kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۴۴۰
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۷

اخبار ویژه






فراکسیون امید اگر اکثریت داشت عارف از ریاست باز نمی‌ماند
رئیس فراکسیون امید در اظهاراتی خلاف واقع گفت: «فراکسیون امید در مجلس اکثریت دارد» و «برای تغییر تیم اقتصادی به دولت کمک می‌کنیم».
محمدرضا عارف در جمع خبرنگاران گفت: امروز رقبا باید به واقعیت اکثریت فراکسیون امید در مجلس را بپذیرند و ما اکثریت را در اختیار داریم.
وی همچنین مهم‌ترین مسئله  امروز کشور را اشتغال و رونق اقتصادی دانست و گفت: امیدواریم با ترمیمی که در کابینه دولت انجام گرفته به طور جدی‌تری به مسئله اشتغال جوانان و معیشت مردم پرداخته شود.
عارف گفت: تحرک بیشتر اقتصادی خواسته فراکسیون امید است و با توجه به اینکه امروز با مشکل رکود اقتصادی، بیکاری و مشکلات معیشتی روبرو هستیم در صورتی که همین ترکیب تیم اقتصادی دولت قادر به ایجاد تحرک باشد به آنها کمک خواهیم کرد و در غیر این صورت انتظار ما این است که یک تغییر در تیم اقتصادی انجام شود.
این سخنان در حالی است که اولا فراکسیون امید در اقلیت است؛ سند روشن این ادعا 103 رای رئیس این فراکسیون (عارف) در انتخاب رئیس مجلس است. در حقیقت دیروز در جلسه رای اعتماد 60 تا 90 نماینده دیگر برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی همراهی کردند.
اما درباره مانور آقای عارف برای ترمیم تیم اقتصادی باید گفت که این سخن نیز خلاف واقع است؛ سند روشن، سخنان محمدرضا تابش نایب رئیس فراکسیون امید در مصاحبه با عصر ایران است. تابش با اشاره به بی‌اعتنایی دولت به این فراکسیون یادآور می‌شود اخیرا الهه کولایی تصریح کرد: برخی اعضای ائتلاف امید با پول و رانت در فهرست قرار گرفتند.
وی گفت: نحوه تعامل دولت در معرفی وزرا مثبت نبود و به خاطر همین انتقادهایی جدی از سوی اعضاء مطرح شد و نمایندگان امید گلایه‌مند بودند.
نماینده  اردکان با بیان اینکه رئیس‌جمهور نه با فراکسیون امید و نه با هیچ جریان دیگری در ماجرای معرفی وزرا مشورت نکرده بود ادامه داد: گلایه نمایندگان از دولت به حق بود و خیلی از نمایندگان می‌خواستند به وزرای پیشنهادی رای ندهند.
وی خاطرنشان کرد: با جلساتی که میان اعضای دولت مانند نوبخت و امیری با نمایندگان برگزار شد مقداری از این سوءتفاهم‌های ایجاد شده برطرف شد.
تابش خاطرنشان کرد: گلایه نمایندگان از دولت به دلیل وظایف نمایندگی به حق بود و دولت باید به آن توجه می‌کرد.

