نمایندگان تشکلهای صنفی کارگری و کارفرمایی:
با ادغام و تجمیع بیمهها به شدت مخالف هستیم
نمایندگان تشکلهای صنفی کارگری و کارفرمایی در یک نشست خبری مخالفت قاطع خود را با تجمیع و ادغام بیمهها اعلام کردند.
سرویس اقتصادی-
به گزارش خبرنگار ما در این نشست، ناصر برهانی رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی استان تهران با انتقاد از اظهارات وزیر کار مبنی بر موافقت با ادغام بیمهها گفت: آقای ربیعی مدعی است برای ادغام بیمهها با تشکلهای کارگری صحبت کرده در حالی که بهتر است بگوید با کدام تشکل کارگری در اینباره صحبت کرده است.
وی تاکید کرد: ما تشکلهای کارگری به طور جدی مخالف ادغام بیمه درمان تامین اجتماعی با وزارت بهداشت هستیم.
روحانی
خلاف وعدههایش عمل کرد
این نماینده کارگری سپس به انتقاد از حسن روحانی پرداخت و گفت: روحانی در انتخابات وعده میداد که هر چه کارگران بگویند من همان را عمل میکنم ولی امروز عکس وعدههایش عمل میکند.
برهانی سپس با بیان اینکه در 3 سال اخیر دولت یازدهم کمکی به تامین اجتماعی نکرده است گفت: با ادغام بیمهها میخواهند حداقلهای خدمات درمانی را هم از کارگران بگیرند.
وی با تاکید مجدد بر مخالفت تشکلهای کارگری با ادغام بیمهها اظهار داشت: با روند فعلی که مجلس و دولت درباره صندوق تامین اجتماعی در پیش گرفتهاند قطعا صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی زمین میخورد. زیرا عملکرد دولت در صندوق بازنشستگی فولاد نشان داد که دولتی شدن صندوق چه نتیجهای خواهد داشت.
وی همچنین از تاخیر در پرداخت حقوق کارگران و بازنشستگان در دولت روحانی انتقاد کرد و گفت: در دولت قبل تا پنجم هر ماه حقوق بازنشستگان پرداخت میشد ولی در دولت فعلی این مسئله به شانزدهم ماه رسیده است.
ادغام بیمهها برخلاف قانون و شرع است
در ادامه نشست فوق، نماینده انجمن مدیران صنایع کشور گفت: صندوق تامین اجتماعی متعلق به کارگران و کارفرمایان است زیرا آنها سالها حق بیمه پرداخت کردهاند، بنابراین، کارگران و کارفرمایان باید درباره سرنوشت بیمه تامین اجتماعی تصمیم بگیرند ولی وزارت بهداشت میگوید مال کارگر و کارفرما باید برای من باشد!
موسی بیات با بیان اینکه ادغام بیمهها برخلاف قانون و شرع است تاکید کرد: ماده 28 تبصره 3 قانون برنامه پنجم توسعه، تامین اجتماعی را از موضوع ادغام بیمهها مستثنی کرده است.
وی با اظهار تاسف از اقدامات مسئولان دولتی گفت: نمیدانم چرا برخی مسئولان دولت نمیتوانند از صندلی کرنش به مافوق و غرش به زیردست، دست بردارند.
افزایش بدهی دولت روحانی
به تامین اجتماعی
نماینده بازنشستگان هم در این نشست خبری ضمن مخالفت شدید با ادغام بیمه تامین اجتماعی در وزارت بهداشت گفت: ما نمیخواهیم تحت پوشش وزارت بهداشت دربیاییم زیرا سیر بدهی دولت به تامین اجتماعی طی سالهای گذشته سیر صعودی شدیدی داشته است.
مثلا این بدهی در دولت قبل 63 هزار میلیارد تومان بود ولی الان در دولت تدبیر و امید به 130 هزار میلیارد تومان رسیده است.
دهقانکیا افزود: این سیر صعودی بدهی باعث ورشکستگی سازمان تامین اجتماعی میشود.
وی همچنین با انتقاد از تاخیر دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان گفت: الان پرداخت حقوق بازنشستگان به روزهای آخر ماه رسیده است که ما در این زمینه احساس خطر میکنیم.
سهجانبهگرایی
در مدیریت تامین اجتماعی
سخنگوی شورای عالی تشکلهای صنفی هم در نشست خبری فوق گفت: امروز شرکای تامین اجتماعی اعم از کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان هیچ نقشی در مدیریت سازمان تامین اجتماعی ندارند.
محمد اشرفی افزود: اگر سهجانبهگرایی در مدیریت این سازمان اعمال شود مدیران این سازمان توسط این افراد انتخاب میشوند.
وی تاکید کرد: دولت نباید در جایی که مردم سرمایهگذاری کرده و 91 درصد منابع را تامین کردهاند دخالت کند.
اشرفی گفت: عملکرد دولت نه تنها هیچ تغییری در تامین اجتماعی به وجود نیاورده است بلکه مطالبات تامین اجتماعی را هم 3 برابر کرده است.