پس از اجرای آزمایشی مشاوره ژنتیک در 3 استان
تولد نوزادان معلول 30 درصد کاهش یافت
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: پس از اجرای آزمایشی مشاوره ژنتیک در استانهای کرمان، یزد و شیراز شاهد کاهش 30 درصدی تولد نوزادان معلول بودهایم.
انوشیروان محسنی بندپی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اجباری کردن مشاورههای ژنتیک را مهمترین اولویت سازمان بهزیستی خواند و تصریح کرد: پیشنهاد ما به مجلس در رابطه با تدوین برنامه ششم اجباری کردن مشاوره ژنتیک ازدواج است که این مسئله با اجباری شدن آزمایشات ژنتیک تفاوت دارد.
محسنی بندپی با اشاره به تولد حدود 30 هزار نوزاد معلول در سال و همچنین با توجه به پیشرفتهای پزشکی و مداخلات علمی در جهت کاهش این رقم، بیان کرد: در طول برنامه ششم آزمایشهای ژنتیک نیز باید در بسته تعهدات بیمه پایه سلامت قرار گیرد و اکنون این طرح هم در دولت و هم در شورای عالی سلامت در دست بررسی است.
وی افزود: البته قبل از اجباری شدن سراسری مشاوره ژنتیک، از حدود یک سال و نیم گذشته این طرح در سه استان کرمان، یزد و شیراز در حال اجراست و طی یکسال و نیم گذشته شاهد کاهش 30 درصدی تولد نوزادان معلول در استانهای کرمان و یزد بودهایم. همچنین طی مدت اجرای مشاوره ژنتیک در استانهای گفته شده، بیش از هزار و 300 سقط قانونی داشتیم که در آنها پس از تشخیص معلولیت کودک، ختم بارداری انجام شد. رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: پس از اتمام بارداری، برای مادرانی که قصد بارداری دوباره دارند، علاوه بر مشاورههای رایگان، در صورت نیاز به آزمایشات ژنتیک نیز سازمان بهزیستی از آنها حمایت میکند. وی میانگین هزینه انجام آزمایشات ژنتیک را دو میلیون تومان دانست و افزود: میانگین طول عمر نوزادان مبتلا به معلولیتهای ژنتیکی، 17 سال بوده که بر اساس بررسیهای سال 95 هزینه نگهداری هر یک از آنها ماهانه دو میلیون تومان است.