آغاز برداشت نخستین رقم برنج پرمحصول گیلانه در رشت
کار برداشت نخستین رقم بذر مادری برنج پرمحصول گیلانه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت در مرکز تحقیقات برنج کشور در رشت آغاز شد.
رشت - خبرنگار کیهان:
محمدعلی نجفی استاندار گیلان در این مراسم با بیان اینکه رقم جدید برنج گیلانه حاصل تلاش مجموعه مرکز تحقیقات برنج کشور است گفت: این رقم از برنج در حدود 20 تا 25 درصد نسبت به برنجهای بومی افزایش تولید داشته و با توجه به قد کوتاهتر این محصول در برابر باد و باران مقاومتر خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در رقم جدید برنج گیلانه طعم برنج اصیل حفظ شده افزود: افزایش کمیت و کیفیت و حفظ طعم برنج اصیل گیلانی 3 مولفه مهمی به شمار میرود که در تولید برنج گیلانه تاکید شده است. وی بر ضرورت تولید فراگیر این رقم از برنج تاکید کرد.
از خصوصیات بارز رقم جدید برنج گیلانه پاکوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی باعملکرد بیشتر از ارقام بومی است.
با توجه به روند استقبال کشاورزان، امکان تولید بذرهای گواهی شده این رقم برای کشت حدود 2 هزار هکتار از اراضی گیلان خواهد بود.