کد خبر: ۸۷۸۶۰
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۳
به دلیل پایین بودن قیمت

انگورکاران بناب رغبتی به برداشت محصول ندارند

شهرستان بناب یکی از قطب‌های اصلی تولید انگور در کشور محسوب می‌شود ولی در چند سال اخیر ورود دلالان به این عرصه باعث شده تا باغداران چندان سودی از تولید محصول انگور نداشته باشند.

بناب- خبرنگار کیهان:

نتیجه تلاش 6 ماهه باغداران انگور برای تولید و فروش محصول حدود یک هزار تومان است و قیمت فعلی انگور کفاف هزینه‌های آبیاری و تولید محصول را نمی‌کند.
انگور یکی از محصولات مهم بناب بوده و درآمد اکثر جمعیت این شهرستان وابسته به آن است. به همین خاطر باغداران به ناچار مجبورند این محصول را با قیمت پایین به عده‌ای به فروش رسانند تا بتوانند هزینه‌های آب و کارگر و زمین را پرداخت کنند.
اما این در حالی است که تعدادی از باغداران این شهرستان به علت پایین بودن قیمت انگور رغبتی به برداشت محصول تولیدی ندارند و این محصول همچنان در تاکستان‌ها مانده است.
جمعی از تاکداران منطقه خواستار اقدامات مسئولان جهاد کشاورزی در تثبیت قیمت این محصول در بازار شدند و اظهار کردند با توجه به هزینه‌های بالای نگهداری، کارگر، کود، سم و آبیاری تاکستان‌های انگور تولید این محصول باارزش با قیمت فعلی مقرون به صرفه نیست.
هم‌اکنون علاوه بر بیش از 70 درصد محصول انگور تولیدی شهرستان سهم عمده‌ای از انگور تولیدی شهرستان‌های استان‌های همجوار در باراندازهای انگور منطقه و 17 واحد فرآوری خشکبار این شهرستان بعد از تبدیل به کشمش و بسته‌بندی به خارج از کشور صادر می‌شود. مدیر جهاد کشاورزی بناب از برداشت بیش از 75 هزار تن انگور از تاکستان‌های این شهرستان خبر داد.
جعفر صادقی گفت: یکی از محصولات عمده باغی شهرستان بناب انگور است و این محصول 5‌هزار هکتار از باغات منطقه را به خود اختصاص داده است و امسال نیز همچون سال‌های گذشته علاوه بر محصول تولیدی منطقه که بیش از 75 هزار تن با متوسط عملکرد 15 تن در هر هکتار است، از سایر استان‌‌های همجوار نیز این محصول خریداری شده است. وی افزود: امید است مسئولان از این صنعت که موجبات اشتغال و امرار معاش قشر زیادی از مردم منطقه را فراهم کرده است حمایت جدی به عمل آورند تا دغدغه اصلی باغداران و تاکداران منطقه که عدم تعادل قیمت تمام شده محصول و بازار فروش است مرتفع شود و در این میان سود حاصل از تلاش این قشر زحمتکش به جیب واسطه‌ها نرود.