در صحن علنی مطرح شد
تذکر نمایندگان به رئیسجمهور/ در برجام باید تجدیدنظر شود
نمایندگان مجلس در تذکری به رئیسجمهور با تاکید بر نقض تعهدات از سوی آمریکا خواستار تجدید نظر در برجام شدند.
تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور در جلسه علنی دیروز از سوی هیئت رئیسه مجلس قرائت شد.
حسینعلی حاجی دلیگانی، نادر قاضیپور، محمدعلی پورمختار، ابوالفضل ابوترابی، جبار کوچکینژاد، جواد کریمی قدوسی، سیدرازی نوری و غلامرضا شرفی نمایندگان شاهینشهر، ارومیه، بهار و کبودرآهنگ، نجفآباد، رشت، مشهد، شوش و آبادان به رئیسجمهور لزوم تجدیدنظر در اجرای برجام به دلیل نقض آن توسط طرف مقابل را متذکر شدند.
شهاب نادری نماینده مردم پاوه در مجلس در تذکری به وزیر امور خارجه خواستار توضیح علت توهین به نمایندگان مجلس شد.
سیدمحمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر در مجلس نیز به وزیر نفت لزوم برخورد با شرکتهای واسطهای که توسط مسئولان و بازنشستگان وزارت نفت تأسیس شده که موجب ایجاد رانتخواری و سوءاستفاده از بیتالمال و حقوق مردم شده است را متذکر شد.
سوال 3 نماینده مجلس
از وزیر اطلاعات درباره نفوذ
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز سوال ملی مشترک جواد کریمیقدوسی نماینده مشهد و کلات، حسن نوروزی نماینده رباط کریم و حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر از محمود علوی وزیر اطلاعات را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
این نمایندگان در خلاصه سؤال خود از وزیر اطلاعات پرسیدند: اقدامات وزارت اطلاعات در جلوگیری و برخورد با مصادیق نفوذ در جامعههای علمی و فرهنگی کشور چه بوده است؟
در مشروح سؤال نمایندگان بر سه بند زیر تاکید شده است:
1- «جیمز داباکیس» سناتور آمریکایی با پیگیری و اصرار چه افرادی به ایران سفر نموده است؛ چه اهدافی در این سفر دنبال کرده است؟
2- قرارداد همکاری بنیاد ملی بازیهای رایانهای با شرکت فرانسوی «گیم کانکشن» و حضور کارشناسان این شرکت در ایران برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی بازیهای رایانهای تا چه میزان بررسی شده است؟
3- سفرهای طولانیمدت ریاست دانشگاه علم و صنعت به کشورهای خارجی با چه اهدافی صورت میگیرد؟ آیا اهداف علمی و در حوزه مسئولیت ایشان دلیل این سفرها میباشد و یا اهداف شخصی؟
پس از ارائه توضیحاتی از سوی وزیر اطلاعات و نمایندگان سوالکننده، کریمی قدوسی به نمایندگی از 2 نماینده دیگر سوالکننده اعلام کرد که از توضیحات وزیر قانع شده است.
نفوذ یعنی شجره خبیثه
جیسون رضائیان
جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در سوال خود از محمود علوی وزیر اطلاعات در صحن علنی مجلس، اظهار داشت: انتظار داریم وزیر اطلاعات آن مقداری که میتواند با رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی این دغدغه مردم و نمایندگان را برای تهدیدپذیر بودن نظام جمهوری اسلامی از ناحیه نفوذ را توضیح دهند.
وی در بخش دوم سؤال خود با توجه به درخواست برخی نمایندگان نسبت به غیرعلنی شدن نشست دیروز صحن، تصریح کرد: نفوذ دشمن یعنی شجره خبیثه جیسون رضائیان مسئول پایگاه اطلاعاتی آمریکا در ایران؛ مثل علفهای هرزی که اگر یک دهقان و روستایی آن را کنترل نکند همه مزرعه او را فرا میگیرد. نفوذ یک چنین خطری را دارد. نفوذ یعنی تغییر نگرش مسئولان فرهنگی در یک مجموعه کشوری و ملی که حتی جیسون رضائیان تغییر عکس شهدا را که در تهران پاک میشد و جای آن چیز دیگری میگذاشتند به آمریکا گزارش میداد. وی همچنین گفت: نفوذ دشمن یعنی جریان خبیث سیامک نمازی، این فرد تا سطح مشاور امنیتی نظام سلطه ارتقا پیدا میکند، فقط در یک پروژه از آمریکا 170 هزار دلار پاکت مشاوره گرفته است. پدر این فرد که از اعضای خانواده سلطنتی بود پروژه تحدید نسل در ایران را پیگیری میکرد.
