kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۲۱۷
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷
دادستان تهران با توضیح درباره مجوز نشریه یالثارات:

جشن حافظ همایش مد و لباس بود نه یک جشنواره فرهنگی

دادستان عمومی و انقلاب تهران با رد ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر دادن مجوز انتشار مجدد به نشریه یالثارات از سوی دادستانی،گفت: جشن حافظ همایش مد و لباس بود نه یک جشنواره فرهنگی.



به گزارش میزان، عباس جعفری دولت آبادی در هفتمین نشست «کاهش جمعیت کیفری زندانها»، با رد ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر دادن مجوز انتشار مجدد به نشریه یالثارات از سوی دادستانی تهران، گفت: اولاً هفته‌نامه یالثارات در چهاردهم دی ماه سال گذشته و به موجب تصمیم هیئت نظارت بر مطبوعات لغو امتیاز شده است، اما پرونده موضوع تخلف در دوازدهم مرداد سال جاری به دادسرای فرهنگ و رسانه ارسال شده است، یعنی دبیرخانه هیئت نظارت بر مطبوعات شش یا هفت ماه پس از لغو امتیاز، پرونده را با تاخیر چند ماهه به دادسرا ارسال کرده است، ثانیاًً اعلام کردند که نشریه یالثارات مجدداً توقیف شده است.
جعفری دولت آبادی مصاحبه هفته گذشته برخی مسئولان وزارت ارشاد در این خصوص را عذر بدتر از گناه دانست و گفت: فرض کنیم که لغو امتیاز یا توقیف مجدد نشریه امکان‌پذیر باشد، حال باید پرسید این نشریه چگونه منتشر شده است و چرا علیه دادستانی تهران جنجال به پا کردند در حالی که مشخص شده است که هیئت نظارت جلسه دومی در خصوص یالثارات تشکیل نداده بود و ناچاراً در اظهاراتی (اظهارات سخنگوی وزارت ارشاد) توجیه کردند که اشتباه شده است.
وی با تأکید بر بی‌مبنا بودن ادعای مسئولان مربوطه پیرامون نقش دادستانی تهران در انتشار مجدد نشریه یالثارات و جوسازی برخی رسانهها علیه دادستانی، افزود: دادسرا مجوز انتشار به کسی نمیدهد، بلکه صرفاً می‌تواند نشریه‌ای را توقیف کند. نشریه یالثارات توقیف نشده بود، بلکه لغو امتیاز شده است و چون تصمیم کمیسیون هیئت نظارت قابل اعتراض است، با اعتراض مدیر مسئول نشریه، مراتب در یکی از شعب محاکم حقوقی  تهران طرح شده و دادگاه مذکور با صدور دستور موقت مجوز انتشار نشریه را داده است.دادستان تهران با ابراز تاسف از فضاسازی رسانهای اخیر، از مسئولان وزارت ارشاد خواست در این زمینه پاسخگو بوده و طبق قانون عمل نمایند.
وی با تاکید بر اینکه دادستانی تهران اجرا‌کننده قانون، در مورد رسانه‌ها و از جمله هفته‌نامه یالثارات است، با اشاره به حاشیه‌های ایجاد شده توسط این نشریه که درج تصاویر مربوط به جشن حافظ و مطلبی پیرامون آن بود، اظهار داشت: ما بارها گفته‌ایم و باز هم می‌گوییم اگر اهانتی به مقامات و مسئولین نظام و نهادهای جمهوری اسلامی شود، جرم عمومی است که دادستان باید با رعایت مقررات و صلاحیت‌ها ورود نماید، اما توهین به اشخاص عادی که واجد وصف مجرمانه است از جنبه خصوصی برخوردار بوده و تعقیب مرتکب منوط به اعلام شکایت از سوی شاکی خصوصی است و اگر کسانی مدعی اهانت یا نشر اکاذیب هستند می‌توانند به دادستانی شکایت کنند تا رسیدگی شود.
جشن حافظ همایش مد و لباس بود
 جعفری دولت آبادی با رد این ادعا که دادستانی در تعقیب اشخاص گزینشی عمل میکند، در مورد مطلب و تصاویر درج شده در نشریه یالثارات پیرامون جشن حافظ گفت: ما نسبت به مراسمی که نقض ارزشهای اسلامی و ترویج سبک زندگی غربی است، برخورد قانونی خواهیم کرد.
