kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۲۲۰
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۹

ستایش «یتیم‌خانه ایران» توسط صادق کرمیار (اخبار ادبی و هنری)

صادق کرمیار، نویسنده برجسته و خالق رمان پرفروش «نامیرا» یادداشتی را در ستایش از فیلم «یتیم خانه ایران» نوشت.





در یادداشت صادق کرمیار آمده است: فاجعه قحطی سال‌های 1914 تا حدود 1916 هنوز در حافظة‌ تاریخی ملت ایران وجود دارد و هنوز هم برخی مادربزرگهایی که در آن زمان کودک بودند، کمی آرد و پنیر در گوشه‌ای از خانه برای روز مبادا کنار می‌گذارند که ترس از قحطی در وجودشان نشست کرده است. می‌گویند وظیفه هنرمند این است که آن دسته از وقایع تاریخی که بر نسل جاری و نسل‌های بعد تأثیر می‌گذارد، را در قالب هنری ماندگار و جاودانه کنند. امّا کدام اثر هنری درباره این فاجعه انسانی در طول صد سال گذشته خلق شده است؟ کدام نویسنده و شاعر ما از این دوران سخنی گفته که به یاد ما مانده باشد؟
نویسنده در ادامه این مطلب نوشته است: در چنین شرایطی است که می‌فهمیم جز به توانایی‌های ملت خود به هیچ کشوری نباید تکیه کنیم و هر روز بر این توانایی‌ها بیفزاییم. در غیر این صورت مانند همان زمان با ما رفتار خواهند کرد و آرد و سیب‌زمینی را هم بر ما روا نخواهند داشت. حاضرند ملتی را قتل‌عام کنند تا سربازانشان سرپا بمانند، چون قدرت دارند و می‌توانند آنچه می‌خواهند با ملت مفلوک و شکست خورده انجام دهند. این فهم تنها وقتی در ذهن ملت جای می‌گیرد و پذیرفته می‌شود که نویسنده و هنرمند بزنگاه‌های تاریخی کشور را در قالب روایت زیبای هنری بیافریند.
کرمیار تصریح کرده است: به هر روی «یتیم خانه ایران» فیلم تأثیرگذاری است که می‌تواند مخاطب را با گذشته نه چندان دور خود آشنا کند و این هشدار را می‌دهد که اگر بر توانمندی‌های بومی و ملی خود تکیه نکنیم، تکرار چنین فاجعه‌ای چندان دور از ذهن نخواهد بود.