پاسخ محمد سلامتی به چند مغالطه درباره برجام و آمریکا و جنگ
عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، تلویحاً پاسخ برخی مواضع مدعیان اصلاح‌طلبی درباره «جدایی آمریکا از اسرائیل در برجام»، «اشتباه بودن حضور در سوریه و لبنان» و «برطرف شدن سایه جنگ از سر کشور به خاطر برجام» را داد.
محمد سلامتی در مصاحبه با ایرنا گفته است: آمریکا، سد راه برجام شده است و آن هم نه مردم و نمایندگان واقعی این کشور؛ بلکه مدیران و مسئولانی که تحت تسلط صهیونیسم هستند و تحت تطمیع یا تهدید آنها قرار دارند. به عبارت ساده‌تر، بسیاری از مسئولان آمریکا منافع ملی‌شان را در نظر نمی‌گیرند بلکه منافع امنیتی صهیونیسم را دنبال می‌کنند. در اروپا هم صهیونیسم همین شیوه را در پیش گرفته است.
وی می‌افزاید: سرمایه‌داری اصولاً دنبال کسب منافع مادی بیشتر است ولی شیوه‌ای که برخی سیاست‌مداران آمریکایی در پیش گرفته‌اند، فقط منافع اسرائيل را تأمین می‌کند و به منفعت اقتصادی آمریکا لطمه می‌زند.
وی در پاسخ این ادعا که «برجام، سایه جنگ را از سر کشور دور کرد» گفت: من معتقدم اگر برجامی هم در کار نبود، آمریکا با ایران وارد جنگ نمی‌شد چون آمریکا به ویژه بعد از حمله به افغانستان و عراق متوجه شد که ایجاد یک جنگ جدید برایش ضرر اندر ضرر است. به نظر من اگر برجام اجرا نمی‌شد جنگ نمی‌شد چون در میان مدت دچار تضاد منافع اساسی می‌شدند و این وضعیت، ادامه کار را ناممکن می‌کرد.
سلامتی با بیان اینکه حمایت از مقاومت در لبنان و سوریه، نقش مؤثری در برجام داشت، افزود: نباید تحقق برجام را فقط منتج از تلاش‌های دیپلماتیک دانست؛ گرچه واقعاً آن تلاش‌ها بسیار مؤثر و مثال‌زدنی شد؛ بلکه موفقیت ایران در لبنان، فلسطین، عراق، سوریه و... در خصوص مبارزه با تروریسم و حمایت از جبهه مقاومت نقش اساسی در انجام برجام داشته است. بارها و بارها در جریان مذاکرات مترصد بودند در عرصه نظامی موقعیت برتری کسب کنند تا در مذاکرات از موضع بالاتری برخورد کنند. عمدتاً علت اصلی به تأخیر انداختن مذاکرات و کند کردن آن همین امر بوده است.
گفتنی است اخیراً تاج‌زاده مدعی شده بود حضور ایران در سوریه عایدی جز خسارت و ضرر ندارد.

اوباما همان قدر جنایت کرد که جرج بوش مرتکب شد
رئیس‌جمهور سیاه‌پوست آمریکا خود را طرفدار حقوق بشر معرفی کرد اما دولت ایالات متحده در دوره بوش و اوباما به یک اندازه جنایتکار بود.
روزنامه لبنانی السفیر با بررسی کارنامه 8 سال ریاست‌جمهوری اوباما نوشت: اوباما در مبارزات انتخاباتی سال 2008 سعی کرده بود خود را متفاوت از بوش نشان دهد اما بعدها از بیان وجود اشتراک خود با بوش هراسی نداشت.
السفیر با بیان اینکه اوباما جنگ‌طلبی همانند بوش است، می‌افزاید: اوباما خود را به عنوان فردی بشر‌دوست که دارای حسن اخلاقی والایی است معرفی کرد و تصریح کرده بود در دوره ریاست‌‌جمهوری خود به سلسله جنگ‌های جرج بوش پایان خواهد داد؛  ولی نه تنها خط پایانی برای جنگ‌های متعصبانه قرار نداد بلکه حتی سعی کرد آنها را با روش‌ها و طرح‌های جدید دنبال کند و در برابر درد و مصیبت مردم کشورهایی که قربانی سیاست‌های ضد‌بشری آمریکا شدند با خونسردی تمام برخورد کرد. به نظر می‌رسید باید با آمدن اوباما جنگ عراق و افغانستان متوقف شود ولی در زمان ریاست‌جمهوری وی تعداد شبه‌نظامیان عراق و سوریه فزونی گرفت، و جنگ سوریه تبعات و پیامدهای مخرب فراوانی را به دنبال داشت که شامل افزایش تعداد کشته‌شدگان، تخریب و ویرانی، و در نهایت موج گسترده مهاجرت که منجر به آواره شدن میلیونها نفر شد.
اگر جرج دبلیو‌بوش عراق را ویران کرد اوباما نیز شرایط تخریب سوریه را مهیا کرد. اگر اولی در دوران ریاست‌جمهوری خود فجایع زیادی به بار آورد، دومی نیز در این زمینه کوتاهی نداشته است.

