kayhan.ir

کد خبر: ۸۸۴۹۲
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۶
عضو هیئت رئیسه مجلس:

مردم آمار ما درباره بیکاری را باور نمی‌کنند

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: مردم حرف ما را درباره آمار رسمی بیکاری باور نمی‌کنند زیرا بیش از 4 میلیون نفر در جامعه بیکارند.



به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامرضا کاتب در یک برنامه تلویزیونی به بررسی روند اشتغال در سایه عملکردها و نقدها پرداخت و اظهار کرد: مردم حرف ما را درباره آمار رسمی بیکاری باور نمی‌کنند زیرا بیش از چهار میلیون نفر در جامعه بیکارند. آقای روحانی هم به درستی به بزرگ‌ترین چالش کشور که همان بیکاری و ایجاد اشتغال است تاکید دارد که متاسفانه در زمان اعمال سیاست‌های مربوط به اشتغال‌زایی تنها در حد حرف باقی مانده. سازمان برنامه و بودجه دغدغه اصلیش رفع بیکاری نیست زیرا حتی در برنامه کلان برنامه ششم توسعه، برای رفع این چالش فکری نشده است.
وی تصریح کرد: ما هرچه قانون در بودجه 93 تا 95 تصویب کرده‌ایم، نه وزارت کار و نه سازمان برنامه و بودجه اجرایی نکرد و در مقابل دولت بیشتر بر تعداد مستمری‌بگیران افزود که در هیچ جای دنیا مثل و مانندی ندارد، در دیدار با رهبر انقلاب، ایشان اذعان کردند که ما از روی بیکاران کشور خجالت می‌کشیم.
همچنین امیر باقری رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه، در این برنامه گفت: از سال 1390 و بعد از تحریم‌ها، رشد اقتصادی افت کرد، تا اینکه در سال جاری این رشد مثبت شد و کشور در حال حاضر و در حوزه واردات رشد 10 درصد را تجربه می‌کند، در مجموع ما در شاخصه‌های مختلف اقتصادی، شاهد رشد اقتصادی بودیم اما در بحث بازار کار و آخرین آمارها مربوط به بهار 95 که مرکز آمار منتشر کرد یک میلیون و 250 هزار نفر به بازار کار وارد شده‌اند.
عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ گفت: دولت معتقد است که با رشد اقتصادی، اشتغالزایی صورت می‌گیرد اما اکنون دنیا هم این نظریه را رد می‌کند.
غلامرضا کاتب افزود: ما در قانون بودجه 94 و در بحث هدفمندی یارانه‌ها تصویب کردیم که دولت 4 هزار میلیارد تومان را صرف فارغ‌التحصیلان بیکار کند که دولت زیر 250 میلیارد تومان هم برای این مهم هزینه نکرد، در زمینه اشتغال مستمندان و نیازمندان و نیز تسهیلات ازدواج و کمیته امداد؛ بودجه‌ای تعریف کردیم که دولت هیچکدام را پرداخت نکرد.
در همین حال علی بیگی رئیس کانون شوراهای اسلامی کار هم که به صورت تلفنی مهمان برنامه بود گفت: تنها ماده موجود در برنامه ششم توسعه، نه تنها به اشتغال کمکی نمی‌کند بلکه ادامه اشتغال را هم با خطری جدی روبرو می‌کند، در ماده‌های پیشین نیز 90 درصد از کسانی که جایگزین افراد بازنشسته 25 ساله شده بودند بعد از سه ماه تعدیل یا اخراج شدند.
وی تاکید کرد: قانون در حال حاضر برای کارفرمایان قانون وضع کرده که مي‌‌تواند با حداقل حقوق، کارگر جذب اما بیمه نکند که کارفرما هم از این طرح استقبال می‌کند که قانونی آسیب‌زاست و عملا هیچ ضمانت اجرایی برای اخراج نشدن کارگر وجود ندارد و اشتغال موجود را با خطری جدی روبرو می‌کند.
بیگی در پاسخ به بخشی از اظهارات رئيس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: این که یک نفر یک ساعت در هفته کار کند تعریف جهانی کار نیست بلکه فقط یک نظریه است.
باقری گفته بود براساس تعریف جهانی هر فردی که یک ساعت در هفته کار کند شاغل به حساب می‌آید!