kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۲۲۷
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۸
رئیس قوه قضائیه:

افراد اعدام شده گروهک « توحید و جهاد» تروریست بودند

رئیس قوه قضائیه از عزم جدی در مقابله با تروریست‌ها و اقدامات تروریستی خبر داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران مجالی به تروریست‌ها برای انجام اقدامات تروریستی در کشور نخواهد داد و حاضر نیست امنیت مردم را با هیچ چیز دیگری مبادله کند.

به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی به برخی واکنش‌های بین‌المللی در خصوص اعدام تعدادی از اعضای گروهک تروریستی «توحید و جهاد» و ضد حقوق بشر خواندن این اقدام، چنین واکنش‌هایی را در ادامه رفتارهای دوگانه و متناقض غرب در مقابله با تروریسم قلمداد کرد و با قانونی و شرعی خواندن اجرای احکام اعدام این تعداد از تروریست‌ها، در کشور گفت: بر خلاف ادعاهای خلاف واقع برخی از سازمان‌های ضدانقلاب خارج از کشور و متاسفانه برخی افراد در درون کشور، اقدام اخیر در اجرای احکام تعدادی از تروریست‌ها هیچ ربطی به موضوع شیعه و سنی ندارد بلکه بحثی تروریستی بوده که در چارچوب شرع و قانون و به روش معمول و معقول قوه قضائیه با آن مقابله شده است.
آملی لاریجانی با اشاره به اینکه این افراد تعدادی از افراد نظامی و حتی غیرنظامی از شیعه و سنی را در کشور مورد حمله تروریستی قرار داده بودند، افزود: جمهوری اسلامی ایران در برخورد با تروریسم هیچ‌گونه تسامحی به خرج نخواهد داد و ارزش‌های مهم الهی، اخلاقی و قانونی خود را فدای برخی حرف‌ها و واکنش‌های نادرست و خلاف واقع مدعیان حقوق بشر نخواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره به اصول خود پایبند است به تناقض غرب و برخی سازما‌ن‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل و کمیسر عالی سازمان در مواجهه با تروریسم اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی کشورهای غربی و اروپایی و سازمان‌های بین‌المللی هیچ واکنش درخوری به اقدامات تروریستی داعش در عراق و سوریه و سر بریدن مردم از سوی این تروریست‌ها نشان نداده‌اند با این حال اقدام قانونی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تحرکات تروریستی را مخالف با حقوق بشر اعلام کرده‌اند که نشان از تناقض و رفتار دوگانه آنان در برابر تروریسم است.
رئیس قوه قضائیه گسترش اقدامات تروریستی در قلب اروپا و آمریکا را حاصل همین دوگانگی‌های عملی در مقابله با تروریسم دانست و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد که این کشور محلی برای کارهای تروریستی با پشتیبانی برخی کشورهای مرتجع منطقه بشود و اجازه نخواهد داد کشورهای غربی در امور داخلی کشور و امنیت ملی آن مداخله کنند.
آیت‌الله آملی لاریجانی به پیشنهاد اخیر خود درباره آغاز گفت‌وگوهای حقوق بشری با اروپا اشاره کرد و با تاکید بر اینکه برخی استنباط و تفسیر خود را از این پیشنهاد به گونه‌ای مطرح کردند که خلاف ماهیت اصلی پیشنهاد گفت‌وگوهای حقوق بشری است، افزود: شرط اصلی آغاز این گفت‌وگوها پرسشگری طرفینی است و این‌گونه نیست که تنها طرف غربی، پرسشگر باشد و ما در مقام پاسخ و دفاع برآییم به‌ علاوه آمریکا هم به جهت برخورداری دوگانه و خدعه و نیرنگش در مذاکرات و در انجام تعهدات از دایره این گفت‌وگو خارج است.
وی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران در انجام گفت‌وگوهای حقوق بشری با اروپا به شرط پاسخگو بودن آنان در قبال رفتارهای دوگانه خود در بحث حقوق بشر تاکید کرد و گفت: پرسش ما این است که مدعیان غربی حقوق بشر در مقابل جنایت‌های صورت گرفته در یمن و دیگر کشورها چه اقدامی کرده اند.
رئیس دستگاه قضا با محکوم کردن سخنان برخی مدعیان حقوق بشر در غرب درباره اجرای احکام اعدام اخیر برخی تروریست‌ها که این اقدام را خلاف شرافت انسانی خوانده بودند تصریح کرد: پرسش ما این است که مگر شرافت انسانی را شما معنا و تفسیر می‌کنید؟ و این چه شرافتی است که می‌گوید شخصی که  انسان‌‌های بی‌گناه را کشته است؛ قصاص نشود در حالی که قصاص در قرآن مایه حیات دانسته شده است.
آملی لاریجانی به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص مسئله برجام و دستاوردهای آن اشاره کرد و گفت: همان‌گونه که ایشان فرمودند، برجام امتحان بزرگی برای آمریکایی‌ها بود که متاسفانه برخلاف آنچه که بر روی کاغذ متعهد شده‌اند و تحریم‌ها را برداشتند، در عمل و در پشت صحنه از طرقی دیگر مانع تراشی می‌کنند و بدعهدی آنان در این زمینه کاملاً روشن است.
رئیس قوه قضائیه افزود: آمریکایی‌ها به دنبال این بودند که برجام را به مسائل و بحث‌های دیگری گره بزنند اما در این زمینه ناامید شدند و اکنون به دنبال مسئله‌سازی و مانع تراشی در روند تحقق برجام هستند.
وی با تاکید بر اینکه براساس تجربه برجام، مسئولان ما باید از آمریکایی‌ها قطع امید کنند و نگاهشان به امکانات و سرمایه‌های داخلی و تقویت اقتدار کشور باشد گفت: چشم دوختن به برجام برای حل مسائل کشور راه صحیحی نیست و همه قوا باید برای تقویت سرمایه‌گذاری‌های داخلی و تبلور تولید و ایجاد اشتغال در کشور دست به دست هم بدهند.