معجزه ناگهانی اعطای تسهیلات به 7500 واحد تولیدی روی کاغذ!
رئیس بانک مرکزی در حالی می‌گوید بیش از 10 هزار میلیارد تومان به 13هزار بنگاه اقتصادی پرداخت شد که دولت قبلاً اعلام کرده بود 7500 واحد تولیدی و صنعتی مشکل کمبود منابع مالی و نقدینگی دارند و نمی‌توانیم به بیش از 4 هزار واحد تسهیلات بانکی پرداخت کنیم.»
روزنامه آفتاب یزد ضمن درج این مطلب نوشت: اظهارات رئیس کل بانک مرکزی قابل باور نیست. او از اعطای بیش از 10 هزار میلیارد تومان برای تأمین مالی حدود 13 هزار بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داده است. در شرایطی که از یک سو هنوز واحدهای تولیدی فراوانی در سطح کشور همچنان چشم انتظار دریافت تسهیلات هستند و از سوی دیگر شبکه بانکی نیز منابع کافی برای پرداخت تسهیلات به همه متقاضیان را ندارند هیچ کارشناس و یا ناظری نمی‌تواند این اعداد و ارقام را به راحتی باور کند.
12 مرداد ماه سال جاری نیز، مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با ارائه آماری قابل تأمل گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود 4 هزار و 300 واحد صنعتی به میزان حدود سه هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش و تسهیلات ثابت پرداخت شده است. یک روز بعد یعنی 13 مرداد، روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با استناد به اظهارات مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی نوشت: «هدف ما زیر سؤال بردن آمار اعلام شده نیست اما امیدواریم که مسئولان بانک مرکزی برای رفع هر گونه شک و شبهه‌ای در این خصوص، فهرست واحدهای تولیدی که این 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات به آنها پرداخت شده را منتشر کنند.» متأسفانه نه تنها این خواسته محقق نشد بلکه آقای سیف آماری را اعلام کرد که به مراتب پذیرش آن از اعداد اعلام شده توسط مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در 12 مرداد نیز سخت‌تر است.
در همین حال، غلامعلی جعفرزاده عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با آفتاب یزد درخصوص سخنان رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر پرداخت تسهیلات به 13 هزار بنگاه کوچک و متوسط ابراز تردید کرد. جعفرزاده گفت: دولت قبلاً اعلام کرده بود که 7500 واحد تولیدی و صنعتی مشکل کمبود منابع مالی و نقدینگی دارد و دولت نیز نمی‌تواند بیش از 4 هزار واحد را تأمین مالی کرده و تسهیلات بانکی به آنها پرداخت کند. وی افزود: ضمن اینکه بانک مرکزی باید آمار پرداخت تسهیلات به تفکیک استان‌ها را اعلام کند تا مشخص شود که عدالت در خصوص توزیع منابع در بین استان‌ها به چه میزان بوده است. جعفرزاده گفت: با توجه به تذکر مقام معظم رهبری درباره صحت آمارها بهتر است آقای سیف در سخنانش به این موضوع توجه کند.
از سوی دیگر آرمان خالقی کارشناس اقتصادی گفت: در این صحبت‌های آقای سیف، آمارهای جدیدی است که برای خود ما هم تازگی دارد. آنچه که من هم شنیده بودم این بود که 7500 واحد مشکل‌دار وجود دارند که باید مشکلات آنها به ویژه درخصوص سرمایه در گردش را حل کرد. وی افزود: آقای سیف اعلام نکرده که آیا این ارقام پرداخت شده و یا بانک مرکزی تنها آنها را تخصیص داده است. ضمن اینکه در بسیاری از موارد بانک‌ها، تمدید مهلت بازپرداخت تسهیلات قبلی به واحدهای تولیدی را در آمار اعطای تسهیلات جدید می‌آورند.
خالقی گفت: اکنون سایت بهین یاب که محل ثبت‌نام واحدهای صنعتی برای اخذ وام است بیش از دو ماه است که بسته شده و تعداد زیادی از متقاضیان پشت صف هستند. باید مشخص شود که تسهیلات بانکی به چه کسی چه واحدی و به چه میزان پرداخت شده است.

