مقاومت به روایت ولایت
مبارزه با تروریسم؛ تکلیف جبهه مقاومت
تهیه و تنظیم: کامران پورعباس
«تروریسم» یکی از واژههایی است که سالهاست بسیار پرکاربرد شده است و تعیین مصادیق آن و مبارزه با تروریستها از مباحث چالشبرانگیز و پُر سر و صدا در دنیای امروز محسوب میگردد. مستکبران جهان با سوءاستفاده از این واژه جنایات و آتشافروزیهایشان را توجیه نموده و تحت عنوان «مبارزه با تروریسم» با تروریستها همدست و همسو گردیده و علیه مبارزان استقلالطلب و آزادیخواه توطئه و جنگ به راه میاندازند.
هر طیف و دولتی تعریف و تفسیری از «تروریسم» و «مبارزه با تروریسم» ارائه میدهد و سیاستهای نظامی و اساس سیاست خارجیاش را بر مبنای آن استوار میکند.
در حال حاضر نیز با توجه به حوادثی که در منطقه ما و جهان روی میدهد این واژه بسیار در ادبیات دولتمردان جهان به ویژه سیاستمداران غربی و سردمداران نظامهای استکباری تکرار میشود و دستاویز ظلمها، تجاوزگریها و خونریزیهای مغرضانه، کینهتوزانه و به ناحق است.
اخیراً به ویژه با توجه به حوادث خونباری که در فلسطین، لبنان، سوریه، عراق، یمن، بحرین و همچنین در اروپا بالخصوص در فرانسه رخ میدهد واژه «تروریسم» بسیار دست به دست میشود و طرفهای درگیر هر کدام خود را مخالف تروریسم و طرفدار مبارزه با تروریسم اعلام میکنند.
در ادامه میکوشیم مقولههای «تروریسم» و «مبارزه با تروریسم» را که واژهها و عباراتِ رایج و پرتکرارِ سالهای اخیر هستند بررسی و با ارائه شواهد و مستندات روشن و غیرقابل انکار مفهوم و مصادیق آن را تبیین نماییم و برای این منظور نیز از دیدگاهها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بهره میبریم.
رهبر انقلاب مکرراً در مورد این مقوله روشنگری و افشاگری نمودهاند که ما در اینجا تنها به یکی از پیامهای معظمله در این زمینه استناد مینماییم.
همایش بينالمللي «مبارزه جهاني با تروريسم» در تیر 1390 با حضور مقامات بيش از 60 كشور جهان در سالن اجلاس سران كنفرانس اسلامي در تهران برگزار شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی پیامی برای این همایش فرستادند که در افتتاحیه این همایش توسط دکتر علیاکبر ولایتی قرائت شد.
در این مقاله این پیام را مورد استناد قرار داده و براساس آن موضع نظام جمهوری اسلامی و رهبر جمهوری اسلامی را در قبال مقوله «مبارزه با تروریسم» تشریح مینماییم.
رهبر انقلاب در این پیام از تروریسم با تعابیر «یکی از پدیدههای مصیبتبار کنونی» و «پدیده دردناک» یاد کردند و در مورد پیشینه و سیاهه ننگین مستکبران عالم در استفاده از تروریسم وسوابقِ بهرهبرداریِ قدرتهای شیطانی دنیا از تروریسم به مثابه ابزاری برای رسیدن به هدفهای نامشروع فرمودند:
«تروریسم پدیدهای تازه و محصول دورانهای اخیر نیست، ولی پیدایش سلاحهای هولناک و آسانشدن کشتارهای جمعی و فاجعهبار، این پدیده زشت را صدها برابر مهیبتر و خطرناکتر کرده است. نکته مهم و تکاندهنده دیگر، محاسبات شیطانی قدرتهای مسلّطی است که بهرهبرداری از تروریسم را به مثابه ابزاری برای رسیدن به هدفهای نامشروع، وارد چرخه سیاستها و برنامهریزیهای خود کردهاند.حافظه تاریخی ملتهای منطقه ما هرگز فراموش نخواهد کرد که دولتهای استعمارگر چگونه برای غصب فلسطین و فراری دادن ملت مظلوم آن از خانه و کاشانه خود، گروههای تروریستی جرّاری مانند آژانس بینالمللی صهیونیزم و بیش از ده گروه مشابه دیگر را سازماندهی کردند و فاجعه دیریاسین و نظائر آن را پدید آوردند.