kayhan.ir

کد خبر: ۸۳۸۸۰
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
یادداشت هنری جیروکس برای کیهان

ترامپ از هوادارانش خواسته است در صورت شکست، با سلاح به خیابان‌ها بریزند


 
 استاد دانشگاه کانادا در یادداشت اختصاصی خود برای کیهان نوشته، وقتی ترامپ گفت نگران وقوع تقلب در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا به نفع کلینتون است، به هوادارانش پیام داد اگر در انتخابات شکست خورد، سلاح به دست گرفته به خیابان‌ها بریزند.
«دونالد ترامپ»، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا غالبا با اظهار نظر‌های جنجالی‌اش شناخته می‌شود. امکان وقوع تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 از سوی هیلاری کلینتون، یکی از این اظهارات جنجالی است که بازتاب زیادی در رسانه‌های جهانی داشت. ترامپ طی مدتی که از مبارزات انتخاباتی‌اش گذشته نشان داده، برای رسیدن به قدرت هیچ محدودیت و خط قرمزی نمی‌شناسد، اگرچه این خصلت را می‌توان در دیگر نامزد انتخاباتی آمریکا یعنی کلینتون نیز مشاهده کرد. به اعتقاد «هنری جیروکس» تحلیلگر مشهور آمریکایی اما ،این بخش از اظهارات ترامپ فقط جنجالی نبود بلکه خطرناک هم بود. «جیروکس» که بیش از 50 جلد کتاب در حوزه اجتماعی و سیاسی به رشته تحریر در آورده حتی معتقد است این اظهارات می‌تواند پس از انتخابات، آمریکا را به صحنه نبرد شهری بکشاند.این استاد دانشگاه «مک مستر» کانادا در همین رابطه یادداشتی کوتاه برای کیهان نوشته که در ادامه آن را می‌خوانید،
ترامپ با اعلام نگرانی نسبت به احتمال رخ دادن تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که قرار است در نوامبر سال جاری برگزار گردد، دو هدف را دنبال می‌کند. هدف اول ایجاد تنش در افکار عمومی آمریکا در صورت پیروزی هیلاری کلینتون است. وی می‌خواهد به ملت آمریکا اعلام کند که اگر در انتخابات آمریکا پیروز نشود قطعا در آن تقلب شده و رای مردم تغییر کرده است. این رفتار وی از نگاه من ناشی از خود بزرگ بینی و جهالت ترامپ است. جهالتی که خود ترامپ از آن آگاه نیست. نامزد جمهوری‌خواهان نمی‌تواند با احتمال شکست در انتخابات جاری خود را روبه‌رو کند، چراکه در این صورت خود او نیز به شمار شکست خوردگانی که وی همواره آنها را در سخنرانی‌های خود مسخره می‌کند می‌پیوندد.علت دوم را می‌توان اعلام جنگی از طرف وی در صورت شکست احتمالی دانست. کمپین‌های ترامپ در سراسر آمریکا به خشونت و تهدید به خشونت گره خورده‌اند. پیش‌گویی ترامپ در رابطه با احتمال روی دادن تقلب معادل اعلام جنگ کمپین ترامپ در صورت شکست است، جنگی که حتی می‌تواند به عرصه نبرد شهری نیز تبدیل شود.
این رفتار خام «ترامپ» را می‌بایست فراتر از برخوردی در راستای سرکوب رقیبان تعبیر کرد، رفتار وی نمونه‌ای کامل از انتقال حس وحشت و تنش با استفاده از ابزار «تهدید به خشونت» است. «تهدید به خشونت» از دیرباز ابزاری برای پیروان تفکرات «تمامیت‌خواهی» یا به اصطلاح توتالیتاریانیزم  بوده است. «تفکر «تمامیت‌خواهی» در اصطلاح سیاسی به جریانی گفته می‌شود که به دنبال کنترل و اعمال قدرت بر تمامی اجزاء جامعه حتی تفکرات مردم است.» «ترامپ» همواره در این مدت قبل از انتخابات تلاش کرده که با تهییج افکار عمومی حامیانش خشم آنها را بیافروزد و از این خشم در راستای اهدافش استفاده کند.هشدار «ترامپ» بسیار واضح بود. وی بطور ضمنی از هوادارانش خواسته تا در صورت شکست وی دست به اسلحه برند و خیابان‌های آمریکا را به صحنه نبرد تبدیل کنند. این زمینه‌ای است برای آغاز افراط‌گرایی  و دیکتاتوری که مسلما تهدیدی برای دموکراسی محسوب می‌شود.