کد خبر: ۸۸۳۲۹
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۰

تأکید مجدد مراجع عظام تقلید بر احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

حضرات آیات نوری همدانی و مکارم شیرازی در دیدار با اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی مطالب مهمی در راستای احیای این فریضه اسلامی بیان کردند.


آیت الله نوری همدانی: عزمی برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر نمی‌بینم
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت‌الله نوری همدانی در دیدار اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی بر لزوم احیای این فریضه مهم در جامعه تاکید کرد.
وی امر به معروف و نهی از منکر را از مهم‌ترین مسائل در دین مبین اسلام ارزیابی و خاطرنشان کرد: جامعه زنده، جامعه‌ای است که در برابر منکرات و ناهنجاری‌ها حساس باشد. آیت الله نوری همدانی نظام اسلامی و ولایت فقیه را از بزرگ‌ترین معروفات دانست و گفت: عزت اسلام، جهاد و تقویت نظام اسلامی از معروفات کلان است که همه باید بدان توجه کنند؛ در مقابل استکبار، صهیونیسم، داعش و هر کس علیه اسلام حرکت کند منکر است و باید در برابر او ایستاد.
استاد درس خارج حوزه خواستار حساسیت جامعه در مقابل منکرات شد و پیشنهاد کرد که وزارتخانه‌ای مستقل برای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شود تا هر کس در هر مقام و جایگاهی مرتکب منکر شد مورد بازخواست قرار گیرد و اقدامات عملی برای اجرایی شدن این فریضه الهی انجام شود.
این مرجع تقلید بیان داشت: احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر تنها با درس گفتن و کتاب نوشتن محقق نمی‌شود، بلکه نیاز به عزم ملی و عمومی دارد.
وی گفت: این مسئله باید از خود دولت شروع شود و دستگاه‌های دولتی بر زیر مجموعه و کارکنان خود نظارت لازم را داشته باشند.
آیت الله نوری همدانی از اینکه بارها مراجع، علما و بزرگان در زمینه امر به معروف و نهی از منکر و دیگر موضوعات مهم تذکر می‌دهند اما در صحنه عمل و اجرا در کشور اتفاقی نمی‌افتد، ابراز تاسف کرد.
استاد درس خارج حوزه افزود: ما بیش از چهار سال است که درباره حجاب و عفاف سخن می‌گوییم، اما چه اتفاقی افتاد؟ سالیان طولانی است که درباره حرمت دریافت دیرکرد بانکی هشدار می‌دهیم اما همچنان شاهد اخذ دیرکرد هستیم.
آیت الله مکارم شیرازی: باید امر به معروف و نهی از منکر از مظلومیت خارج شود
بر اساس این گزارش، آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در دیدار اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی، گام برداشتن در مسیر امر به معروف و نهی از منکر را جهاد فی‌سبیل الله دانست و گفت: در برخی از روایات امر به معروف و نهی از منکر برترین جهاد شمرده می‌شود.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر از مهم‌ترین دستورات اسلام است، در روایت آمده که تمام اعمال نیک در برابر امر به معروف همانند آب دهانی در مقابل دریای پهناور است، دلیل اهمیت این است که امام باقر(ع) فرمودند؛ امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه‌ای به شمار می‌روند که ضامن اجرای احکام دیگر هستند. آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه اهمیت حکم به ضمانت اجرای آن است، اظهار داشت: ضامن اجرای همه احکام اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است، امر به معروف در بین ما مظلوم واقع شده و پس از 37 سال به فکر این افتاده‌اند که اصل 8 قانون اساسی را اجرایی کنند.
استاد درس خارج حوزه ادامه داد: متأسفانه این مهم به فراموشی سپرده شده است، الحمدلله در سال‌های گذشته موج تازه‌ای ایجاد شد چون امثال ما خیلی گفتیم چرا قانون اساسی اجرایی نمی‌شود، از این رو باید امر به معروف و نهی از منکر را از مظلومیت خارج و عقب ماندگی را جبران کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه امر به معروف در نظر عده‌ای توأم با ابهام است، گفت: به دلیل این ابهامات امر به معروف جاذبه خود را از دست می‌دهد، گاهی تصور می‌کنند که امر به معروف و نهی از منکر اعمال خشونت است.
وی اظهار داشت: این ذهنیت‌ها به دو دلیل ایجاد شده است، یکی افراط کاری برخی که امر به معروف را بلد نبودند و یکی هم سمپاشی دشمنان برای سبک کردن این فریضه مهم. بیان حقیقت امر به معروف و اینکه با محبت و رحمت اسلامی آمیخته است ضروری به شمار می‌رود. آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: تا زمانی که این فرهنگ جا نیفتد و افراد حقیقت امر به معروف را ندانند نمی‌توانیم قدم برداریم، براساس آیات قرآن امر به معروف و نهی از منکر دو مرحله دارد، یک مرحله احتیاج به کار فیزیکی دارد که وظیفه دولت‌ها است.
استاد درس خارج حوزه بیان داشت: یک مرحله هم تذکر به شمار می‌رود که وظیفه همگان است، باید برای مردم روشن شود که امر به معروف مراحل گوناگون دارد؛ در همایش‌ها باید نقاط مبهم این فریضه برطرف شود، باید به سراغ جزئیات برویم و نقاط مبهم را روشن کنیم.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه در حوزه‌های علمیه باید پژوهشکده‌هایی درباره امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شود، افزود: این مسئله جنبه‌های علمی و عملی دارد که در زمینه علمی گروه‌های گوناگونی از جمله حوزویان وظیفه دارند، در زمینه عملی نیز هسته‌های گوناگون وجود دارد.