kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۱۲۷
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴
تأکید مجدد مراجع عظام تقلید؛

احیای امر به معروف و نهی از منکر یک ضرورت عقلانی و اجتماعی برای جامعه

حضرات آیات مکارم شیرازی و علوی گرگانی بر ضرورت احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تأکید کردند.


 
 
 

آیت‌الله مکارم شیرازی: امر به معروف منهای قانون
یک وظیفه شرعی است
به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار فرمانده و معاونین نیروی انتظامی استان گیلان بر لزوم آموزش امر به معروف و نهی از منکر به ناصحان تأکید کرد و اظهار داشت: آنها باید بدانند که با چه ادبیاتی مردم را امر به معروف کنند که دافعه نداشته باشند و سبب تنفر نشود، خیلی جاها، اثر برنامه مستقیم از غیرمستقیم  بیشتر است.
وی با اشاره به حدیثی، بیان داشت: کسی که سنت حسنه‌ای را ایجاد کند، تمام کسانی که به آن در آینده عمل کنند، ثواب آنها را هم برای او می‌نویسند و کسانی که سنت غلطی را ایجاد نمایند، گناه کسانی که به آن عمل می‌کنند، نیز برای آنها نوشته می‌شود.
این مرجع تقلید یادآور شد: امر به معروف و نهی از منکر قبل از آنکه یک وظیفه شرعی باشد یک وظیفه اجتماعی و عقلانی است؛ فرض کنید دین نباشد ما باز هم باید امر به معروف و نهی از منکر کنیم چون سرنوشت افراد در جامعه به یکدیگر پیوند خورده است و لذا به عنوان وظیفه عقلانی باید به آن عمل شود و به آنها که آن را خلاف آزادی می‌دانند، باید فهماند که اگر خواهان آزادی بی‌قید و بندی هستند، حساب خود را از جامعه جدا کرده و بروند در بیابان زندگی کنند.
آیت‌الله مکارم شیرازی بیان داشت: برخی گمان می‌کنند اثر امر به معروف و نهی از منکر جلوگیری از ارتکاب گناه است، در حالی که از روایات استفاده می‌شود خیلی از مسائل اجتماعی با امر به معروف و نهی از منکر گره خورده است و یکی از آن مسئله امنیت است.
استاد درس خارج حوزه گفت: در واقع روح همه دستورات اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است که اگر گرفته شود دستورات بی‌جان و کم‌جان می‌شوند، لذا امر به معروف و نهی از منکر تنها برای ثواب و جلوگیری از گناه نیست بلکه مواردی همچون کاهش اختلافات خانوادگی، کاهش پرونده‌های دادگستری و امثال آن در گرو انجام این فریضه الهی است، بنابراین امر به معروف و نهی از منکر یک دستور ساده نیست.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر در قانون اساسی جمهوری اسلام نیز آمده، اما تاکنون به آن عمل نمی‌شده است، افزود: پس از سالیان سال بالاخره این ماده قانونی به دولت ابلاغ شد که چه کنند و چگونه با آن معامله نمایند.
آیت‌الله علوی گرگانی: اصلاح شدن مردم
 در گرو اصلاح خواص است
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت‌الله علوی گرگانی نیز در این دیدار با اشاره به روایتی از رسول اکرم(ص)، گفت: حضرت فرمودند که عامه مردم اصلاح نمی‌شوند، مگر اینکه خواص اصلاح شوند و منظور از خواص علما و امرا هستند.
وی اظهار داشت: علما باید راه را به مردم نشان دهند که مسئولیت بسیار مهمی است؛ اگر قدرت علمی و اجرایی کشوری در کنار هم باشند، بسیار اثرگذار بوده و کارها به خوبی پیش می‌روند، از این رو باید در این راستا تلاش کرد.
آیت‌الله علوی گرگانی خاطرنشان کرد: امام‌صادق(ع) در روایتی می‌فرمایند «اگر مکه در مناطق سبز و خرم بود مرکز فساد می‌شد و حرمت خانه خدا از بین می‌رفت»، از این رو در این مناطق گناه بیشتر بوده و اداره کردن چنین مناطقی همانند شمال، سخت‌تر از جاهای دیگر است.
این مرجع تقلید ابراز داشت: در روایت فرمودند که بر شرطی امت برتر هستید که امر به معروف و نهی از منکر کنید، نیروی انتظامی حافظ حدود الهی است و این حدود در همه عرصه‌ها باید حفظ شود، گاهی افرادی در جامعه به ساحت بزرگان جسارت می‌کنند که باید آنها را با زبان خوش آگاه کرد.