kayhan.ir

کد خبر: ۸۲۱۷۳
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۲

نشانه‌های ابتلا به سرطان چشم



قرار گرفتن بیش از حد در برابر نور آفتاب منجر به تغییر در بافت و ایجاد انواع سرطان‌های چشم می‌شود.
رئیس قطب چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سرطان «اسکواموس سل‌کارسینوما» که در ایران رایج است، گفت: کشاورزان و کسانی که بیش از حد در معرض نور خورشید قرار دارند، اغلب در معرض ابتلا به این سرطان هستند.
دکتر عین‌اللهی با بیان اینکه اگر این سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، خوش‌خیم است و با برداشتن آن بیماری ریشه‌کن می‌شود، اظهار داشت: اگر این بیماری مراحل اولیه را طی و دست‌اندازی کند تقریبا غیرقابل درمان شده و منجر به سرطان سایر ارگان‌های بدن می‌شود.
این فوق‌تخصص قرنیه ضمن توصیه به کسانی که ناچارند ساعات زیادی در معرض نور خورشید قرار بگیرند؛ مثل ورزشکاران، کوهنوردان، پلیس و کشاورزان گفت: اولین و ساده‌ترین اقدام استفاده از کلاه لبه‌دار است بخصوص برای کشاورزان که باید با کلاه‌های حصیری و خیلی بزرگ کار کنند.
رئیس قطب چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ابراز تأسف از نهادینه نشدن استفاده کلاه لبه‌دار در کشور افزود: کلاه لبه‌دار می‌تواند تا 50 درصد از تماس نور مضر آفتاب به چشم جلوگیری کرده همچنین استفاده از عینک‌های آفتابی مناسب با قدرت جذب ‌UV آن را در برابر این نوع سرطان و دیگر بیماری‌های چشم نظیر آب مروارید مصون می‌کند.
عین‌اللهی با بیان این که بیماری «اسکواموس سل‌کارسینوما» بیشتر در سنین بالای 40 سال بروز می‌کند، در توضیح علایم آن گفت: برآمدگی غیرطبیعی متمایل به رنگ سفید از مهم‌ترین علایم این بیماری است که اغلب دور از مرکز چشم خود را نشان می‌دهد که در وهله اول به نظر می‌رسد ناخنک باشد.