بحران امنیتی، صنعت توریسم و هواپیمایی ترکیه را زمینگیر کرد
بحرانهای امنیتی در ترکیه که متاثر از سیاستهای مداخلهجویانه این کشور در منطقه است صنعت توریسم و هواپیمایی ترکیه را با «بحران» مواجه کرده است.
سرویس خارجی-
تنشهای سیاسی و ناامنیها در ترکیه باعث شده گردشگران خارجی به ویژه اروپاییها دیگر تمایلی برای سفر به این کشور نداشته باشند. کشوری که تا همین چند سال گذشته بخش زیادی از درآمدهای ارزیاش را مدیون صنعت توریسم بود. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، زیان هواپیمایی ترکیه در نیمه نخست امسال به 644 میلیون دلار رسیده است. این شرکت مجبور شده استفاده از حدود 30 فروند هواپیمای ایرباس و بوئینگ خود را به علت پایین بودن تقاضا متوقف کند. شبکه «المیادین» در این مورد اعلام کرد: «پیامدهای تنشهای امنیتی و بیثباتی سیاسی در ترکیه بر اقتصاد این کشور ادامه دارد. هواپیمایی ترکیه 298 فروند هواپیمای مسافربری در اختیار دارد و یکی از بزرگترین ناوگانهای هوایی مسافربری در اروپا محسوب میشود. این شرکت 22 مقصد پروازی خود را هم به علت نبود مسافر، لغو کرده است. اعتماد سرمایه گذاران خارجی به اقتصاد ترکیه به ویژه پس از کودتای نافرجام اخیر در این کشور به شدت کاهش یافته است.»
گفتنی است ترکیه تحت زعامت اردوغان در چند سال گذشته با اتخاذ سیاستهای مداخلهجویانه در منطقه و به ویژه حمایت از تروریستهای اعزامی به سوریه باعث شعلهورتر شدن درگیریها در منطقه شده است. این سیاست ترکیه باعث شده تا پسلرزههای حملات تروریستی در عراق و سوریه به ترکیه نیز برسد و این کشور بارها شاهد حملات تروریستی باشد. ترکیه به اعتراف دوست و دشمن امروز یکی از حامیان اصلی گروههای تروریستی در منطقه است. حمایت از تروریستها از جمله سیاستهای غلطی است که ترکیه را درگیر بحران امنیتی کرده است. در 18 مهر 94، بر اثر دو انفجار در جریان برگزاری یک تظاهرات در آنکارا 95 نفر کشته و 200 نفر مجروح شدند. اواخر اسفند 94 نیز وقوع یک حمله انتحاری در مرکز آنکارا پایتخت ترکیه موجب کشته شدن 37 تن و زخمی شدن بیش از 125 تن شد. اواخر تیرماه هم بر اثر حمله تروریستی به یک گردهمایی جوانان در شهر سوروچ دستکم 28 نفر کشته و 100 نفر زخمی شدند. در همین ماه و طی یک حمله تروریستی دیگر به فرودگاه بینالمللی آتاتورک اسلامبول، 28 تن کشته و 60 نفر مجروح شدند. انفجارهای تروریستی در ترکیه هنوز پایان نیافته است.