kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۶۶۳
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۲
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی:

غذای غیرحلال در کشور وجود دارد!


نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود غذای غیرحلال در کشور گفت: بسیاری از بی‌مبالاتی‌ها وجود دارد که اگر رعایت نشود، غذای حلال تبدیل به غذای حرام می‌شود.
به گزارش ایسنا، آیت‌الله عالمی در دومین نشست شورای سیاست‌گذاری راهبردی تجارت محصولات و خدمات حلال در رابطه باگفته وزیر صنعت مبنی بر حلال بودن تمام کالاها و خدمات داخل کشور، با طرح این پرسش که آیا در ایران غذای غیرحلال وجود دارد، اظهار داشت: بله وجود دارد، چرا که بسیاری از بی‌مبالاتی‌ها وجود دارد که اگر رعایت نشود غذای حلال تبدیل به غذای حرام می‌شود.
وی با تأکید بر این که باید دستگاه نظارت بر این بی‌مبالاتی‌ها مشخص باشد، تصریح کرد: در کشور 700 کشتارگاه داریم و به تعداد آنها نیز ناظر شرعی وجود دارد؛ بنابراین باید این بحث را به همه کالاها تعمیم دهیم.
به گفته آیت‌الله عالمی، عمده کار شورا برای غذای حلال در داخل ایران نیست، بلکه شورای سیاست‌گذاری راهبردی تجارت محصولات و خدمات حلال می‌‌خواهد این موضوع را سازماندهی کند؛ به طوری که هر کشور یا سازمانی که تمایل به غذای حلال داشت، بتواند آن را از طریق ایران تأمین کند.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بنابراین مهم‌ترین وظیفه این شورا سازماندهی بحث حلال در مواد غذایی، کالاها و خدمات مرتبط است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست با بیان این که به دنبال این هستیم که ضوابطی را برای قبولاندن کالا و محصولات حلال خود به جوامع بین‌المللی تعیین کنیم، اظهار داشت: درست است که ایران کشور اسلامی است و همه محصولات غذایی و خدمات باید در آن حلال باشد، اما این مسیر باید به صورت قانونمند پیش برود.
محمدرضا نعمت‌زاده با بیان این که کالاها و خدمات ایرانی به مسلمانان داخل و خارج کشور عرضه می‌شود، گفت: لازم است کارها ضابطه‌مند شده و باتوجه به این که دستگاه‌های مختلفی در این زمینه مسئولیت دارند، دولت به پیشنهاد وزارت صنعت اقدام به ایجاد این شورا کرد. وی افزود: باید به عنوان کشوری اسلامی که می‌تواند انواع کالاها و خدمات حلال را در سطح دنیا عرضه کند به حق خود برسیم؛ بنابراین درست است که تمام کالاهای ما حلال است، اما دنیا این را نمی‌داند و ما باید با تدوین استانداردها این کار را انجام دهیم.
به گفته وزیر صنعت، بحث حلال فقط مربوط به غذا نیست و کالاها و خدمات گسترده‌ای از جمله دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد شیمیایی، خدماتی رفاهی و گردشگری، پروازهای هوایی و هتل‌های حلال مشمول این موضوع می‌شود.