کد خبر: ۸۴۸۹۱
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۵

مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه استان تهران

مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 95-96 حوزه علمیه استان تهران با حضور و سخنرانی آیت‌الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید، آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و حجت‌الاسلام رشاد رئیس شورای عالی حوزه علمیه استان تهران در مصلای ری برگزار شد.



آیت الله نوری همدانی: فقیه پروری
مهم‌ترین مأموریت حوزه‌های علمیه است
به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، روز سه شنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه استان تهران در مصلای حرم حضرت عبدالعظیم(ع)، با بیان اینکه شناخت استعدادهای طلاب بسیار حائز اهمیت است که این مهم در اثر ارتباط مستمر با طلاب امکان پذیر خواهد بود، تصریح کرد: نباید تشریفات اداری باعث کم رنگ شدن ارتباط مدیران مدارس با طلاب شود و همان طور که تاکید شد مدیران باید طلاب خود را شناخته، با آنها ارتباط برقرار کنند و در نهایت استعدادهای آنان را بشناسند.
وی با تاکید بر اینکه اولین و مهم‌ترین وظیفه مدیران مدارس و حوزه‌های علمیه تربیت فقهایی شایسته است، گفت: آنچه می‌تواند قدرت اسلام را نشان دهد، فقیه است، لذا باید سعی شود که در حوزه‌ها فقها تربیت و پرورش یابند.
آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه فقه شیعه به معنای واقعی، پاسخگوی همه نیازهای زندگی بشر است، بیان داشت: برای نمونه امام خمینی(ره) به عنوان فقیه، عارف و مجاهد توانستند تحول عظیمی در تاریخ جهان ایجاد کرده و انقلاب اسلامی ایران را بنیانگذاری کند. آیت‌الله نوری همدانی تصریح کرد: البته در کنار فقه باید نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و تفسیر قرآن نیز مورد توجه جدی حوزه‌های علمیه و مدیران آن قرار گیرد.
استاد درس خارج حوزه با تاکید بر این مطلب که مدرک گرایی نباید در حوزه‌های علمیه باب شود، خاطرنشان کرد: ما به دانشگاه و نظام آموزشی آن احترام می‌گذاریم، اما نباید نظام آموزشی ما همانند آن باشد؛ نباید برای مدرک درس بخوانیم، بلکه باید هدف اول ما اخلاص باشد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه در کنار علوم مختلفی که در حوزه تدریس می‌شود، اخلاق باید مورد توجه جدی مسئولان حوزه و طلاب باشد، گفت: فقه باید با زهد و تقوا همراه باشد تا اثر گذار باشد؛ به نظر بنده طلاب باید همه نماز شب خوان باشند تا ارتباط خود را با خدا قوی کرده و از نظر اخلاقی هر روز رشد کنند.
وی ابراز داشت: روحانیون و طلاب باید همواره به این نکته توجه کنند که رابطه با مردم کریمانه و متواضعانه باشد و فراموش نکنند علمای بزرگ شیعه همواره درب خانه هایشان را به روی مردم باز می‌گذاشتند و بسیاری از مشکلات را حل و فصل می‌کردند.
آیت الله نوری همدانی گفت: چرا باید اکثریت طلاب و روحانیون در یک مرکز جمع شوند و بساری از روستاهای کشور که خانه عالم هم در آنها ساخته‌اند، از وجود عالم خالی باشند؟ حقیقتا ما در این زمینه مسئول هستیم.
استاد درس خارج حوزه با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت‌الله الحرام، گفت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، خلف صالح امام(ره) است که کشتی انقلاب اسلامی و نظام ولایی را در دریای پرتلاطم جهان رهبری می‌کند؛ ایشان در پیام دیروز خود راه درست مبارزه با دشمن را نشان می‌دهد.
این مرجع تقلید بیان داشت: همه ما طلاب و مردم وظیفه داریم در مقابل دشمنان اسلام مجاهدانه و با بصیرت بایستیم و همواره با صبر، استقامت، بصیرت و علم و آگاهی پرچم مبارزه با طاغوت را همواره بلند نگاه داریم. وی تصریح کرد: باید بدانیم دشمن از موضع خود کوتاه نمی‌آید، ما هم نباید کوتاه بیاییم و بدانیم زیر پرچم امام عصر(عج) هستیم و نظام ما نظامی الهی است.