وی با انتقاد از وضعیت برگزاری این مراسم و اقدامات اشخاصی که یک جشن فرهنگی را به همایش مد و لباس تبدیل کردند، افزود: واقعاً این جشنواره فرهنگی بود یا همایش مد و لباس؟دادستان تهران با اعلام اینکه روز یکشنبه گزارش پلیس مبنی بر نقض ارزشهای دینی و اخلاقی در برگزاری جشن حافظ، برای رسیدگی به دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع شده است، با کنایه از اقدامات برخی مسئولان در این راستا و تاکید بر اینکه در شلوغ بازار سیاست نمی‌توان گرد و غبار کرد و پنهان شد، اظهار داشت: برگزاری این جشنواره با توجه به نحوه پوشش شرکت‌کنندگان و برخی اظهارات مطرح شده در آن نقض ارزش‌های اسلامی است و در جمهوری اسلامی که یک نظام دینی و ارزشی است، نمی‌توان هر اقدام ناپسندی را انجام داد و با تشکیل جشنواره و استفاده از پوشش‌های عجیب و غریب و نامناسب، اقدامات خود را پشت عنوان حمایت از هنرمندان پنهان کرد.
دولت آبادی با اطمینان به مردم مبنی بر اینکه دادستانی به وظایف خود از جنبه صیانت از حقوق جامعه عمل خواهد کرد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی به هنرمندان اصیل این مرز و بوم افتخار می‌کند و از آنان و هنر فاخر حمایت خواهد کرد، اما نظامی که هزاران شهید تقدیم کرده است نمی‌تواند بر نقض ارزش‌های دینی و اخلاقی صحه بگذارد.
وی تاکید کرد دادستانی بدون توجه به گرایش‌های جناحی و سیاسی، موظف به ورود و تعقیب جرایم علیه فرهنگ کشور است و آمادگی خود را برای رسیدگی به شکایات اشخاص در خصوص این زمینه اعلام می‌نماید.
واکنش‌های ناآگاهانه
گفتنی است، در روز‌های اخیر واکنش‌های مختلفی در مورد ادعای دادن مجوز انتشار نشریه یالثارات از سوی دادستانی تهران علی‌رغم لغو مجوز این نشریه توسط هیئت نظارت بر مطبوعات مطرح شد که با توضیحات دادستان تهران مشخص شد این واکنش‌ها از روی ناآگاهی بوده است.
علی مطهری، نایب رئیس مجلس در اظهاراتی با اشاره به انتشار نشریه یالثارات با حکم قضایی علی‌رغم لغو امتیاز آن از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات، این امر را حاکی از حاکمیت دوگانه در این عرصه دانسته و گفته بود که هیئت نظارت بر مطبوعات باید مرجع تصمیم گیرنده واحد درباره مطبوعات باشد.
قابل ذکر است که سخنگوی قوه قضائیه نیز در نشست خبری اخیر خود در خصوص نشریه یالثارات گفت: مطالبی از سوی سخنگوی وزارت ارشاد مطرح شد که گویا در مورد توهین اخیر به هنرمندان هم هیئت نظارت تشکیل شده اما وقتی پیگیری کردم تکذیب شد. دادگستری با دعوت از سخنگوی ارشاد اعلام کرد چنین جلسه‌ای تشکیل نشده و سخنگو هم پذیرفت که اشتباه شده و اصلاً هیئت نظارت جلسه‌ای در این مورد تشکیل نداده و تصمیمی گرفته نشده است.
به گفته محسنی اژه‌ای، براساس قانون، هیئت نظارت می‌تواند شخصاً ورود کند، اما خود هیئت نظارت نمی‌تواند پروانه‌ای را لغو کند و دادگاه باید این کار را انجام دهد.
عذرخواهی وزارت ارشاد
همچنین سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصلاح صحبت‌های خود در نشست خبری اخیر، گفت: واژه توقیف و لغو مجدد امتیاز که در نشست اخیر مطرح شده و در برخی سایت‌ها و رسانه‌ها آمده اصلاح و متذکر می‌شود مصوبه این هیئت مبنی برلغو امتیاز یالثارات به دادسرای رسانه قبلا ارسال و ابلاغ نشده و ارسال پرونده این نشریه در خصوص توهین به هنرمندان از طریق دفتر هیئت نظارت در دهم مرداد برای رسیدگی قضایی ارسال شده و جلسه رسمی هیئت نظارت در این خصوص تاکنون تشکیل نشده است.
 نوش آبادی ضمن اصلاح خبر به دلیل اطلاع‌رسانی ناقص در این رابطه عذرخواهی کرد.