اخراج 1300 نفر از دانشگاههای ترکیه به اتهام حضور در کودتای نافرجام
دولت ترکیه در ادامه پاکسازیهای گسترده در دستگاههای دولتی، حدود 1300 تن از دانشگاهیان را برکنار کرد و بدین ترتیب، کل تعداد اخراجشدگان از ادارات، از زمان وقوع کودتا تاکنون به بیش از 10 هزار نفر رسید.
آنکارا با ابلاغ دو بخشنامه جداگانه، حکم اخراج حدود 1300 تن از دانشگاهیان را ابلاغ کرد. دولت «رجب طیب اردوغان» پس از کودتای نافرجام 25 تیر، پاکسازی گسترده دولتی را آغاز کرد. در این پاکسازی بسیاری از رجل سیاسی و دانشگاهی کشور به بهانه نقش داشتن غیرمستقیم در کودتا و همچنین به اتهام داشتن ارتباط با «فتحالله گولن» از کار برکنار شدند.
مجلس ترکیه هم با صدور قانونی، روند پاکسازی را تسریع کرد. بر اساس این مصوبه، اختیارات ویژهای در قالب قانون به دولت داده شده است. به گزارش ایرنا، مخالفان اردوغان به نحوه استفاده دولت از این اختیارات معترض هستند. آنها میگویند، دولت به بهانه مبارزه با عناصر گروه گولن، از این اختیارات برای پاکسازی مخالفان و برقراری نظام تکساخت غیردموکراتیک استفاده میکند. دولت ترکیه تاکنون در مجموع حدود 10 هزار نفر از کارمندان خود را اخراج کرده است.
مجازات اعدام
رئیسجمهور ترکیه در مراسمی از مجلس این کشور خواست با مجازات اعدام کودتاچیان موافقت کند. اجرای مجازات اعدام سالهاست که از نظام قضایی ترکیه حذف شده است. با این وجود پس از کودتای 25 تیر رهبران ترکیه پیشنهاد احیای مجازات اعدام را دادند. به اعتقاد کارشناسان، شدت عمل اردوغان و پاکسازی ادارات و دستگاههای نظامی و انتظامی به بهانه مرتبط بودن با گولن، ممکن است نتیجه عکس بدهد و به شکاف در جامعه ترکیه دامن بزند.