کد خبر: ۸۷۶۶۸
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی:

کشورهای خاورمیانه باید وابستگی به نفت را کم کنند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی با بیان اینکه قیمت نفت با اجرای طرح فریز نفتی افزایش می‌یابد، گفت: کشورهای خاورمیانه باید وابستگی خود به نفت را کم کنند.



به گزارش خبرگزاری فارس، فاتح بیرول مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی در کنگره بین‌‌المللی جهانی انرژی که در استانبول  اظهار کرد: در حال حاضر کشورهای خاورمیانه و روسیه با مشکلات اقتصادی فراوانی رو‌به‌رو هستند و کسری بودجه شدیدی به دلیل کاهش قیمت نفت طی دو سال گذشته پیدا کرده‌اند.
فاتح بیرول افزود: کشورهایی که اقتصاد آنها تک‌محصولی و متکی به نفت است باید به دنبال تنوع‌سازی اقتصادی باشند، آنها باید از وابستگی صرف به نفت رهایی پیدا کنند و روند تک‌محصولی (نفت) خود را در اقتصاد متوقف سازند.
وی در پاسخ سؤالی درباره اینکه وضعیت سهمیه‌بندی نفت کشورهای عضو اوپک چگونه خواهد بود،‌ گفت: ما در حال بررسی هستیم که هر کشوری به چه میزان باید تولید خود را کاهش دهد و اینکه پیامد چنین کاهشی برای کشور مزبور چه خواهد شد. تلاش می‌کنیم تا میزان کاهشی که اعمال می‌شود، حداقل مشکل اقتصادی را برای آن کشور داشته باشد.
مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی همچنین از افزایش قیمت نفت با اجرای طرح فریز نفتی خبر داد.
در همین حال آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: تولید اوپک به بیشترین میزان تاریخ این سازمان یعنی 33/6 میلیون شبکه در روز رسیده است که با اجرای طرح فریز نفتی زودتر از آنچه که پیش‌بینی می‌شد بازار متعادل خواهد شد.
اعضای اوپک در نشست الجزیره توافق کردند تولید نفت روزانه خود را 700 تا 800 هزار بشکه کاهش دهند تا مجموع تولیدشان از 33 میلیون بشکه در روز فراتر نرود.
محمد بارکیندو، دبیرکل سازمان اوپک گفت: «در پی واکنش مشترک اعضای این سازمان طی روزهای اخیر انتظار می‌رود میزان نفت خام انبار شده به سرعت کاهش یابد و تعادل دوباره در بازار نفت برقرار شود.»
همچنین اوپک در گزارش ماه سپتامبر خود، تولید نفت ایران را روزانه 3/665 میلیون بشکه اعلام کرد.
گفتنی است رهبر معظم انقلاب اسلامی، بارها بر کاهش و حتی قطع وابستگی کشورمان به نفت تاکید کرده‌اند و حالا مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هم، این نسخه را برای تمامی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (خاورمیانه) تجویز کرده است.