kayhan.ir

کد خبر: ۸۸۸۶۵
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۱
استاندار:

اعتراض به افزایش آلودگی هوا حق خوزستانی‌ها است

استاندار خوزستان با بیان اینکه مسئله آلودگی هوا در اثر گازهای حاصل از تولید نفت متوجه خوزستان است، گفت: خوزستانی‌ها حق دارند به افزایش آلودگی هوا اعتراض کنند.




غلامرضا شریعتی در جلسه مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها در خوزستان گفت: مسئله آلودگی هوا در اثر گازهای حاصل از تولید نفت متوجه خوزستان است و انتظار داریم وزیر نفت این مشکل را به دولت انعکاس دهد.
وی افزود: اگر افتخار ملی افزایش تولید نفت در مدت 6 ماه یک میلیون بشکه است از نظر آلودگی نیز به این مسئله نظر کنند و درصدد اصلاح این معضل برآیند تا مردم خوزستان آسیب بیشتری نبینند.
وی گفت: با توجه به نزدیکی فصل سرما این آلودگی‌ها بیشتر نمود پیدا می‌کند و لازم است اقداماتی در این راستا صورت گیرد و می‌توان در کنال افزایش تولید نفت در استان از ازدیاد آلودگی‌ها نیز جلوگیری کنیم.
شریعتی با تاکید بر اینکه باید مسائل زیست محیطی و سلامت مردم خوزستان نیز لحاظ شود تصریح کرد: اگر مسئله زیست محیطی نیشکر در نظر گرفته نشود ما مخالف اجرای طرح توسعه نیشکر در خوزستان هستیم و باید هر طرحی قبل از اجرا از نظر زیست محیطی بررسی و راه‌حلی برای آلودگی محیطی آن ارائه شود.
معاون استاندار خوزستان هم با اشاره به افزایش آمار مهاجرت از خوزستان گفت: حل مشکلات خوزستان بدون توجه ویژه وزارت نفت امکان‌پذیر نیست.
احمد سیاحی در این نشست اظهار داشت: تا زمانی که وزارت نفت به خوزستان نگاه درآمدی داشته باشد مشکل آلودگی هوای خوزستان هیچ وقت حل نمی‌شود.
سیاحی با عنوان اینکه مشکلات تنفسی در استان زیاد شده، بیان کرد: شرایط خوزستان به‌گونه‌ای است که مردم به دلیل فراوان شدن مشکلات زیست محیطی مجبور به مهاجرت می‌شوند.
وی با اشاره به طرح بزرگی که در غرب رودخانه کارون در حال اجرا است بیان کرد: اگر این وضعیت ادامه داشته باشد دیگر کسی در استان خوزستان نمی‌ماند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز گفت: آسمان نیمه جنوبی استان خوزستان را دود ناشی از فعالیت‌های نفتی فرا گرفته است و وضعیت آلودگی هوای خوزستان در حال تبدیل به فاجعه است.
احمدرضا لاهیجان‌زاده در این جلسه با بیان اینکه خوزستان ظرفیت این حجم از آلودگی‌ها را ندارد، عنوان کرد: وضعیت آلودگی هوای خوزستان نگران‌کننده است؛ دو تا سه هفته دیگر بارش باران آغاز خواهد شد و آلودگی‌های نفتی در هوا معلق است. غبار، این ذرات را با خود حمل خواهد کرد و با بارندگی، این ذرات معلق در اهواز به لایه‌های پایین فرود خواهند آمد.وی گفت: اکنون نیز غباری که در خوزستان تنفس می‌‌کنیم، این ذرات را با خود حمل می‌‌کند.
لاهیجان‌زاده عنوان کرد: فعالیت‌های نفتی موجب آلوده شدن خاک خوزستان نیز شده و آلودگی‌های نفتی موجب از بین رفتن خاک و لطمه زدن به آن می‌شود. مطالعات نشان داده که در حال حاضر در خوریات ماهشهر بالاترین میزان جیوه نسبت به کلیه مناطق جهان وجود دارد. میزان فلزات سنگین در نزدیکی  اهواز نیز بسیار بالا است و این برای کشاورزی بسیار خطرناک است.
وی گفت: باید تصمیمی اساسی برای آلودگی‌های نفتی استان خوزستان گرفته شود. باید پاسخگویی در این خصوص وجود داشته باشد و تصمیمی حاکمیتی اتخاذ شود.