وی برهمین اساس اضافه کرد: نفوذ یعنی کرسنت که در این دولت، ملت ایران 18 میلیارد دلار جریمه شدند. نفوذ دشمن یعنی کلمه خبیثه شیعه انگلیسی؛ دولت خبیث انگلیس برای ادامه خباثتهای خود علیه اسلام و مسلمین از بین افراد خبیث برای نفوذ در حوزه ایدئولوژی و فرهنگ، آیتاللهسازی میکند. فردی را از ایران به لندن میبرند چند سال به او آموزش ایدئولوژی میدهند و لباس روحانیت به او میپوشانند و رمز و راز سخنرانی به او میآموزند، او را به ایران نفوذ میدهند تا در مسیر اعتقادات مذهبی ملت ایران تشکیک کند.
کریمی قدوسی تاکید کرد: کلمه خبیث نفوذ یعنی دری اصفهانی که با 3 سرویس آمریکا، انگلیس و کانادا ارتباط داشته و استاد یکی از مقامات بانکی بوده، با سیروس ناصری و یکی از مسئول نهاد ریاست جمهوری جلسه داشته، از یک طرف در تیم مذاکره هستهای ما مسئول برطرف کردن تحریمها از بانکها و مؤسسات مالی بوده، اما همزمان در مؤسسه TW لندن هم کار میکرده است و ماهیانه 7500 پوند حقوق میگرفته که در آن مؤسسه مسئول تداوم تحریمهای ایران بوده است. این فرد در ایران دست راست تیم مذاکرهکننده ما میشود که چگونه تحریمها برداشته شود. در انگلیس مسئول تداوم تحریمها بوده که پس از برجام مدال لیاقت به سینه او میزنند و دهها سکه به او پاداش میدهند. در این قصه وزارت اطلاعات چه کرده است؟
وی همچنین گفت: به استناد گزارش خود دستگاهها خطر نفوذ در این دولت ده برابر دولتهای گذشته شده و این جای نگرانی دارد.
وزارت اطلاعات بر ورود جیمز داباکیس اشراف کامل داشته
محمود علوی وزیر اطلاعات با حضور در صحن علنی به ارائه توضیحاتی درباره سوال مطرح شده پرداخت و اظهار داشت: سوءاستفاده از پروژه نفوذ و استفاده ابزاری از آن در منازعات سیاسی، مقابله با نفوذ را به انحراف میکشاند، برخورد سطحی و غیرهوشمندانه با راهبرد مقام معظم رهبری در زمینه نفوذ جفای به این هشداری است که ایشان دادهاند، بنابراین در مقابله با نفوذ باید مطالعه دقیق، هوشیاری در عرصه اجرا، اشراف بر مصادیق محتمل نفوذ و زیر ذرهبین بردن مصادیقی که احتمال نفوذ در آنها مسلم میشود.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه خوشبختانه وزارت اطلاعات همانگونه که در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد اشراف کامل برمسئله نفوذ دارد، گفت: وزارت اطلاعات بر نفوذ اشراف کامل داشته و اقدامات لازم را در این خصوص انجام داده است هر جا که مصداقی از مصادیق نفوذ بوده نیز بدون تسامح به آن ضربه وارد کرده است.
وزیر اطلاعات درباره سفر جیم داباکیس به ایران، تاکید کرد: ایشان سناتور سنای ایالتی در آمریکاست و اگر بخواهیم معادلسازی او را انجام دهیم مثل همین عضو شورای شهر خودمان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وزارت اطلاعات بر تروریستها و داعشیهایی و تکفیریها که به صورت غیرقانونی و بدونگذرنامه و با پنهانکاری از مرزهای غیررسمی وارد ایران میشوند، اشراف دارد و تمامی آنها را زیر ضربه برده است، مگر میشود بر سفر افرادی از جمله جیم داباکیس آن هم با گذرنامه و آن هم از مرزهای رسمی اشراف نداشته باشد؟
وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه ما لحظه به لحظه سفر آقای داباکیس و موریس را از لحظه ورود، اقامت، بازدیدها و دیدارها تحت رصد کامل اطلاعاتی داشتیم، تصریح کرد: آنها به هیچوجه از چتر اطلاعاتی وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان(عج) پنهان نبودند.
