kayhan.ir

کد خبر: ۸۴۲۴۷
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۵

نشست خبری اولین همایش ملی صیانت از وقف برگزار شد

نشست خبری اولین همایش ملی صیانت از وقف با رویکرد تثبیت مالکیت موقوفات و اراضی ملی در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.



به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام محمد مهدی حاتمی، معاون  اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف در این نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش ملی صیانت از وقف و امضای تفاهم‌نامه سازمان اوقاف، ثبت اسناد و سازمان جنگل‌ها و مراتع، گفت: علیرغم تمامی این تلاش‌ها هنوز نیمی از موقوفات کشور در معرض تصرف قرار دارند و از دولت انتظار داریم که از این اموال صیانت کند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش در مشهد مقدس، خاطرنشان کرد: این همایش دو روزه به منظور معرفی اهمیت و جایگاه وقف در کشور و رصد فعالیت و اقدامات سه دستگاه سازمان اوقاف، سازمان جنگل‌ها و مراتع و سازمان ثبت و اسناد کشور در روزهای ۱۱ و ۱۲ شهریور سال جاری برگزار می‌شود.
حجت‌الاسلام حاتمی این همایش را نمونه موفق همکاری‌های مشترک دانست و افزود: در کشورما هم اکنون بیش از ۱۸۰ هزار موقوفه وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن را مساجد و اماکن مذهبی تشکیل می‌دهند. این موقوفات با دارا بودن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار رقبه نشان‌دهنده عمق این فرهنگ در کشورمان ایران است.
معاون  اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه درصد زیادی از املاک موقوفه در حیطه املاک طبیعی بود، گفت: به منظور اجرای قانون و رفع ابهامات دستگاه‌های مذکور در این رابطه جلسات متعددی تشکیل شد تا مشکل تثبیت مالکیت زمین‌های موقوفه بررسی و حل و فصل  شود. به همین منظور برای رفع ابهاما  در سال 91 تفاهم‌نامه‌ای بین این دو دستگاه‌ منعقد شد تا جلوی دست اندازی  موقوفه خواران گرفته شود.
حجت‌الاسلام حاتمی اظهار داشت: بسیاری از موقوفات از سال‌های گذشته تا به امروز سند ندارند و از سویی درآمدی هم برای آنها وجود ندارد و ما بارها مشکلات مربوط به زمین‌های وقفی را به دولت و مجلس و مسئولان اعلام کردیم اما گوش آنها بدهکار این مسئله نیست.
وی از بدهکار بودن دولت به موقوفات خبر داد و افزود: متاسفانه نه در برنامه ششم توسعه و نه در بودجه وضعیت اوقاف دیده نشده و این در حالی است که نیمی از موقوفات کشور در معرض تصرف و آسیب قرار دارند. لذا از دولت انتظار داریم که جلوی موقوفه‌خواری و دست اندازی به موقوفات را بگیرد.
بر اساس این گزارش، حسین صعید، معاون امور املاک و کاداستر(نقشه‌برداری ثبتی) سازمان ثبت و اسناد املاک کشور نیز در این نشست خبری با بیان اینکه متاسفانه پیش از انقلاب کوتاهی‌های زیادی درباره وقف و ثبت مالکیت زمین‌های آن صورت گرفته، افزود: تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان اوقاف و امور خیریه و همچنین سازمان ثبت و اسناد املاک کشور به امضاء رسید که براساس آن اسناد مالکیت زمین‌های موقوفی صادر شود. وی بیان داشت: پس از این تفاهم‌نامه و تاکنون اسناد زیادی در خصوص ثبت مالکیت زمین‌ها صادر شده و در آینده نزدیک قرار است این موضوع با قوت ادامه ادامه پیدا کند.
همچنین، مسعود منصور، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری نیز در این نشست خبری با بیان اینکه برگه تشخیص زمین صادر شده از سوی سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری در حد سند رسمی است، که قبل از انقلاب خیلی تلاشی برای گرفتن سند صورت نمی‌گرفت، خاطرنشان کرد: تلاش‌های صورت گرفته ما بعد از انقلاب منجر به صدور سند یک میلیون و 300 هزار هکتار زمین شده است.