسی جایگزین او خواهد شد، نباید برای کنار زدن او فشار بیاوریم و او در کوتاه‌مدت می‌تواند بخشی از راه‌حل باشد.»
پیش از این سران همه کشورهای مرتجع منطقه‌ای به همراه آمریکا و اسرائیل می‌گفتند، «بشار اسد باید برود»، اما اکنون، و به ویژه پس از ریشه‌کنی تروریسم در عراق و پیروزی در حلب، جایگاه این کشورها (متحدان آمریکا) در بحران سوریه به شدت تضعیف شده است. با این حال، اشخاصی مثل پترائوس هنوز تلاش می‌کنند آدرس غلط بدهند!
به هر حال، در حالی که جهان اسلام کم‌کم دارد از زیر ضربات خردکننده تروریسم خارج می‌شود، منامه از یک چنین نشستی پشتیبانی می‌کند و همین به تنهایی نشان می‌دهد که کشورهای مرتجع حاشیه جنوبی خلیج فارس، بخشی از جغرافیای انگلیس و آمریکا هستند. بی‌دلیل نیست که جانسون (وزیر خارجه انگلیس) اخیرا گفته بود: امنیت کشورهای عربی خلیج فارس، امنیت انگلیس است.
این کشورهای عقب‌مانده علاوه بر حمایت از منافع سیاسی غرب، از لحاظ اقتصادی نیز مکمل و مقوم آمریکا و انگلیس هستند. اخیرا گزارش شده واشنگتن و لندن با کشورهای خلیج فارس به علاوه کشور مغرب، به ارزش حدود 11 میلیارد دلار قراردادهای تسلیحاتی امضاء کرده‌اند.
دیروز نیز خبر رسید، آمریکا 5000 رادار به کشور کوچک قطر فروخت!
پاریس
خبرگزاری جمهوری اسلامی گزارش داد، نمایندگان سیاسی 10 کشور عربی و غربی در پاریس گردهم آمدند تا برگزاری یک نشست بین‌المللی درباره بحران سوریه را در این شهر (پاریس)، زمینه‌سازی کنند.
شکست کامل تروریست‌ها در حلب که اکنون در حال تحقق یافتن است و می‌تواند کل پدیده تروریسم را در کل خاک سوریه (و عراق) یکسره کند، حامیان دیرینه تروریسم را به شدت نگران کرده است.
اما، اکنون که تقریبا همه شهر حلب آزاد شده، حامیان تروریسم نمی‌توانند حمایت از غیرنظامیان حلب را بهانه کنند. نشست پاریس باید برای این قضیه راه‌حلی پیدا کند و باید به هر ترتیبی که شده، زمینه‌های مداخله در امور داخلی سوریه را همچنان باز بگذارد!
البته، هدف فوری و اولیه نشست پاریس متوقف کردن پیشروی‌های ارتش سوریه به بهانه نجات غیرنظامیان است. مسکو اعلام کرده است فقط در شرایطی پیشروی ارتش سوریه و متحدان آن متوقف می شود که تروریست‌ها آخرین سنگرهای خود را در حلب ترک کنند. منتقدان می‌گویند اگر غرب نگران جان غیرنظامیان سوری بود، چرا درباره غیرنظامیانی که سالهاست در شهرک‌های فوعه و کفریا محاصره شده و قتل‌عام می‌شوند هیچ موضعی نمی‌گیرند؟!