kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۶۲۵
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۲
به ریاست جهانگیری صورت گرفت

جلسه هیئت دولت برای کاهش آلودگی هوا

جلسه هیئت دولت با دستور ویژه بررسی اقدامات دولت در جهت کاهش آلودگی هوا و تصمیم‌گیری درباره پیشنهادهای ارایه شده از سوی کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها برگزار شد.



به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جلسه دیروز هیئت دولت با ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، برگزار شد.  در این جلسه سازمان حفاظت محیط زیست گزارشی از بررسی مقایسه‌ای آلودگی هوا در کلانشهرهای تهران، اصفهان، کرج، اهواز، اراک، شیراز و تبریز و اقدامات دولت در جهت کاهش آلودگی و افزایش روزهای پاک به هیئت وزیران ارایه داد.
اقدامات دولت براساس گزارش کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها و دستگاه‌های ذیربط شامل توزیع بنزین یورو 4، گازوئیل با گوگرد کمتر از 50 پی پی ام، کاهش میزان غلظت بنزن، ارتقای استاندارد خودرو، ممانعت از شماره‌گذاری خودروهای دیزلی فاقد فیلتر، بازنگری و تصویب حدود مجاز معاینه فنی خودروها و راه­‌اندازی سیستم یکپارچه معاینه فنی، تغییر سوخت مصرفی نیروگاه‌­های برق از مازوت به گاز، نوسازی ناوگان عمومی و خروج خودروهای فرسوده، اجرایی شدن طرح LEZ، عدم شماره‌گذاری و ثبت سفارش موتورسیکلت‌های کاربراتوری، پایش لحظه‌ای میزان آلایندگی و در نتیجه کاهش روند هزینه سلامت ناشی از انتشار آلاینده‌ها بود.
هیئت وزیران در ادامه، پیشنهادهای کارگروه را مورد بررسی و تصویب قرار داد. بر این اساس طرح نوسازی بیش از هزار دستگاه مینی‌بوس فرسوده شهر تهران از طریق جایگزینی آنها با تاکسی نو، انعقاد قرارداد خرید 1000 دستگاه اتوبوس حمل و نقل عمومی برای تحویل تا پایان سال در کلانشهرها و پیشنهادات مربوط به بسته مدیریت تقاضای سفر مورد تأیید هیئت وزیران قرار گرفت.
همچنین تمهیدات پیشنهادی کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها به منظور تسهیل در استفاده از 22 هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره مصوب هیئت وزیران جهت تسریع در نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی درون‌شهری به تصویب رسید که بر این اساس دولت با مستثنی شدن متقاضیان مربوط به طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از شمول آیین‌­نامه رعایت شاخص‌­های مالی در اعطای تسهیلات سرمایه در گردش و نیز شرط عدم بدهی غیرجاری و چک برگشتی تا پایان سال 1395 موافقت کرد.
پیشنهاد کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در خصوص «اصلاح تقویم آموزشی کشور» نیز مورد تأیید قرار گرفت. به همین منظور «لایحه لغو قانون بازگشایی مدارس در اول مهرماه هر سال» با درخواست قید دو فوریت برای طرح در مجلس شورای اسلامی تصویب و همزمان مقرر شد وزارت آموزش و پرورش «طرح تقویم جدید تقویم آموزشی کشور» را با رویکرد افزایش کارایی و بهره‌وری سیستم آموزشی توأم با حفظ سلامت جسم و روان دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی و توزیع تعطیلات مدارس در طول سال با توجه به خصوصیات اقلیم مناطق مختلف کشور تهیه و پس از تأیید کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهرها جهت تصویب نهایی به هیئت وزیران ارایه نماید.