kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۸۰۹
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۴

پوست پیاز را دور نریزید

اغلب افراد هنگام درست کردن سالاد یا خورشت، پوست پیاز را دور می‌اندازند؛ در حالی که این ماده به ظاهر غیرضروری، دارای مواد معدنی و اثرات درمانی غیرقابل باوری است.



براساس جدیدترین تحقیقات انجام شده، بیرونی‌ترین پوست پیاز که به رنگ‌های قهوه‌ای،  سفید و بنفش است، دارای خواص درمانی منحصربه‌فردی است؛ از جمله دارای ترکیبات فیبر، آنتی‌اکسیدان و فلاونوئیدهاست که همگی برای سلامت پوست بسیار مفید هستند.
در پوست این گیاه رنگدانه‌های گیاهی فوق‌العاده پرخاصیتی به نام کورستین وجود دارد که در کاهش فشار خون و جلوگیری از انسداد سرخرگ‌های خونی موثر است. همچنین پوست پیاز خواص ضدسرطانی، ضد قارچ و ضد  باکتری نیز دارد. پزشکان، پوست پیاز را به رژیم غذایی روزانه برای کاهش  خطر ابتلا به بیماری‌هایی چون مشکلات قلبی عروقی، سرطان روده بزرگ، چاقی، دیابت نوع دو، مشکلات روده و معده توصیه می‌کنند.
انواع شیوه‌ها برای استفاده از خواص پوست پیاز وجود دارد و می‌توان پس از شست‌و شوی دقیق و خشک کردن پوست این گیاه، آن را در آب جوشاند و به صورت محلولی مقوی و سرشار از آنتی‌اکسیدان قبل از خواب به میزان یک لیوان نوشید. کورستین موجود در پیاز همچنین دارای اثرات آرام‌بخشی است و می‌تواند باعث رفع مشکل کم‌خوابی نیز بشود.
پوست پیاز را همچنین می‌توان به صورت چاشنی به انواع غذاها و خورشت‌ها اضافه کرد و از مزایای درمانی آن بهره برد. این ماده به عنوان یک سم‌زدایی قوی می‌تواند مواد آلوده را از بدن دفع کند و فیبر موجود در آن باعث افزایش حرکات روده و تنظیم (پی‌اچ) آن می‌شود. پوست پیاز برای زنان باردار و شیرده به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و بهتر است خود پیاز را مصرف کنند.