فانی قربانی شد تا پرونده فساد 8 هزار میلیاردی باز نشود(خبر ویژه)
برکناری وزیر آموزش و پرورش، شگردی برای گشوده نشدن پرونده فساد 8 هزار میلیاردی و کاهش تاثیرات منفی آن بر انتخابات 96 بود.
وبسایت الف در تحلیلی خاطرنشان کرد: علیرغم اصرار وزیر آموزش و پرورش، با خواست دولت، استیضاح فانی منتفی شد. در رسانهها عنوان شد که دولت یازدهم در حال ترمیم کابینه است. اما 7 ماه مانده به انتخابات ترمیم کابینه چه سودی خواهد داشت. صادق زیباکلام چندی پیش گفته بود روحانی اگر نتواند مشکلات اقتصادی را در چند ماه باقی حل و فصل کند شکست خواهد خورد. حال با وجود انتقادها از عملکرد اقتصادی دولت به نظر میرسد روحانی حالا حالاها باید قید پیشرفت اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم را بزند. این مسئله با رسانهای شدن حقوقهای نجومی مدیران دولتی و به تازگی حقوقهای نجومی برخی پزشکان دولتی، پیکر بیمارگونه دولت روحانی را به چالش بیشتر کشیده است.
الف میافزاید: روحانی در خصوص اختلاس از صندوق فرهنگیان هنوز لب به عذرخواهی نگشوده است. شاید تجربه بد او در عذرخواهی اول باعث شده به فکر روشی دیگر برای ابراز پشیمانیاش بیافتد.
الف با اشاره به اصرار «فانی» بر برگزاری جلسه استیضاح مجلس و فرصت دفاع از خود نوشت: اینکه آقای فانی میل به استیضاح دارد و روحانی از استیضاح وزیرش طفره میرود نشانهای از عمق خطر افشای فساد اقتصادی در صندوق فرهنگیان، عذرخواهی دولت و در نتیجه هزینه گزاف انتخاباتی آن برای دولت یازدهم دارد.
نمایان شدن وسعت این فساد در جلسه استیضاح وزیر آموزش و پرورش، احتمال زیاد تماما گریبان فانی را نمیگرفت اما لکه سیاهی را بر پیشانی دولت روحانی میگذاشت. از این روست که روحانی به دنبال استعفای وزیر است و هیچ علاقه و حوصله هم ندارد که برای دفاع از عملکرد وی در مجلس حاضر شود.
میشود به روحانی حق داد که برای ریاست جمهوری دوازدهم از حاشیهها تا میشود دوری گزیند. اما سوال اساسی که باقی میماند این است که این روش دولتداری تا کجا مشکلگشای ناکارآمدیهای دولت خواهد بود و تا کی ادامه خواهد داشت؟