معاون درمان وزارت بهداشت:
آمار سرطان در ایران پایینتر از سطح جهانی اما رو به افزایش است
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: درحال حاضر آمار مبتلایان به سرطان در ایران پایینتر ازسطح جهانی است اما متاسفانه تعداد مبتلایان به سرطان در کشور روبه افزایش است.
به گزارش فارس، محمد آقاجانی درپانزدهمین کنگره انجمن مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی ایران و کنفرانس سالانه پرستاری سرطان با بیان اینکه در بحث سرطان سالانه 85 هزار مورد جدید داریم، گفت: درپنج سال اخیر 300 هزار بیمار بهبود یافته داشتهایم ضمن اینکه سرطان دومین علت مرگ ومیر در کشورما است.
آقاجانی افزود: درحال حاضر آمار مبتلایان به سرطان در ایران پایینتر از سطح جهانی است اما متاسفانه تعداد مبتلایان به سرطان در کشور روبه افزایش است، ما با فاصله کمی از کشورهای توسعه یافته این افزایش را داریم و دلیل آن هم افزایش امید به زندگی در کشور است به طوریکه هم اکنون امید به زندگی در جهان 71 سال و در کشور ما به بالاتر از 74 سال رسیده است پس باید منتظر موج سرطان باشیم.وی مصرف پایین میوه، فعالیت بدنی کم، افزایش وزن، افزایش انرژی، افزایش گاز CO2 در محیط و افزایش ذرات معلق را در افزایش آمار مبتلایان به سرطان موثردانست.
معاون درمان وزارت بهداشت یکی از چالشها در زمینه تشخیص و درمان سرطان را ارائه خدمات مختلف تشخیصی در مراکز پراکنده دانست وگفت: این موضوع سبب سرگردانی و از دست رفتن زمان درمان میشود، همچنین تصمیمگیریهای تیمهای درمانی جدا از هم به این مساله دامن میزند.وی عدم توزیع عادلانه امکانات درمانی در کشور را در زمینه درمان سرطان تاثیرگذار دانست.آقاجانی در خصوص هزینههای مستقیم سرطان گفت: این هزینهها در جهان 290 میلیارد دلار و در ایران 3 هزار میلیارد تومان است. همچنین درمانهای مستقیم و غیرمستقیم سرطان درجهان هزار و 160 میلیارد دلار و در ایران 10هزار میلیارد تومان است.
وی کل هزینههای سالانه دارویی در کشور را بیش از 8 هزار میلیارد دانست و گفت: از این عدد هزار و 500 میلیارد تومان آن مربوط به بیماریهای سرطانی است که دولت هزار و 300 میلیارد آن را پرداخت میکند.
درمان سرطان با تشخیص در مراحل اولیه امکانپذیر است
قائممقام مرکز تحقیقات خون و سرطان نیز در این کنگره گفت: در صورتی که سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود امکان بهبودی بیمار بسیار بالا میرود.
محمدجهانی گفت: باید در کشور به صورت جدی برای فرهنگسازی اقدام شود مثلا دولت میتواند از تمام تابلوها و بیلبوردهای سطح شهر و بزرگراهها برای آگاهسازی مردم در مورد سرطان استفاده کند.
وی افزود: سیگار یکی از مواردی است که نیاز است به صورت جدی خطرات و اثرات مرگبار آن به آحاد جامعه گوشزد شود.جهانی گفت: سرطان سینه یکی از سرطانهای شایع در آمریکا بود که با فرهنگسازی این مساله که زنان بالای 40 سال هر ساله برای ماموگرافی اقدام کنند توانستند در درمان بیماری در مراحل ابتدایی آن موفق باشند، اما در کشور ما مشاهده میکنیم بیمار با سینهای پر از تومور، زخم و عفونت شدید مراجعه میکند که در این مرحله امکان بهبود آن بسیار پایین است.
فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی گفت: باید در کشور ما این فرهنگ ایجاد شود که زنان بالای 40 سال هر ساله برای ماموگرافی اقدام کنند همچنین مردان بالای 50 سال نیز هر ساله آزمایش PSA ( تست سرطان پروستات) دهند. کشف سرطان در مراحل ابتدایی آن در درمان آن بسیار کمک میکند و این امر جز با آگاهی بخشی به جامعه امکانپذیر نیست.وی تصریح کرد: آمار کشور ما در خصوص مبتلایان به سرطان نسبت به آمار جهانی پایین است؛ در کشور ما سالانه از هر صدهزار نفر پنج نفر به سرطان پروستات و سینه مبتلا میشوند اما این آمار در جهان به 13 نفر میرسد.
لزوم استفاده از ریز مغذیها
رئیس پژوهشکده سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در گفت وگو با خبرگزاری صدا و سیما با تأکید براصلاح تغذیه و استفاده از ریزمغذیها در سبد غذایی، گفت: استفاده از ریزمغذیها می تواند در پیشگیری از سرطانها مؤثر باشد این در حالی است که این ریز مغذیها تحت پوشش بیمه ها نیستند هرچند قیمتی هم ندارند اما داروهای گرانقیمت چند میلیونی که شاید فقط چندماه بتواند به طول عمر بیمار سرطانی کمک کند تحت پوشش هستند.
محمد اسماعیل اکبری افزود:20 درصد مردم جامعه کم خونی،60 درصد کمبود ویتامین دی و 40 درصد هم کمبود روی دارند که با افزایش سواد سلامت جامعه، تغییر نگاه مسئولان و بیمهها می توان مردم را کمک کرد و از روند روبه افزایش سرطان پیشگیری کرد.