kayhan.ir

کد خبر: ۹۱۷۴۱
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۳
به رغم گذشت 2 ماه از آغاز سال تحصیلی

دانش‌آموزان روستای «علی آقایی هزارخانی» جوانرود هنوز محروم از تحصیلند(گزارش از دور و نزدیک)


«دانش‌آموزان روستای علی ‌آقایی هزارخانی جوانمرد کرمانشاهی بعد از گذشت بیش از 2 ماه از آغاز سال تحصیلی هنوز بر سر کلاس حاضر نمی‌شوند.
یکی از دانش‌آموزان روستای «علی آقایی هزارخانی» می‌گوید که برای ادامه تحصیل در بین دو شهرستان جوانرود و روانسر بلاتکلیف مانده و هنوز نتوانسته ایم با آغاز سال تحصیلی در کلاس‌های درس حاضر شویم و به همین دلیل ناچار به ترک تحصیل شده‌ایم.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان روانسر در این خصوص گفت: با توجه به تقسیمات کشوری «روستای علی آقایی هزارخانی» از توابع شهرستان جوانرود است و در حوزه استحفاظی شهرستان روانسر قرار ندارد.
امان‌الله فرجی افزود: روستای علی آقایی هزارخانی جوانرود در مجاورت روستاهای پشتنگ چشمه قلی‌جان، شاینگان و شانرش بخش مرکزی روانسر قرار دارد و کلاس درس در این روستاهای روانسر دایر است.
وی اضافه کرد: با شنیدن این موضوع در ابتدای سال تحصیلی جاری به والدین این دانش‌آموزان اعلام کردیم که می‌توانند با مسئولیت خود این دانش‌آموزان را راهی مدارس روستاهای روانسر کنند که به هر دلیلی تمایلی به انجام این مهم نداشتند.
فرجی اظهار داشت: آموزش و پرورش برای تشویق دانش‌آموزان روستایی که به آموزشگاه محل تحصیل خود تردد می‌کنند کمک‌های بسیار ناچیزی را در نظر می‌گیرد اما با توجه به اینکه این دانش‌آموزان زیرپوشش آموزش و پرورش روانسر نیستند نمی‌توانند از این کمک‌ها بهره مند شوند و فقط اجازه ورود آنها به مدارس را داریم.
مدیر آموزش و پرورش روانسر اضافه کرد: با وجود اینکه دو ماه از آغاز سال تحصیلی گذشته اما در صورتی که این دانش‌آموزان و والدین آنها تمایل داشته باشند می‌توانند در هر کدام از روستاهای مجاور در حوزه استحفاظی روانسر در سر کلاس‌های درس حاضر شوند تا ترک تحصیل اجباری نداشته باشند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان جوانرود نیز در این ارتباط گفت: آمار دانش‌آموزان این مدرسه برای سومین سال متوالی به حد نصاب نرسیده است.
محمود داودی افزود: شیوه نامه آموزشی به صراحت بیان کرده که برای تأسیس واحد آموزشی در سطح روستاها و ایجاد کُد جدید باید هفت دانش‌آموز و برای استمرار فعالیت واحد آموزشی باید پنج دانش‌آموز در سطح روستا حضور داشته باشند در حالی که دانش‌آموزان این روستا به این تعداد نمی‌رسد.
وی بیان داشت: اگر سال گذشته مدرسه در این روستا فعال بود می‌توانستیم آن را حفظ کنیم که همین کار را در روستای چشمه سفید با چهار دانش‌آموز انجام داده‌ایم و توانسته‌ایم فعالیت واحد آموزشی این روستا را استمرار دهیم.
مدیر آموزش و پرورش جوانرود اظهار داشت: علاوه بر محدودیتی که شیوه نامه آموزشی لحاظ کرده کمبود معلم نیز از دیگر مشکلات اساسی آموزش و پرورش این شهرستان است.
داودی اضافه کرد: کمبود نیروی انسانی به ویژه در مقطع ابتدایی یکی از مهم‌ترین مشکلات آموزش و پرورش جوانرود است.
وی یادآور شد: در مدرسه روستای بیاشوش با 80 دانش آموز سه معلم مشغول به تدریس هستند.
فریدون الله‌کرمی مدیر مجتمع شهید ویسی‌نسب نهراب جوانرود بیان داشت: در سال تحصیلی 95-94 نیز به دلیل به حد نصاب نرسیدن دانش آموزان، مدرسه روستای هزارخانی منحل شد اما با هماهنگی‌هایی که با مدارس و مجتمع‌های آموزشی شهرستان روانسر انجام دادیم باز هم والدین دانش‌آموزان راضی نشدند که فرزندانشان را به مدرسه روستای همجوار بفرستند.
وی ادامه داد: قبل از آغاز سال تحصیلی جاری با وجود هماهنگی با آموزش و پرورش روانسر و رایزنی‌های مختلف با اولیای دانش‌آموزان و قول مساعد بر اینکه هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان به روستای شاینگان روانسر را تأمین خواهیم کرد متأسفانه باز هم والدین راضی نشدند و فقط درخواست حضور معلم در روستا را داشتند.
مدیر مجتمع شهید ویسی نسب نهراب جوانرود در خصوص برداشتن کانکس در این روستا نیز گفت: کانکسی که از قبل در این روستا مستقر شده بود در دو سال گذشته بلااستفاده بود و با توجه به نیاز ضروری دانش‌آموزان و با هماهنگی مدیر آموزش و پرورش شهرستان کانکس به روستای بیوله منتقل شد.
الله‌کرمی اضافه کرد: در صورت افزایش تعداد دانش‌آموزان این روستا، کانکس به روستا منتقل خواهد شد و اولیا از این موضوع هیچ نگرانی نداشته باشند.