اعتراف معاون وزیر کار:
تغییری در معیشت کارگران ایجاد نشده است
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بعد از گذشت سه دهه تغییر چندانی در معیشت کارگران احساس نمیکنیم.
به گزارش نسیم آنلاین، سیدحسن هفده تن دیروز در نشست علمی تخصصی منتخبان تشکلهای کارگری و کارفرمایی اظهار داشت: اگر تشکلهایمان قوی و قدرتمند بودند و امروز میتوانستند در کنار نهادهای تصمیمگیری دولت حضور پررنگی داشته باشند به طور قطع قوانین و مقرراتی که اصلاح میشد میزان اثربخشیشان در رشد اقتصاد کشور بسیار بالاتر بود.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: امروزه 182 هزار قانون و مقررات دستورالعمل و آییننامه همچون غل و زنجیر بر پیکره اقتصاد نحیف و زخمخورده کشور آویزان است و جای تحرک به اقتصاد کشور را نمیدهد.
هفده تن با بیان اینکه یکی از دلایلی که قوانین و مقررات ما اثربخش و کارآمد نیست عدم حضور نمایندگان تشکلهای عالی کاری کارگری و کارفرمایی در نهادهای تصمیم سازی دولت است، اضافه کرد: ما خیلی فرق میگذاریم بین تشکلهای کاری و کارفرمایی با احزاب سیاسی و این در حالی است که احزاب سیاسی ریشه چندانی در دل مردم و جامعه ندارند.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: دستمزد کارگران از سال 84 تاکنون 67 درصد قدرت خریدش را از دست داده است یعنی یکهزار تومانی که نیروی کار به دست میآورد به اندازه 300 تومان سال 84 قدرت خرید ندارد و این اشتباه دولتمردان در تنظیم اقتصاد کلان کشور بوده است که امروزه جبران آن، کار بسیار مشکلی است.
هفده تن با اشاره به اینکه بعد از گذشت سه دهه تغییر چندانی در معیشت کارگران احساس نمیکنیم، افزود: ما وقتی میتوانیم به خود ببالیم و افتخار کنیم که نیروی کار حداقل 50 درصد از حقوقش را پسانداز بکند.
وی اضافه کرد: ما در بخش روابط کار تلاشهای زیادی کردیم و حداقل هشت برنامه دستاورد محور، برنامههایی که برای اقتصاد کشور دستاورد داشته باشد طراحی کردیم که امید است به زودی اجرایی شود.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان داشت: اگر کرهجنوبی امروزه تنه به تنه ژاپن حرکت میکند و بهرهوری عوامل تولید آن 6 برابر بهرهوری عوامل تولید ما و نزدیک به بهرهوری ژاپن و آمریکا است ظرف برنامهریزی 20 سالی است که صورت گرفته و همین کار را ما میتوانیم انجام دهیم.
هفده تن خاطرنشان کرد: قرار بود رشد بهرهوری نیروی کار ما سالانه 3/5 درصد رشد داشته باشد اما در طول چهار برنامه در پنج سال گذشته رشد بهرهوری نیروی کار ما کمتر از یک درصد بوده است.