روایت اعتماد از سرانجام بسته‌های خروج از رکود
اجرای بسته‌های خروج از رکود به تشدید رکود و در عین حال افزایش پایه پولی که تورم زاست، منجر شده است.
روزنامه اعتماد با بررسی نتایج یک ساله اجرای بسته تسریع رونق نوشت: روزی که رئیس کل بانک مرکزی پرداخت تسهیلات 25 میلیون تومانی برای 110 هزار دستگاه خودرو را به بانک‌ها ابلاغ کرد،  گمان نمی‌کرد این سیاستش نه تنها رونق برای تولید خودروی کشور به دنبال نمی‌آورد بلکه باعث رشد 2 هزار میلیارد تومانی پایه پولی نیز می‌شود. این اتفاق یعنی افزایش پایه پولی از آن جهت اهمیت دارد که با یک فاصله زمانی شش تا 9 ماهه می‌تواند منجر به افزایش تورم شود و دستاوردهای کنترل تورم را به نیستی بکشاند.
در طرحی که با عنوان «بسته تسریع رونق» نامگذاری شده بود؛ تسهیلاتی پیش‌بینی شد تا باعث افزایش خرید خودرو در قالب وام 25 میلیونی و خرید کالا با صدور کارت‌های خرید با سقف شش میلیون تومان شود. اعتماد می‌افزاید: حال یک سال از اجرای این سیاست می‌گذرد و بررسی عملکرد طرح تسریع رونق نشان می‌دهد با کاهش 12/4 واحدی، معادل 22/4 درصد، تولید خودرو رکود عمیق‌تر شده و با ورود پول‌های آزاد شده نظام بانکی به بازار، پایه پولی به اندازه 2 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که هشدار رشد نرخ تورم را به همراه دارد. از سوی دیگر نتیجه طرح ضربتی کارت‌های خرید کالا که فقط برای کالاهای ایرانی برای مدت 6 ماه پیش‌بینی شده بود، عدم استقبال مردم و صدور تنها 113 هزار کارت آن هم برای کارمندان آموزش و پرورش و به شکلی تحمیلی بود. مقایسه 113 هزار کارت صادر شده با صدور یک و نیم میلیون کارت پیش‌بینی شده 92/3 درصد عدم تحقق را نشان می‌دهد... در سه سال گذشته، رشد نقدینگی 91/1 درصد و پایه پولی 49/2 درصد رشد کرده است.

خبر خوش روزنامه دولت مسکن 20 درصد گران می‌شود!
در حالی که مقامات دولتی وعده گشایش و بهبود اوضاع اقتصادی در سال آینده را می‌دهند، ارگان رسمی دولت تأکید کرد گران شدن مسکن در سال آینده خواهد شد و مردم همین حالا برای خرید خانه اقدام کنند!
روزنامه ایران در گزارشی تحت عنوان «مردم مسکن خود را امسال تهیه کنند» نوشت: تمام نگاه‌ها برای سال آینده، نشان از افزایش قیمت مسکن دارد. برخی از رشد قیمت‌ها از 15 تا 20 درصد صحبت کردند و گروهی دیگر هم از نوسانی گفتند که احتمال دارد به دلیل نزدیک شدن به انتخابات رخ دهد. در حالی که همه از ثبات قیمت در سال جاری حرف می‌زنند انبوه‌سازان رشد قیمت برای نیمه دوم سال جاری را دور از ذهن ندانستند و اظهار داشتند که قیمت مسکن امسال گران می‌شود. بانک مرکزی هم از افزایش قیمت مسکن خبرهایی را درج کرده است.
کمال اظهاری پژوهشگر حوزه مسکن می‌گوید: مسکن دچار رکود نیست بلکه به قفل شدگی مبتلا شده است.
زمانی که مشکلات بیرونی حوزه مسکن حل نشود این بخش از رکود خارج نخواهد شد. برای خروج از این اتفاق وام 160 میلیون تومانی، پیش فروش مسکن، فروش اقساطی و... تأثیرگذار نیست. دولت ابتدا باید برای حل معضل بیکاری برنامه‌ریزی کند. وقتی مردم به شغل خود اطمینان داشته باشند برای گرفتن وام اقدام می‌کنند در غیر این صورت افراد بدون شغل آیا سراغ وام 160 میلیون تومانی می‌روند؟
روزنامه ایران با بیان اینکه «سال آینده، گرانی مسکن دامنگیر مردم خواهد شد» از قول علیرضا سرحدی‌زاده رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مهندسان ساختمان نوشت: سال آینده قطعاً شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.
ایران همچنین از قول یک کارشناس بازار مسکن نوشت: به مردم توصیه می‌کنیم سال جاری را برای خرید واحد مسکونی خود انتخاب کنند. قطعاً بازار مسکن با افزایش خرید و فروش روبه‌رو خواهد شد.