رژیم صهیونیستی از آغاز پیدایش خود تا امروز نیز علناً به رفتارهای تروریستی در درون و بیرون فلسطین ادامه داده و بیشرمانه آنها را اعلام هم کرده است. سردمداران قبلی و کنونی رژیم صهیونیستی، آشکارا به تاریخ تروریستیِ خود و حتی در مواردی به شرکت خود در عملیات ترور، افتخار میکنند. نمونه دیگر، رژیم ایالات متحده آمریکا است که در چند دهه اخیر، سیاهه بالابلندی از رفتارهای تروریستی و نیز پشتیبانی مالی و تسلیحاتی از تروریستهای سازمانیافته در کشورهای این منطقه، پدید آورده است. حملات مرگبار هواپیماهای بدون سرنشین به خانوارهای بیدفاع در روستاها و مناطق محروم در افغانستان و پاکستان که بارها جشن عروسی آنها را به عزا مبدّل کرده است، جنایات بلک واتر در عراق و کشتار شهروندان و نخبگان عراقی، کمک به گروههای بمبگذار در ایران و عراق و پاکستان، ترور دانشمندان هستهای در ایران با همکاری موساد، سرنگون کردن هواپیمای مسافری ایران در خلیج فارس و کشتن حدود سیصد کودک و مرد و زن مسافر و ... گوشههایی از این سیاهه ننگین و فراموشنشدنی است.»
معظمله در ادامه پیامشان در مورد داعیه وقاحتآمیزِ مبارزه با تروریسم و رفتار دوگانه مستکبران عالم در این عرصه چنین افشاگری فرمودند:
«آمریکا و انگلیس و برخی دولتهای غربی دیگر، با پرونده سیاه و محکومکننده خود در رفتارهای تروریستی، داعیه مبارزه با تروریسم را نیز به ادعاهای گزاف خود افزودهاند. تروریستهایی که در دهه 1360 هزاران نفر را بیرحمانه به خاک و خون کشیدند و از جمله در یک حادثه 72 نفر از نخبگان علمی و سیاسی و مسئولان بلندپایه کشور، و در حادثهای دیگر، رئیسجمهور و نخستوزیر کشورمان را به شهادت رساندند، اکنون در حمایت دولتها و دولتمردان اروپایی و زیر حمایت آنان زندگی میکنند.با چنین رفتارهایی، ادعای مبارزه با تروریسم، بسی وقاحتآمیز است.آمریکا و دولتهای اروپایی دنبالهرو آن، در همین حال، گروههای مبارز فلسطینی را که به مبارزهای مظلومانه برای نجات سرزمین خود مشغولند، تروریست مینامند. این تعریف اغواگر از تروریسم، یکی از پایههای اصلیِ مشکل تروریسم در جهان کنونی است. در نظر سردمداران نظام سلطه، تروریسم عبارت است از هرآنچه منافع نامشروع آنان را تهدید کند. آنان مبارزانی را که از حق مشروع خود در مقابله با اشغالگر و مداخلهگر استفاده میکنند، تروریست میدانند ولی هستههای خبیث و مزدور خود را که بلای جان و امنیت مردم بیگناهاند، تروریست نمیشناسند.»
رهبر انقلاب در پایان این پیام موضع جمهوری اسلامی در قبال مبارزه با تروریسم و پشتوانه اسلامیِ این موضع را چنین اعلام نمودند:
«ما با تکیه بر تعالیم اسلام که کرامت انسانی یکی از سرلوحههای آن است و کشتن یک انسان بیگناه در آن به مثابه قتل همه انسانها به شمار میرود، و به عنوان ملتی که در سه دهه گذشته متحمل خسارتهای سنگین از تروریسم خشن شده است، مبارزه با این پدیده شیطانی را تکلیفی تخلفناپذیر برای خود میدانیم و تلاش در راه این مبارزه بزرگ را با قدرت ادامه خواهیم داد بحول الله و قوته.»
آری جمهوری اسلامی ایران مبارزه با پدیده شیطانیِ تروریسم را تکلیفی تخلفناپذیر دانسته و تلاش در راه این مبارزه بزرگ را با قدرت ادامه خواهد داد. بر همین اساس هم هست که هر جا مبارزه واقعی با تروریسم در جریان است جمهوری اسلامی ایران نقشآفرینی میکند و بصورت همه جانبه از مبارزات ضدتروریستیِ محور مقاومت در منطقه دفاع و پشتیبانی مینماید.