علوی در ادامه گفت: ما برای اینکه معاندان و دشمنان از جزئیات این سفر سوء استفاده نکنند، اطلاعات بیشتری نمیدهیم. سفر آقای داباکیس اولین سفر وی به ایران نبود، ایشان در سال 89 هم به همراه آقای استیفن موریس به ایران سفر کرده بود.
وی افزود: داباکیس و موریس در 18 شهریور 94 وارد کشور شده و 6 روز بعد یعنی 24 شهریور از ایران خارج شدند، اما او در سال 89 و در تاریخ 16 اردیبهشت به همراه همین آقای موریس به ایران سفر کرده و 30 اردیبهشت از کشور خارج شدند.
وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: برای وزارت اطلاعات جای سوال است که سفر این آقا در سال 89 آن هم سفر 15 روزه مانند سفر اخیر وی حساسیت نداشته است و احتمال نفوذ در سفرش نبوده؟ ما البته احتمال پروژه نفوذ در سفر داباکیس را میدهیم، اما چطور در آن سال اینگونه جنجال رسانهای نشد.
وی درباره سفر متعدد رئیس دانشگاه علم و صنعت به خارج از کشور، گفت: سفر شهروندان جمهوری اسلامی ایران به تمامی کشورهای دنیا به جز رژیم اشغالگر قدس، هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ شرعی مجاز، مباح و مستحب است!
وی در پایان خاطرنشان کرد: سفر شخصی که نام آن برده شده، (رئیس دانشگاه علم وصنعت ایران) تاکنون تحت اشراف اطلاعاتی بوده و هیچ مورد مشکوکی که مظنون بودن طرف را اثبات کند، وجود نداشته است.
دریاصفهانی برابر نظر کارشناسان
وزارت اطلاعات جاسوسی نکرده است
مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، گفت: بر اساس یادداشت وزیر اطلاعات باید این تذکر را بدهم که آقای دریاصفهانی برابر نظر کارشناسان وزارت اطلاعات جاسوسی نکرده است.
اعلام وصول نامه معرفی
سه وزیر
نامه معرفی 3 وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
بر این اساس، دانشآشتیانی، صالحیامیری و سلطانیفر به ترتیب به عنوان وزرای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانههای آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند.
اکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد: طبق آییننامه یک هفته بعد از اعلام وصول نامه وزرای پیشنهادی، جلسه رای اعتماد برگزار می شود.
وی اضافه کرد: روز قبل از برگزاری نشست، موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی، ثبتنام کنند.
وزیر اقتصاد
به مجلس احضار شد
غلامرضا کاتب عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه علنی دیروز موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.
بر این اساس، سوال ملی مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود از علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت آسیب به اقتصاد در حوزه مسکن و نظارت بر سیستم بانکی کشور اعلام وصول شد.
همچنین سوال ملی عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه از علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی درباره علت اصرار وزیر بر اجرای طرح تحول سلامت در سازمان تأمین اجتماعی اعلام وصول شد.
نطقهای میاندستور
نمایندگان
غلامرضا کاتب نماینده گرمسار در نطق میاندستور خود گفت: اقتصاد کشور شرایط مطلوبی ندارد و ملت از بیکاری و رکود رنج میبرند.
پروانه سلحشوری نماینده تهران در مجلس نیز گفت: مدیریت فعلی کشور دچار سردرگمی و بیسازمانی است. رئیسجمهور یک حرف میزند و وزیر اظهار نظر دیگری میکند.
سلحشوری اضافه کرد: اینگونه برخوردهای سلیقهای به جز سردرگمی و تنش سیاسی اجتماعی و فرهنگی نتیجهای را در بر نخواهد داشت. اتخاذ سیاستگذاری واحد و عدم دخالت نیروهایی که مجری نیستند در بسامان شدن اوضاع کشور نقش بسزایی خواهد داشت.
محمد دامادی نماینده مردم ساری نیز گفت: تورم در کشور علیرغم کاهش هنوز دو رقمی باقی مانده و نظام بانکی دچار ورشکستگی و از لحاظ تجهیزات فناورانه روز عقب مانده است.
محمدرضا صباغیان نماینده بافق در مجلس نیز با انتقاد از ضعف در عملکرد مجلس گفت: آمدند در مجلس از مزایای IPC و FATF گفتند اما ما به عنوان نمایندگان مجلس هیچگاه این قراردادها را ندیدیم.