kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۳۲۴
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
نماینده شهردار تهران در ستاد اربعین مطرح کرد

آمادگی شهرداری تهران برای جابه‌جایی زائران اربعین با ۱۱۰۰ اتوبوس

شهرداری تهران با کمک و مساعدت برخی استان‌ها و کلان‌شهرها جابه‌جایی زائران اربعین با ۱۱۰۰ اتوبوس را عهده‌دار شده است.


به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجتبی عبداللهی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در نشستی با خبرنگاران و اهالی رسانه فعالیت‌های انجام شده در ستاد اربعین شهرداری تهران را تشریح کرد.
عبداللهی با اشاره به تشکیل 12کمیته در ستاد اربعین کشور با محوریت وزارت کشور، در چند سال اخیر تاکید کرد که امسال کمیته خدمات شهری، به عنوان سیزدهمین کمیته ستاد اربعین کشور با محوریت شهرداری تهران و برای ارائه خدمات شهری در مراسم اربعین حسینی راه‌اندازی فعال شد.
نماینده شهردار تهران در ستاد اربعین با اشاره بر این که شهرداری در هشت کمیته دیگر ستاد اربعین نیز فعالیت جدی دارد، گفت: در سال‌های اخیر و فعالیت‌های شهرداری تهران در اربعین حسینی، مسئولان عراقی هم اظهار علاقه کرده‌اند که مدیریت حمل و نقل اربعین توسط شهرداری تهران انجام شود.
وی در ادامه فعالیت‌های اتوبوس‌رانی تهران در سال‌های گذشته را یکی از دلایل این موضوع عنوان کرد.
عبداللهی انجام امور خدمات شهری را توسط کمیته خدمات شهری ستاد اربعین مورد توجه قرار داد و گفت در این کمیته فعالیت‌‌هایی از جمله نظافت معابر، ایجاد فضای سبز، نورپردازی و... دیده شده است.
وی با تاکید بر این که کلان‌شهرهای کشور هم عضو این کمیته هستند حضور شهرداری برخی شهرها از جمله تبریز، شیراز، مشهد، ارومیه, قم، کرج, رشت، اراک، همدان و... را از اعضای این کمیته عنوان کرد که در خدمات‌رسانی‌های انجام شده، هر یک وظایفی را عهده‌دار شده‌اند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به این که ستاد اربعین شهرداری تهران در حوزه بهداشت و درمان نیز فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده است که با محوریت شهر سالم شهرداری تهران فعالیت دارد. برپایی بیمارستان صحرایی در 7 نقطه، استقرار تیم‌های پزشکی در شهرهای مرزی مهران، چزابه و شلمچه و همچنین تدارکات مناسب درمانی و بهداشتی در عمود 707 و موکب علی‌ابن‌موسی‌الرضا از جمله این اقدامات عنوان شد.
نماینده شهردار تهران در ستاد اربعین به احداث خیابان امام خمینی(ره) در دو سال قبل از فرودگاه نجف اشاره کرد و به فعالیت شهرداری تهران جهت جدول‌‌کشی، رنگ‌آمیزی و ایجاد روشنایی و فضای سبز در این خیابان اشاره کرد.
همچنین شست‌وشو، رنگ‌آمیزی، رفت و روب و دیگر خدمات شهری در شهر نجف و خیابان میثم تمار در کربلا و همچنین نصب تصاویر شهدا و علمای دینی و پیام‌های دینی و مذهبی در مسیر پیاده‌روی نجف به کربلا و در عمودهای مسیر از دیگر فعالیت‌های انجام شده توسط شهرداری تهران عنوان شد.
عبداللهی درباره جابه‌جایی زائران اربعین، به تفاهم‌نامه شهرداری تهران با سپاه پاسداران برای تامین اتوبوس‌های لازم برای جابه‌جایی‌ها اشاره کرد و با تاکید بر این که امسال برای جابجایی زائران در داخل کشور از ما درخواستی نشده است، از حضور 700 دستگاه اتوبوس شهرداری تهران برای جابه‌جایی زائران از مرزهای سه‌گانه مهران، شلمچه و چزابه خبر داد. وی همچنین به ارسال 150 اتوبوس از شهرداری کرج و تعدادی اتوبوس از سایر شهرهای همکار در کمیته خدمات شهری اشاره کرد و مجموع اتوبوس‌هایی که با محوریت شهرداری تهران آمادگی جابه‌جایی زانران حسینی را در عراق عهده‌دار هستند، تعداد 1100 دستگاه اتوبوس عنوان کرد.
وی در ادامه بر اساس برآوردهای انجام شده، از افزایش 30 درصدی زائران نسبت به سال قبل خبر داد.
نماینده شهردار تهران در ستاد اربعین در ادامه به فعالیت شهرداری تهران در بخش اسکان اشاره کرد. عبداللهی با تاکید بر اینکه حضور شهرداری در اسکان زائران پیرو درخواست استانداری و وزارت کشور انجام شده، گفت: در شهر نجف حدود 10هزار اسکان و در کربلا حدود 40هزار اسکان توسط شهرداری تهران احداث شده است. وی در ادامه به تعبیه سرویس بهداشتی ثابت و پرتابل در کنار این اسکان‌ها اشاره کرد.
عبداللهی همچنین به استقرار منطقه 4 شهرداری تهران در مرز چزابه، استقرار منطقه 5 شهرداری تهران در مرز مهران و استقرار منطقه6 شهرداری تهران در مرز شلمچه و فعالیت جهت خدمات‌رسانی در حوزه پارکینگ، خدمات شهری و نظافت و شست و روب، پذیرایی از زائران، احداث سرویس بهداشتی و سایر موارد خدماتی در این سه مرز خروجی اشاره کرد.
نماینده شهردار تهران در ستاد اربعین همچنین با اشاره به این که در عراق متعارف هست که از صبح دیروز اربعین موکب‌ها کم‌کم جمع شده و ارائه خدمات به زوار عملا بسیار محدود می‌شود، تاکید کرد که از همکارانمان در مرز خواسته‌ایم که 50 تا 60 درصد از توان و ظرفیت خود را برای استقبال از زائران حسینی در هنگام برگشت اختصاص دهند؛ شرایطی که زائران خسته‌ترند و ارائه خدمات به آنها ضرورت بیشتری دارد.
عبداللهی همچنین به حضور مناطق 2، 21 و 22 شهرداری تهران در شهرهای کوت، کاظمین و سامرا اشاره کرد و بر آمادگی ارائه خدمات در این سه شهر عراقی هم تاکید کرد.
عبداللهی از دیگر فعالیت‌های انجام شده در ستاد اربعین شهرداری، فعالیت در قالب کمیته ایثارگران، فرهنگی، کمک‌های مردمی را از دیگر فعالیت‌های این ستاد دانست.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه به استقرار 350 نفر از کارکنان بازرسی و سامانه 1888 شهرداری تهران را در قالب کمیته راهنمایی زائران و گمشدگان اشاره کرد و گفت: 50 کیوسک در مسیر نجف تا کربلا برای اطلاع‌رسانی تهیه شده است که توسط اینترنت و رایانه، به هم متصل هستند و در صورت اعلان به هر یک از این کیوسک‌ها، پیگیری از ساید کیوسک‌ها به صورت واحد قابل انجام است.
وی همچنین حضور کیوسک‌های اطلاع‌رسانی و گمشدگان در بین‌الحرمین را نیز برای رفاه بیشتر مراجعه‌کنندگان از اقدامات انجام شده در این خصوص عنوان کرد.