برخی میخواهند شورای انقلاب فرهنگی به تصمیم نرسد یا تصمیم اجرا نشود(خبر ویژه)
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد کسانی میخواهند این شورا به تصمیم نرسد یا تمهیدی برای اجرای سیاستهای مصوب آن فراهم نشود.
محمدرضا مخبر دزفولی در مصاحبه با روزنامه صبح نو گفت: اینکه هشدار و نگاه آقا درباره تهاجم فرهنگی دشمن، نگاه غالب بر مجموعه مسئولان کشور بوده است یا خیر، باید بگویم هیچ وقت چنین نبوده است. نه اینکه برای مسئولان دغدغه نبوده، نه اینکه نگرانی نبوده یا توجه برای برنامهریزی نبوده، تمام اینها بوده اما نگاه غالب وقتی شکل میگیرد که استراتژیها تدوین شده باشند، سیاستها متناسب با این استراتژیها تعریف شده باشند و بر اساس این برنامهریزی، اعتبار و بودجه تعیین شده باشد. لذا میبینیم ستاد مستقلی که بتواند پایش کند دشمن چه کار میکند و ما باید در مقابل چه کار کنیم، هیچگاه شکل نگرفته است. اگر هم تلاشی شده تلاشهایی است که از سر دلسوزی انجام گرفته است.
وی در پاسخ به این سؤال که «یعنی فرهنگ اولویت دولتها نیست؟ دولتها نفوذ فرهنگی را نپذیرفتهاند؟» میگوید: بله اولویتشان نبوده است. یک دولت روی کار میآید و اعلام میکند محور کار من سازندگی و اقتصاد است؛ دولت بعدی روی کار میآید و میگوید محور کار من فضای باز سیاسی است. یک دولت دیگر میآید میگوید من در حوزه عدالت میخواهم کارهایی را انجام دهم. برای دولت بعدی مسئله دیپلماسی و روابط بینالملل اولویت است.
در منظر رهبر معظم انقلاب، فرهنگ جزو اولویتهای اول و دوم بوده، در حالی که برای دولتهای مستقر، فرهنگ اولویتهای آخر بوده است. یعنی فرهنگ در نگاه دولتها مهجور است. ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی این اشکالات را میبینیم.
خبرنگار میپرسد: «شاید سیاست دولتها بر این بوده که جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی را به سمت موضوعات کم اهمیتتر منحرف کنند، یا به اشکال مختلف این شورا را در حاشیه نگاه دارند» و مخبر میگوید: این را نمیتوانم نفی کنم. اگر نفی کنم خلاف واقع گفتهام. در مقاطع مختلف چنین مسیرهایی هم بوده است. بگذارید اینگونه بگویم، همه در لسان و قول قبول دارند شورای عالی انقلاب فرهنگی محور تحولات علمی و فرهنگی کشور باید باشد، اما در عمل ممکن است افراد یا بخشهایی در جا بزنند، یا باور قبلی نداشته باشند یا از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تفسیر دیگری بکنند.
... ممکن است تلاش شود شورای عالی انقلاب فرهنگی ابزار اجرایی شود. هیچگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه اجرا نداشته است. ممکن است تلاش شود این شورا تبدیل به نهادی شود که چهار تا سیاست بنویسد و تمهیداتی برای طراحی و اجرای آن وجود نداشته باشد. چنین چیزی نه نظر امام راحل بوده و نه نظر رهبری انقلاب است.
وی تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بتواند از صفر تا 100 یک مصوبه را پایش و نظارت کند و اگر جایی دید اشکالی در اجرا وجود دارد برای رفع اشکال مداخله کند. یک عده فقط میخواهند شورای عالی انقلاب فرهنگی در حد همین چند سطر سیاستگذاری باقی بماند و تصمیمی از شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج نشود. در حالی که شورای عالی انقلاب فرهنگی قرارگاه است. قرارگاه تعریف دارد. شورای عالی انقلاب فرهنگی قرارگاه خط مقدم نیست، قرارگاه مرکزی است و این قرارگاه باید قرارگاههای خط مقدم را تعریف کند. در اینجا تعبیر رهبر انقلاب این بود که بسیاری از دستگاهها باید به قرارگاه خط مقدم شورای عالی انقلاب فرهنگی تبدیل شوند؛ یعنی اگر تصمیمی گرفته شد و کاری قرار شد انجام بگیرد تحت امر قرار بگیرند؛ اما این اتفاق در عمل نیفتاده است.