سخنگوی وزارت بهداشت:
80 درصد مردم توان مالی مراجعه به دندانپزشکی را ندارند
سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه حداقل 80 درصد مردم توان مالی مراجعه به دندانپزشکی را ندارند، گفت: 97 درصد بازار ارائه خدمات دندانپزشکی توسط بخش خصوصی اداره میشود.
ایرج حریرچی در نشست خبری، در مورد مشکلات مردم در حوزه دندانپزشکی گفت: دندانپزشکی در همه کشورهای توسعه یافته الگوی مشخصی دارد ولی مسئله اصلی برای کم کردن مشکلات در این زمینه پیشگیری است، نباید هزینه دندانپزشکی از کل هزینه سلامت و پرداختی جیب مردم بیشتر باشد.
حریرچی افزود: خانوارهای ایرانی هزینه خدمات دندانپزشکی که از جیب پرداخت میکنند چهار برابر هزینهای است که به کل پزشکان عمومی و متخصص میدهند.
وی با اشاره به اینکه بطور متوسط 10 تا 12 درصد هزینههای دندانپزشکی مربوط به مواد اولیه است، گفت: حداقل بیش از 80 درصد مردم توان مراجعه به دندانپزشکی برای دریافت خدمات را ندارند و یا در این زمینه به زحمت میافتند.
سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه بیمهها باید بخش مهمی از این خدمات را بر عهده گیرند، گفت: 97 درصد بازار ارائه خدمات دندانپزشکی توسط بخش خصوصی اداره میشود.
هشدار در مورد مصرف بیرویه آنتیبیوتیک
وی با اشاره به اینکه مصرف بیرویه داروهای ضدمیکروبی، سلامت آینده بشر را تهدید میکند، گفت: این مشکل به صورتی بوده که بیماریهای کشنده 150 سال قبل مجدد دردسرساز میشوند و این مسئله میتواند تبدیل به موضوع امنیتی،سیاسی و تهدید جدی برای سلامت جهان باشد.
حریرچی با بیان اینکه تا سال 2050 سه تا پنج درصد درآمد ناخالص ملی کشورها صرف هزینههای مربوط به مقاومت میکروبی میشود، گفت: مصرف بیرویه داروهای آنتیبیوتیک حتی بدون تجویز پزشک و یا تجویز آن از جمله دلایل ایجاد این مشکل بوده و داروهای غیراستاندارد و تقلبی نیز به این مسئله دامن میزند.
سخنگوی وزارت بهداشت با هشدار در مورد مصرف بیرویه داروی ضدباکتری، ضدقارچ و ... در پرورش دام و طیور، آبزیان و صنایع تولید غذایی، گفت: در صورت بیتوجهی به این مسئله در آینده با چالشهای جدی مواجه خواهیم شد، بطور مثال بیماری سوزاک که در بسیاری از کشورها شایع بوده و راحت درمان میشود در برابر دارو مقاومت یافته و دردسرساز خواهد شد.
وی افزود: بیماریهایی همچون سل و وبا نیز به همین صورت است و ما برنامهریزیهای لازم را برای پیشگیری از این مشکلات مدنظر قرار دادهایم.
حریرچی درباره بیماران سرطانی گفت: سرطان در تمام کشورهای دنیا و مرگ و میر ناشی از آن رو به افزایش است که یکی از درمانهای رایج برای این بیماری شیمیدرمانی بوده و در کشور ما درصد هزینهها در این حوزه نسبت به سیار هزینههای درمانی بالاتر است.
وی با بیان اینکه باید در تجویز شیمیدرمانی احتیاط کنیم،گفت: تعداد قابل توجهی از داروهای شیمیدرمانی تنها امید به زندگی را برای چند ماه افزایش میدهد لذا آگاهی خانوادهها در این زمینه ضرورت دارد و باید تصمیمگیری در مورد اینکه شیمیدرمانی چقدر ضرورت دارد آگاهانه باشد.
مرگ روزانه ۸ نفر بر اثر اعتیاد درکشور
حریرچی درباره موضوع اعتیاد نیز گفت: براساس آمار پزشکی قانونی روزانه 8 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: اعتیاد در کل کشور رتبه چهارم از لحاظ بار بیماریها را پس از حوادث و تصادفات، قلبی و عروقی و افسردگی دارد و در مردان 18 تا 30 سال دومین عامل بار بیماری است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، 50 درصد ورودی زندانها مصرف کنندگان مواد مخدر و 65 درصد کسانی که که تاکنون عفونت «اچ آی وی» در آنها شناسایی شده است عموماً معتاد تزریقی هستند، همچنین 50 درصد معتادان تزریقی هپاتیت c و 14 درصد آنها اچ آی وی دارند.وی افزود: درمان جایگزین برای معتادان بطور مثال با متادون شیوع هپاتیت و اچآیوی و آسیبهای ناشی از اعتیاد را به شدت کاهش میدهد و وزارت بهداشت هم به دنبال گسترش این مراکز است.