سایه تهدید بر سرامنیت غذایی مسافران راهآهن
دولت تدبیر و امید آشپزی قطارهای ایرانی را هم به خارجیها سپرد!
دولت تدبیر وامید که ظاهرا علاقه وافری به حمایت از تولیدکنندگان خارجی دارد اخیرا آشپزی قطارهای کشورمان را هم به اتریشیها سپرده تا علاوه بر بیاعتنایی به توانمندی داخلی، امنیت غذایی مسافران راهآهن هم با تهدید جدی مواجه شده باشد.
عباس آخوندی وزیر راه دولت یازدهم هفته گذشته شاد و خندان در کنار «فردریش اشتیفت» سفیر اتریش در تهران حضور یافت و این دو به اتفاق هم «کترینگ بینالمللی دونا» یا همان آشپزخانه خودمان را درقطارهای داخلی با سرآشپزی اتریشیها افتتاح کردند!
این درحالی بود که تا پیش از این برخی مقامات دولت روحانی به ویژه اکبر ترکان مشاور رئیسجمهور معتقد بودند ایرانیها قابلیت رقابت در هیچ تکنولوژی و صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قرمهسبزی را ندارند که البته با اقدام آقای آخوندی ظاهرا همین آشپزی را هم ایرانیها بلد نیستند و باید از ینگه دنیا آدم بیاوریم!
به هرحال طی مراسم فوق، شرکت «دون هازر» اتریش که وظیفه آن آمادهسازی، طبخ غذا و نوشیدنی در یک محل و ارائه آن در محلی دیگر است، فعالیت خود را رسما در ایران آغاز کرد تا با این استدلال وزیر راه که اعطای بازار داخلی به خارجیها سبب افزایش سهم ایران در اقتصاد جهانی خواهد شد، این کترینگ همه نیازهای غذایی راهآهن جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای وابسته را تا ١٠ سال آینده تأمین کند!
فارغ از اینکه آیا واقعاً نیاز اصلی کشور در حوزه حملونقل موضوع تهیه غذاست یا خیر و جدا از اینکه باید از مسئولان این بخش پرسید که نوسازی حملونقل ریلی، هوایی و جادههای کشور چه زمانی آغاز خواهد شد و سرنوشت قراردادهای پر سروصدا با «ایرباس» و «بوئینگ» چه شد و کی قرار است به سرانجام برسد، باید از جناب آخوندی، وزیر راه دولت تدبیر و امید، سؤال کرد که چگونه بر بیش از دهها شرکت نامدار ایرانی در زمینه تهیه باکیفیت غذا در کشور که میتوانند این خدمات را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند، چشم بستید و تواناییهای آنها را ندیدید و به جای آنها میدان فعالیت را برای شرکتهای غربی فراهم کردید؟!
آقای آخوندی لطفاً پاسخ دهید که نسبت این اقدام وزارتخانه تحت مدیریت شما با اقتصاد مقاومتی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی دقیقاً چیست؟
یا اینکه چرا در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان نسبت به مقوله امنیت غذاییشان حساس بوده و آن را جزو مسائل استراتژیکشان میدانند در کشور ما باید این موضوع مهم در بخش ریلی به یک شرکت غربی سپرده شود؟ آیا مسئولان ذیربط به خطرات جدی این مسئله اندکی اندیشیدهاند؟ نکند موضوع خطر تراریختهها این بار در قالب طبخ غذای میلیونها مسافر بیگناه قطار تکرار شود؟
به هرحال با اقدام جناب آخوندی ظاهراً توجه به تولید داخل و نیروی انسانی بومی در وزارت راه و شهرسازی و در فرآیندهای کاری وزیر راه و شهرسازی در حال فراموش شدن است، وقتی بهترین و علمیترین آشپزهای بومی و ایرانی قادر به طبخ غذاهای ایرانی هستند، حضور سرآشپز غیر ایرانی و سرمایهگذاری غیرایرانی برای امر سادهای نظیر آشپزخانه یک قطار و طبخ غذای ایرانی و همچنین ذوقزدگی وزیر راه و شهرسازی برای حضور در افتتاح چنین کترینگی، منطقی به نظر نمیرسد.
جالب اینکه چندی پیش راهاندازی کترینگ حرفهای و بزرگ در فرودگاه امام خمینی(ره) توسط یکی از ایرلاینهای داخلی مطرح و مقرر شد این شرکت ایرانی خدمات کترینگ به اغلب ایرلاینهای فعال در فرودگاه امام ارائه کند، اما متاسفانه توجه چندانی به او نشد.