kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۵۳۰
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۴
وزیر خارجه سابق آلمان:

بازگشت تروریست‌های چشم‌آبی اروپا را با فاجعه روبرو می‌کند

وزیر امور خارجه سابق آلمان تاکید کرد که اگر اروپا در بحران‌های موجود وحدت خود را کنار بگذارد در معرض تهدید فاجعه‌ای واقعی قرار می‌گیرد.

 

اتحادیه اروپا  با بحران‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند بحران ناامنی و بازگشت تروریست‌های چشم آبی از غرب آسیا به قلب اروپا، بحران نژادپرستی، یورو گریزی، خیزش احزاب چپ  و طی دو سال گذشته بحران پناهجویان  که به باور کارشناسان اگر فکر عاجلی برای مهار این بحران‌ها نشود فروپاشی اتحادیه اروپا دور از انتظار نخواهد بود.
این تنها تحلیل کارشناسان نیست بسیاری از رهبران کشورها و روسای سازمان‌های اروپایی نیز با اذعان به این واقعیت اعتراف کرده‌اند که «آینده‌ای مبهم» و «تیره و تار» پیش‌روی اتحادیه اروپا قرار داده است. سال گذشته نشریه آمریکایی «پولتیکو»طی گزارشی اقدام به انتشار این اعتراض‌ها و هشدارها کرده و تحلیل 10 رهبر سیاسی اروپایی در خصوص «آینده مصیبت‌بار اتحادیه اروپا» را منتشر کرد.
دیروز نیز «یوشکا فیشر»، وزیر خارجه سابق آلمان در مقاله‌ای در روزنامه «زوددویچه سایتونگ» درباره فروپاشی اتحادیه اروپا در سایه بحران‌های بی‌شمار هشدار داد.وی با اشاره به مسئله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، حمله تروریستی نیس فرانسه و کودتای نظامی در ترکیه  نوشت: اگر اروپا وحدت خود را کنار بگذارد این قاره در معرض تهدید یک فاجعه واقعی قرار می‌گیرد. اروپاییان در حال حاضر یک فقدان نظم دراماتیک همراه با فوران خشونت در زندگی روزمره خود را تجربه می‌کنند.همچنین فاکتورهایی مانند بحران پناهندگان اروپا، جنگ سوریه، اختلافات خاورمیانه یا جنگ مداوم در شرق اروپا در این راستا نقش ایفا می‌کنند.
فیشر همچنین گفت: البته به جای اینکه قدمهای پرانرژی برای تقویت اتحادیه اروپا برداشته شود تا خطرات در زمان حال و آینده کاهش یابد، اکثریت روزافزون شهروندان و سیاستمداران در تقریبا همه کشورهای عضو این اتحادیه اعتقاد دارند که راه حل مسائل در بازگشت به ملی‌گرایی قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم است. این مسئله بیشتر با بیگانه ستیزی و نژاد‌پرستی باز همراه است.
چندی پیش نیز رئیس‌جمهور آلمان ضمن هشدار درباره «فروپاشی اتحادیه اروپا» در سایه بحران پناهندگان از دولت آلمان خواسته بود  که در مقابله با این مسئله راه‌های جدیدی را انتخاب کند.رئیس‌جمهور آلمان تصویر دراماتیکی از اروپا را در بحران پناهندگان مشخص کرده و همه کشورهای عضو این اتحادیه را به «آمادگی برای توافق و تفاهم» فراخوانده و گفت: «این طور نباید باشد که اتحادیه اروپا دچار جدایی شده و یک پروژه اتحاد که دهه‌ها تشکیل شده در سایه مسئله پناهندگان دچار فروپاشی شود.»