آیت الله اعرافی: حوزه‌های علمیه مرحله شکوهمند تاریخ خود را در دوران انقلاب اسلامی سپری می‌کنند
همچنین، در این مراسم، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور نیز اظهار داشت: حوزه‌های علمیه امروز از جایگاه رفیعی برخوردارند و مرحله شکوهمند تاریخ خود را در دوران انقلاب اسلامی سپری می‌کنند.
وی با تاکید بر انقلابی بودن حوزه‌های علمیه، خاطرنشان کرد: فرهنگ انقلابی حوزه تهران در جهان منعکس می‌شود و بنده در چند دهه گذشته که با کشورهای مختلف جهان در ارتباط بودم، تلألو حرکت‌های انقلابی تهران را در نقاط مختلف دنیا مشاهده کردم؛ به همین جهت باید همواره به یاد داشته باشید که در نقطه‌ای هستید که ارزش کار شما مضاعف‌تر است.
آیت الله اعرافی ابراز داشت: حوزه علمیه ما ریشه در آغاز اسلام و تاریخ بیش از هزار ساله دارد؛ تاریخ پر فراز و نشیب افتخار آمیز حوزه‌های علمیه امروزه پشتوانه محکمی برای انقلاب اسلامی است که باید به این موضوع توجه کرد.
با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه در طول تاریخ به پژوهشگری شناخته شده‌اند، گفت: در تاریخ فقه شیعه صاحب جواهرها، شیخ صدوق‌ها و .. همواره به تولید فکر و اندیشه در مکتب تشیع پرداخته و حوزه علمیه تهران نیز باید همین راه را برود.
مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه حوزه‌های علمیه در طول تاریخ پر افتخار خود هیچ وقت محصور در یک منطقه و مخصوص طیفی خاص نبوده‌اند، تصریح کرد: در نقاط مختلف دنیا همواره برکات حوزه‌های علمیه پخش بوده و امروز نیز حوزه علمیه باید به رسالت بین‌المللی خود بیاندیشد، چرا که به برکت انقلاب اسلامی فضای کار در این زمینه رشد پیدا کرده است. وی با تاکید بر اینکه حوزه‌های علمیه همواره در طول تاریخ خود ذاتاً سیاسی و انقلابی بوده‌اند، اظهار داشت: رفتن به سمت سکولاریسم چه به شکل سنتی و چه مدرن آن انحراف است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی آیت‌الله اعرافی با اشاره به رویکرد مدیریت حوزه‌های علمیه در امور مختلف، خاطرنشان کرد: علی‌رغم کاستی‌های موجود، اقداماتی شروع شده و معتقدیم که باید نظامات راهبردی را طراحی کنیم، از این رو از صاحب‌نظران حوزوی در تمام کشور از جمله حوزه علمیه تهران می‌خواهیم که ما را در مسیر تدوین نظامات راهبردی حوزه‌های علمیه به منظور اصلاحات ساختاری در این عرصه، یاری کنند. وی تاکید کرد: نگاه مدیریت حوزه نگاهی همگرا و مشارکت افزا است تا ان‌شاء الله اسناد راهبردی نظام حوزه، همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، شکل بگیرد.
وی بیان داشت: حوزه علمیه تهران به دلیل اتصالش با دانشگاه‌ها و مراکز معتبر آموزش عالی باید به مباحث علوم انسانی ورود کند و این مهم با همت والای حوزویان استان تهران میسر خواهد شد.
آیت‌الله اعرافی گفت: تقاضای من از مدیران حوزه تهران این است که سابقه درخشان این حوزه را زنده کنند و بدانند که حوزه تهران نه فقط در کشور، بلکه می‌تواند در سطح جهان اثرگذار باشد.
حجت الاسلام رشاد: روش سنجش تحصیلی در حوزه علمیه اصلاح شود
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علی اکبر رشاد، رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه استان تهران نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: اصلاح روش‌های آموزشی سبب رفع مشکلات موجود در کتاب‌ها می‌شود، در سبک سامرائی طلبه و محصل نقش فعال و تاثیر گذاری در روند تعلیم و تربیت دارد و استاد هادی و ناظر است نه فرا‌دهنده و آموزشگر.
وی با اشاره به روش سنجش تحصیلی، اظهار داشت: امروز سنجش تحصیلی در حوزه‌های علمیه براساس آزمون‌های دانشگاهی و آموزش پرورش که برگرفته از روش‌های غربی است، صورت می‌پذیرد و این بدترین روش آزمون محسوب می‌شود.